ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

By slgckgc (Doing the ALS Ice Bucket Challenge) [CC-BY-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Adevărul despre “Ice Bucket Challenge”

În ultimele luni, așa numita ”Ice Bucket Challenge” (provocarea găleții cu gheață) a devenit un adevărat fenomen în social-media. Banii strânși din această campanie doar în ultima lună, în vederea finanțării cercetării sclerozei laterale amiotrofice (ALS) se apropie deja de 100 milioane $. Promovată în principal de asociația ALS din SUA, ideea acestei provocări este ca oamenii să-și toarne o găleată de apă cu gheață în cap, să doneze bani iar apoi să nominalizeze un prieten care să repete gestul.

Scleroza laterală amiotrofică – cunoscută și sub numele de boala Lou Gehrig sau boală motrică neuronală – este o boală neurodegenerativă gravă care cauzează slăbiciune și atrofie musculară în tot corpul. Speranța de viață a pacienților cu ALS este în medie de 2-5 ani de la data diagnosticării.

Dar cum “Ice Bucket Challenge” a devenit un fenomen “viral” la momentul când vânzările anuale de medicamente în industria farmaceutică se așteaptă să crească la 1.2 TRILIOANE $ până în 2016, trebuie să ne punem o întrebare cheie: de ce o industrie care câștigă trilioane de dolari pe an așteaptă donații de la oameni pentru a-i susține cercetările?

Realitatea incomodă din spatele acestei întrebări, pe care interesele ascunse nu vor ca oamenii să o înțeleagă, este că miliardele de dolari adunați de organizațiile medicale caritabile din întreaga lume constituie de fapt o subvenție și o rețea de sprijin pentru industria farmaceutică multimiliardară și afacerile sale cu medicamente brevetate.

By ²°¹°° [Public domain], via Wikimedia Commons

De aceea, este semnificativ faptul că, în contrast puternic cu ineficiența medicamentelor în tratamentul ALS, studiile au arătat că microelementele nutritive naturale și nebrevetabile precum acizii grași polinesaturați, vitamina E, coenzima Q10, vitamina B12, seleniul și altele, o pot ține sub control. Un caz remarcabil în acest sens este profesorul Stephen Hawking care a supraviețuit mai bine de 50 de ani de când a fost diagnosticat cu această boală. Hawking a declarat pentru British Medical Journal că suspectează faptul că  una din cauzele ALS în cazul său poate fi absorbția deficitară a vitaminelor. De aceea și-a suplimentat alimentația cu o varietate de suplimente cu vitamine și minerale pe care le ia zilnic încă din anii 1960.

În pofida acestui fapt, poziția oficială a Asociației ALS din SUA este aceea că nu există dovezi medicale asupra faptului că vitaminele sau suplimentele pot fi de ajutor. Probabil de aceea marea majoritate a cercetărilor pe care le finanțează par să ignore abordările naturale. Observăm însă, pe site-ul Asociației, că primește finanțare de la companii farmaceutice majore.

Considerăm că este timpul ca, în loc să-și agațe speranțele de ”Ice Bucket Challenge” și de multimiliardara industrie farmaceutică, pacienții cu ALS, familiile acestora și medicii să afle adevărul: condițiile preliminare pentru prevenirea și tratamentul cu succes al bolilor cronice precum ALS constau în lichidarea ”afacerii cu boala” în valoare de trilioane de dolari a industriei farmaceutice și înlocuirea acesteia cu o nouă abordare bazată pe descoperiri științifice revoluționare în domeniul vitaminelor și sănătății celulare. Pentru Fundația noastră, atingerea acestor scopuri gemene - și astfel salvarea a milioane de vieți – este o problemă de mare urgență și de cea mai înaltă prioritate.