ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Război nuclear sau ”o lume fără boli”?

Epoca Întunecată a medicinei farmaceutice se apropie de sfârşit. Supravieţuirea afacerii farmaceutice depinde de un război nuclear. Strategia iluminatoare: să învăţăm din istorie.

Un interviu cu Dr.Rath / aprilie 2006

Dr. Rath, aţi făcut recent o călătorie de studii în Italia, unde aţi vizitat numeroase locuri istorice precum Pompeii şi Nola, locul naşterii lui Giordano Bruno. Cine a fost Giordano Bruno şi care a fost importanţa sa istorică?

Giordano Bruno

Giordano Bruno a fost un învăţat italian care a trăit la o cotitură istorică, între sfârşitul Evului Mediu şi începutul epocii moderne. El a plătit preţul suprem în bătălia sa pentru a învinge împotriva Epocii Întunecare şi a se angaja într-o nouă epocă, a iluminării. Născut în statul italian sudic Nola în 1548, a fost ars pe rug pentru erezie la 17 februarie 1600. Pentru a speria oamenii care gândeau la fel, reprezentanţii Bisericii medievale au aşezat rugul lui Bruno exact în centrul Romei – la Campo dei Fiori (Piaţa Florilor). Oricine merge la Roma ar trebui să viziteze monumentul său şi să-şi amintească că marile schimbări în istorie au fost făcute prin acte de curaj ale anumitor persoane.

Giordano Bruno a fost un reprezentant proeminent al Renaşterii. Ce impact a avut această epocă de la răscrucea între Evul Mediu şi timpurile moderne?

Minţile conducătoare de la acea vreme – printre care Leonardo da Vinci, Cristofor Columb, Martin Luther şi Nicolaus Copernicus – erau bine antrenate în multiple discipline. Bruno, de exemplu, era filozof, preot şi astronom. Încă de la o vârstă fragedă a studiat o varietate de subiecte precum matematica şi astronomia, contrinuind la redescoperirea cunoştinţelor grecilor antici şi altor culturi timpurii, pierdute de aproape două milenii. El a călătorit şi în Franţa, Germania şi Anglia, locuind câţiva ani la Wittenberg, oraşul lui Luther.

La acea dată toată Europa era dată peste cap. Oamenii se scuturau de lanţurile Evului Mediu şi ale asupritorilor lor – în special Biserica medievală. Bruno a fost unul dintre catalizatorii acestei schimbări. Împreună cu alte minţi luminate ale vremii, a pus bazele începuturilor erei moderne. El a pus la îndoială autoritatea Bisericii şi a criticat viziunea acesteia conform căreia pământul era plat iar Roma era în centru. Aceste afirmaţii eretice l-au aruncat pe Bruno în ghearele Inchiziţiei şi în final, pe rug.

Să mai rămânem un moment la Renaştere. Puteţi detalia ce anume a caracterizat acest punct de cotitură?

Traducerea ad-literam a cuvântului Renaştere este o nouă naştere, o redescoperire. Această epocă, începând din secolul 15 şi până în secolul 16, a descris o perioadă istorică al cărei scop important a fost descoperirea presupusei cunoaşteri şi înţelegeri pierdute a altor culturi – romanii, grecii şi egiptenii. Acest lucru a afectat multe zone ale societăţii, dar cu precădere arta şi ştiinţa. Oamenii erau uimiţi să afle că filozofii antici greci aveau forme timpurii de democraţie şi că Roma avea un sistem de canalizare şi încălzire sub podea, în timp ce în Europa medievală oamenii umblau îmbrăcaţi în piei de animale precum oamenii cavernelor. Desigur Bruno şi alţi arhitecţi ai Renaşterii au înţeles că nu doar din întâmplare cunoştinţe atât de fenomenale au dispărut timp de secole. Erau conştienţi cu toţii că Biserica medievală era răspunzătoare pentru suprimarea sistematică a acestei cunoaşteri, pentru că le ameninţa poziţia de putere. Înaintea erei creştine, grecii deja ştiau că pământul e rotund şi chiar îi calculaseră aproximativ diametrul. Dar asemenea cunoştinţe au fost suprimate pentru a se potrivi doctrinei pământului plat necesară pentru plasarea Romei în centrul lumii şi justificarea pretenţiei de dominare. În culturile greacă şi romană nu numai elitele ştiau să citească, ci şi o mare parte a populaţiei. Deoarece cunoaşterea umană ar fi pus în pericol autoritatea conducătorilor spirituali ai lumii Evului Mediu, analfabetismul general a fosy parte a ”Legii lui Dumnezeu” timp de peste un mileniu. Vă puteţi imagina ce furie stârnea asta în Bruno şi alte minţi ale Renaşterii. Biserica medievală recunoştea tacit că spulberarea credibilităţii sale ar fi dus şi la pierderea puterii. Din acest motiv nu trata tocmai cu mănuşi pe adepţii şi susţinătorii acestei noi cunoaşteri. Dimpotrivă, aceştia erau condamnaţi pentru erezie şi ucişi – totul în numele credinţei creştine. Guvernatorii medievali nu doar înţelegeau greşit creştinismul, ci decepţionau şi abuzau întreaga populaţie. O crimă incredibilă pentru care nu există nici o scuză, nici până în zilele noastre!

Cum se aplică aceste lucruri în zilele noastre? Ce putem învăţa din această importantă perioadă istorică?

