Realitatea despre colesterol

Realitatea despre medicamentele împotriva colesterolului

Arrow to the left Pagina principala

Dogma colesterolului este în neconcordanță cu fenomenele cheie din cardiologie

Pagina 1 din 3

Mai mult, următoarele fenomene ale cardiologiei pun în mod fundamental sub semnul întrebării dogma scăderii colesterolului

  1. În esență, toate plachetele de pe vasele de sânge se dezvoltă în sistemul arterial (arterioscleroză). Nu se cunosc cazuri de plachete pe vene – venoscleroză.
    Dacă nivelurile ridicate ale colesterolului ar deteriora pereții vaselor de sânge cauzând astfel plachete, atunci atât arterele cât și venele ar trebui să dezvolte plachete cu aceeași viteză. Nu este cazul.
  2. Peste 90% din plachete se dezvoltă în arterele coronare ale inimii, un segment care măsoară doar o milionime (!) din lungimea totală de 80,000 de mile a întregului sistem de vase sanguine al corpului nostru.
    Un instalator știe: apa de calitate proastă deteriorează pereții conductelor pe întreaga lor lungime, nu doar pe o fracțiune infimă din sistem.
  3. Animalele – cu foarte mici excepții – nu suferă infarcte miocardice, în timp ce această boală este ucigașul numărul unu în lumea industrializată. Chiar și la animalele care hibernează, cum ar fi urșii, nivelurile colesterolului ajung până la valori de trei ori mai mari decât nivelurile medii corespunzătoare corpului uman – și totuși nici o specie care hibernează nu a dispărut până acum din cauza vreunei epidemii de infarcte miocardice.

Continuă…