ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Grecia pretinde Germaniei daune în valoare de  279 miliarde € pentru crimele din epoca nazistă

Într-o demonstrație de forță împotriva structurii dictatoriale a Uniunii Europene, guvernul Greciei pretinde  Germaniei plata a 279 miliarde € cu titlu de daune pentru crimele comise în perioada nazistă. Prezentată de ministrul adjunct de finanțe al Greciei, Dimitris Mardas, într-un comunicat mult așteptat, suma citată include rambursarea unui împrumut de ocupare pe care Banca Greciei l-a acordat în 1942, fiind forțată de Germania nazistă. Cum în prezent datoria națională a Greciei se ridică la peste 316 miliarde €, îndeplinirea de către Germania a acestei cerințe va pune efectiv capăt măsurilor economice de austeritate cărora Grecia le este supusă, eliberând-o de sub controlul așa-numitei Troici (Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană și Banca Europeană Centrală).

Imagine stânga: Sebastian Zwez [CC BY 3.0 de], via Wikimedia Commons; Imagine dreapta: By Elliniki dimokratia (http://www.primeminister.gov.gr/primeminister/cv) [CC BY 3.0 gr], via Wikimedia Commons

În mod previzibil, până acum autoritățile de la Berlin au respins cererile guvernului elen. Pretinzând că problema ar fi fost deja soluționată cu ocazia plăților postbelice, ministrul german al economiei, Sigmar Gabriel, a încercat să respingă daunele calificându-le ca “prostești.” Totuși, la Atena situația este văzută total diferit, Panos Kammenos, ministrul grec al apărării, spune că Grecia a obținut "dovezi uimitoare" din înregistrările militare ale SUA, în sprijinul pretențiilor sale. "Dovezile sunt atât de convingătoare” spune Kammenos, “încât se va ajunge la redeschiderea cazurilir, chiar și a celor care au fost deja la tribunal."

Indiferent ce se va întâmpla mai departe, două lucruri sunt deja clare. În primul rând, poporul grec a suferit destul și nu mai este pregătit să accepte măsurile vicioase de austeritate financiară la care l-a obligat Troica manevrată de Uniunea Europeană. Cum șomerii reprezintă 26% din populația aptă de muncă,  falimentul este în continuă creștere și copiii suferă de foame, poporul Greciei ridică glasul pentru schimbare. Este foarte clar că, în loc să acționeze pentru a rezolva criza umanitară în continuă agravare, liderul german Angela Merkel și Uniunea Europeană au ales să ignore acestă situație și să continuă să ceară cu insistență plata integrală a datoriilor Greciei.

Imagine: Nikolas Giakoumidis

În al doilea rând, oricât ar încerca Uniunea Europeană să ascundă adevărul, conștientizarea rădăcinilor sale naziste este în continuă creștere, la scară globală. Cartea noastră “Rădăcinile naziste ale Bruxelles UE” publicată în 2010 este acum disponibilă în 12 limbi. Cum exemplare din această carte sunt distribuite și descărcate de pe internet zilnic în întreaga lume iar articole despre această carte au apărut deja în ziare internaționale, adevărul șocant despre originile acestei structuri a devenit o informație cunoscută pe scară largă.

În aceste condiții, este clar că Bruxelles UE nu mai are scăpare. Într-un fel sau altul schimbarea se va produce și această structură dictatorială va fi înlocuită cu o Europă a Oamenilor dinspre Oameni. Problema care se pune nu mai este dacă, ci când.

9 April, 2015