Realitatea despre colesterol

Realitatea despre medicamentele împotriva colesterolului

Medicamentele pentru scăderea colesterolului sunt al doilea segment al pieței farmaceutice, în ordinea mărimii. Vânzările globale ale categoriei principale de medicamente – statinele – au depășit 200 de miliarde de dolari pe an. Această întreagă afacere este construită pe teamă – teama că de fapt colesterolul este cel care cauzează infarcte miocardice. În timp ce această ”spaimă a colesterolului” a devenit o mină de aur pentru companiile producătoare de medicamente – povara economică a acestei afaceri este în ultimă instanță pe umerii noștri, ai oamenilor.

Profesioniștii din domeniul sănătății, factorii de decizie și sutele de milioane de pacienți din toată lumea au dreptul să știe: care sunt faptele demonstrate - și care este ficțiunea promovată de afacerea de investiții de miliarde de dolari, cu medicamente patentate pentru scăderea colesterolului

Bombele medicamentelor împotriva colesterolului

New York Times / 16 ianuarie 2008

Au existat multă vreme suspiciuni însă totuși a fost foarte tulburător să aflăm în această săptămână că un medicament intens promovat pentru scăderea colesterolului a ratat studiul clinic menit să-i demonstreze eficiența în reducerea depozitelor de grăsimi de pe artere. Cele două companii care câștigă miliarde de pe urma acestui medicament au ascuns cu cinism aceste rezultate timp de mai bine de un an.

Citiți articolul pe NYTimes.com

New York Times / 15 ianuarie 2008

Un studiu clinic asupra unui medicament împotriva colesterolului, utilizat pe scară largă, a ridicat semne de întrebare cu privire la eficiența medicamentului și la comportamentul companiilor farmaceutice care au condus studiul, au raportat luni cardiologii.

Citiți articolul pe NYTimes.com

New York Times / 17 ianuarie 2008

Timp de decenii, teoria conform căreia scăderea nivelului de colesterol ar fi întotdeauna benefică a reprezentat un principiu de bază al cardiologiei. Acest lucru a fost acceptat de medici și folosit de producătorii de medicamente pentru a câștiga rapid aprobarea unor noi medicamente pentru reducerea colesterolului.

Citiți articolul pe NYTimes.com