ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

“De ce animalele nu fac infarct ... dar oamenii da!” – Dr. Matthias Rath

În această carte, care s-a vândut până acum în milioane de exemplare în întreaga lume, medicul şi cercetătorul de renume internaţional Matthias Rath prezintă, într-un limbaj accesibil publicului larg, descoperirea sa revoluţionară şi programul de sănătate bazat pe aceasta: prima terapie din lume ce permite tratarea şi prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, cu ajutorul elementelor nutritive naturale.

Dacă adevărata problemă ar fi colesterolul, animalele care hibernează ar fi dispărut de mult

Dr. Rath oferă în cartea sa informaţii relevante atât pentru oamenii care suferă de afecţiuni cardiovasculare sau vor să fie la curent cu cele mai avansate descoperiri din domeniul sănătăţii, cât şi pentru cardiologi. Subiectul cărţii este de larg interes în România şi din cauza faptului că ţara noastră este pe locul 3 în lume la mortalitatea cauzată de afecţiuni cardiovasculare, cu 2 decese din 3 provocate de afecţiuni ale inimii şi vaselor de sânge.

Titlul cărţii este inspirat de o constatare ştiinţifică: animalele nu fac infarct, nu din cauză că au niveluri scăzute ale colesterolului, ci datorită faptului că organismul lor produce cantităţi mari de vitamina C – unul din cele mai importante elemente nutritive care asigură soliditatea vaselor de sânge – spre deosebire de oameni, al căror organism nu este capabil să producă nici măcar o singură moleculă din această vitamină.

De exemplu, urşii şi alte animale care hibernează au în sânge niveluri foarte ridicate de colesterol; or, dacă într-adevăr colesterolul ar fi vinovat de infarctele miocardice şi accidentele vasculare cerebrale, aceste animale ar fi dispărut de mult.

Adevărata cauză a bolilor se găseşte la nivel celular

Dr.Rath arată că, în realitate, principala cauză a bolilor cardiovasculare este deficitul cronic de vitamine la nivel celular şi nu colesterolul ridicat sau depozitele de grăsime ce apar în cazul arteriosclerozei, care sun doar nişte simptome ale bolii.

În carte se vorbeşte de ”nivel celular”, deoarece cercetările şi terapia Dr.Rath fac parte din cel mai avansat domeniu al medicinei: biologia celulară, care se bazează pe un adevăr de bun simţ şi anume că sănătatea şi boala sunt determinate nu la nivelul organelor – când se reflectă acolo boala e deja avansată – ci la nivelul microscopic al miliardelor de celule care ne alcătuiesc corpul (unul din capitolele cărţii prezintă pe larg conceptele medicinei celulare).

Cum apare deficitul pe termen lung de vitamine şi alte elemente nutritive esenţiale din celulele corpului nostru?

Gândiţi-vă că, în ziua de azi, majoritatea dintre noi obţinem din alimentaţie mult prea puţine vitamine decât ar avea nevoie organismul.

Unul din motivele mai puţin cunoscute ale acestui fenomen este acela că fructele şi legumele nu mai conţin la fel de multe vitamine şi minerale câte aveau cu un secol în urmă, din cauză că nu mai au ce extrage dintr-un sol ”sărăcit” în urma practicării pe termen lung a agriculturii intensive, fără rotaţia culturilor.

În plus, procesarea alimentelor, depozitarea lor pe termen lung şi gătirea excesivă distrug cele mai multe vitamine pe care acestea le mai conţin. Drept urmare, completarea alimentaţiei zilnice cu suplimente de vitamine şi minerale nu este un simplu moft, ci o necesitate reală.

Medicamente care ţintesc doar simptomele şi prelungesc artificial "starea de boală"

Având în vedere cauza reală a bolilor cardiovasculare, devine evident faptul că medicamentele pe bază de reţetă pentru bolile cardiovasculare – inclusiv beta-blocante, inhibitori ACE, inhibitori ai canalelor de calciu, medicamente pentru scăderea colesterolului şi nu numai – doar maschează simptomele, fără a se adresa cauzelor celulare ale bolilor.

Dezvăluind faptul că medicamentele folosite pentru tratarea afecţiunilor cardiovasculare nu fac decât să ţintească simptomele şi nu cauzele bolilor, Dr.Rath arată că aplicarea principiilor medicinei celulare ar reduce costurile imense asociate cu tratarea acestor boli, punând capăt ”epidemiei cardiovasculare” care este principala cauză a deceselor în lumea industrializată.

De asemenea, aplicarea principiilor medicinei celulare ar pune capăt nucleului ”afacerii cu boala” a industriei farmaceutice, al cărei viitor depinde de perpetuarea acestei epidemii. ”Prevenirea, tratamentele care ţintesc cauza reală şi mai ales eradicarea acestor boli ameninţă interesele financiare imense din spatele acestei industrii”, spune Dr.Rath.

Subliniind că această carte este Inamicul Numărul Unu al industriei farmaceutice, Dr.Rath adaugă: "Aceasta nu este nici o surpriză, nici o coincidenţă. Este un simplu fapt şi anume acela că industria farmaceutică este o industrie de investiţii: piaţa sa de desfacere este reprezentată de bolile organismului nostru, iar viitorul acestei industrii depinde de perpetuarea acestor boli. Prevenirea, vindecarea cauzelor fundamentale şi mai presus de toate eradicarea bolilor ameninţă interesele financiare uriaşe care stau în spatele acestei industrii".

Fiecare afecţiune cardiovasculară este prezentată într-un capitol dedicat

Printre capitolele cărţii regăsim "Programul în 10 paşi al Dr.Rath pentru sănătate cardiovasculară naturală" şi "Recomandările Dr.Rath pentru sănătate celulară", precum şi capitole care tratează pe larg diferite afecţiuni cardiovasculare (ateroscleroza, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, nivelurile ridicate ale colesterolului, hipertensiunea arterială, insuficienţa cardiacă, aritmiile, complicaţiile circulatorii ale diabetului etc) ce includ şi modul în care pot beneficia pacienţii, în fiecare caz, de Recomandările Dr.Rath pentru sănătate celulară. Volumul include şi numeroasele mărturii ale pacienţilor care şi-au îmbunătăţit în mod spectaculos sănătatea după ce au urmat Programul de Sănătate Celulară conceput de Dr.Rath.