ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Jean-Claude Juncker cheamă la înfiinţarea unei armate a Uniunii Europene: semn clar că susţinătorii acestei structuri corporatiste sunt disperaţi

Într-un interviu revelator acordat recent în Germania, preşedintele Comisiei UE, Jean-Claude Juncker militează pentru înfiinţarea unei armate proprii a acestei structuri. După ce mult timp a fost avocatul ideii de militarizare a Europei la nivel continental, Juncker a pretins în mod bizar că existenţa unei astfel de forţe ar ajuta la rezolvarea problemei de imagine a structurii, despre care recunoaşte că a ”suferit dramatic”. Încă şi mai îngrijorător este faptul că el spera ca acest lucru să rezolve şi problema politicii externe a UE care nu ar fi luată în serios.

Pentru cei care au urmărit manevrele Uniunii Europene în ultimii ani, anunţul lui Juncker nu trebuie să fi fost surprinzător. Tratatul de la Lisabona, care a devenit lege pentru Europa în 2009, prevede în mod specific crearea unei armate a Uniunii Europene, legiferând faptul că ţările membre trebuie să-şi pună capacităţile civile şi militare în serviciul structurii. Acest lucru, deja susţinut de liderul german Angela Merkel, nu doar că ar da Uniunii Europene acces direct la armele nucleare şi poate chiar control asupra acestora cu ajutorul participării britanice şi franceze, ci ar putea duce chiar şi la implementarea recrutării civililor.

Problema de imagine la care se referea Juncker în interviul său este, desigur, în totalitate a modului în care a fost construită structura. Cu mai multe economii naţionale decimate de valuta euro, cu întreaga sa echipă executivă numită în posturi fără ca numele membrilor săi să fi apărut vreodată pe vreun buletin de vot, cu tratate semnate fără desfăşurarea unor referendumuri la nivel european şi însăşi structura Uniunii Europene controlată de un cartel corporatist multinaţional, în mod clar crearea unei armate UE nu ar aduce nici o îmbunătăţire în viaţa sau drepturile democratice ale cetăţenilor Europei. De fapt, lucrurile ar sta chiar invers.

Şi nici forţa militară a Uniunii Europene nu ar putea rezolva motivele profunde pentru care dorinţa de credibilitate a acestei structurii nu poate fi luată în serios. Aşa cum am arătat în cartea noastră “Rădăcinile naziste ale Bruxelles UE” arhitecţii cheie ai acesteia au fost aceiaşi tehnocraţi care proiectaseră anterior planurile unei Europe postbelice sub controlul naziştilor şi ai beneficiarilor corporatişti ai acestora, infamul cartel IG Farben. Consecinţa inevitabilă a acestui lucru a fost tiparul dictatorial al Uniunii Europene, extras efectiv din rafturile cu cărţi ale naziştilor.

În ultimă instanţă, apelul lui Juncker pentru militarizarea Uniunii Europene este încă un semn că susţinătorii corporatişti ai acestei structuri sunt disperaţi. Având în vedere cea mai scăzută prezenţă la vot de numai 42% la alegerile din 2014, sunt pe deplin conştienţi că susţinerea publică a acestei structurii se diminuează rapid. Mai presus de toate, ceea ce ei nu vor ca oamenii să ştie, este faptul că scopurile lor sunt exact aceleaşi ale intereselor corporatiste multinaţionale care au stat în umbra celui de-al doilea Război Mondial: cucerirea economică şi politică, mai întâi a Europei şi apoi a lumii, şi înlocuirea democraţiei cu dictatura.

Văzut în această lumină, apelul lui Jean-Claude Juncker pentru înfiinţarea unei armate proprii a Uniunii Europene este un semnal de avertizare pentru noi toţi, de a ne dubla eforturile în a răspândi adevărul despre originile şi scopurile acestei structuri prin intermediul reţelelor sociale. Altfel, dacă nu facem nimic şi permitem ca istoria să se repete, rezultatul ar fi inimaginabil.