Astăzi omenirea se află la o răscruce istorică similară. De această dată nu mai este vorba de viziuni filozofice sau ştiinţifice, ci de cunoaşterea fundamentală a uneia din cele mai importante zone ale existenţei umane: corpul omenesc şi sănătatea acestuia. Epoca Întunecată a medicinei farmaceutice este acum detronată de o nouă eră a medicinei, focalizată pe cunoaşterea importanţei vitaminelor şi microelementelor nutritive pentru sănătatea şi funcţionarea corpului omenesc. În decurs de câteva decenii, cunoaşterea Medicinei Celulare va reuşi să reducă bolile endemice la numai o fracţiune din anvergura lor actuală. În 1937, înainte de începutul celui de-al doilea Război Mondial, Albert Szent-György a primit Premiul Nobel în medicină, pentru cercetările sale privind importanţa vitaminei C în metabolismul celular uman. Totuşi această informaţie a fost suprimată timp de decenii – în interesul industriei farmaceutice de investiţii, în favoare de miliarde de dolari, bazată numai pe medicamente sintetice brevetate. Numai acum cunoaşterea importanţei vitaminelor în metabolismul celular a fost redescoperită după mai bine de jumătate de secol şi se răspândeşte în ciuda opoziţiei încrâncenate din partea industriei farmaceutice. Ca şi în timpurile medievale, această dezvoltarea declanşează anxietatea existenţială a puterilor aflate la guvernare. Industria farmaceutică se teme că nu va mai putea să-şi vândă medicamentele scumpe în cazul în care cauzele bolilor vor fi eradicate cu ajutorul vitaminelor. Numai oamenii bolnavi sunt profitabili pentru această industrie. Iar în timpurile medievale, ca şi acum, conducătorii profitau de ignoranţa oamenilor. Renaşterea medicinei a început, întocmai cum s-a întâmplat şi cu alte sfere ale societăţii cu cinci sute de ani în urmă.

Albert Szent-György

Dar ”paznicii” clubului intereselor farmaceutice au ţinut acest Premiu Nobel foarte departe de manualele de medicină, timp de decenii. Generaţii de medici au fost instruiţi să fie analfabeţi medicali, devenind victime ale crimei farmaceutice la fel ca şi milioanele de pacienţi care au plătit cu viaţa pentru ignoranţa în care i-au aruncat Erele Întunecate ale industriei farmaceutice.

Acum oamenii îşi cer încă o dată dreptul la informaţia care a fost disponibilă mult timp însă a fost intenţionat suprimată de industria farmaceutică. Dar mai presus şi dincolo de acest lucru, acum ne cerem dreptul de a extinde această cunoaştere, prin intermediul cercetării, la medicina celulară şi apoi să o răspândim prin intermediul Alianţei de Sănătate.

Cum se apără astăzi conducătorii industriei farmaceutice?

Ce este acum la zid pentru industria farmaceutică multimiliardară, ca şi pentru Biserica medievală odinioară, este propria sa supravieţuire. Nici un sistem de putere nu poate supravieţui fără credibilitate. Emanciparea umană, începută cu cinci sute de ani în urmă de către Luther, Da Vinci, Galileo şi Bruno a fost urmată de Războiul de 30 de Ani. Aceasta a fost ultima încercare a Bisericii de a-şi recupera privilegiile pierdute, prin forţă militară. Conducătorilor nu le-a păsat că o treime din populaţia Europei şi-a pierdut viaţa ca urmare a acestui război şi a consecinţelor acestuia – în principal foametea şi epidemiile. Dar nici măcar ravagiile acestui război devastator nu au putut opri începutul erei moderne. Astăzi, lumea se confruntă cu un alt război, pregătit şi planificat de agenţii politici ai afacerii cu boala a multimiliardarei industrii farmaceutice. Aceştia înţeleg că nu mai pot continua genocidul perpetuat asupra omenirii de către afacerea cu boala a industriei farmaceutice. Frauda de miliarde de dolari a ieşit la lumină şi acum nu mai poate fi continuată decât împotriva voinţei oamenilor. Însă democraţia nu permite implementarea unui asemenea plan. De aceea susţinătorii industriei farmaceutice şi acoliţii lor politici şi militari netezesc drumul către dictatură în cele mai dezvoltate naţiuni industrializate ale lumii. Acest lucru este imposibil pe timp de pace, aşa că politicienii din cele mai importante ţări exportatoare de medicamente – SUA, Franţa, Marea Britanie şi Germania – cheamă cu voce tare la război împotriva Iranului. Sub acoperirea acestor zvonuri de război şi sub protecţia legii marţiale obligatorii, aceste cercuri încearcă să întemeieze o dictatură la nivel global a intereselor farmaceutice de afaceri. Legislaţia de urgenţă deja pregătită de ”celula de criză” de la Berlin, Paris, Londra şi Washington, ca parte a ”isteriei gripei aviare” va ridica industria farmaceutică în poziţia de industrie cheie în caz de catastrofă sau război. Echipată cu puteri complete, dictatura va face din politicieni simple marionete – acelaşi scop atins prin actul de autorizare german din 1933. Moartea a miloane de oameni într-un război nuclear sau prin genocid ocazionat de industria farmaceutică interesează aceste interese lipsite de scrupule atât de puţin pe cât i-a interesat şi distrugerea Europei pe potentaţii timpurilor medievale.

Ce se va întâmpla dacă gândirea oamenilor nu se schimbă?

În timpul vizitei mele în Italia am fost şi la Pompeii, oraşul ai cărui locuitori au fost ucişi doar în câteva secunde de erupţia unui vulcan. Omenirea poate fi ştearsă de pe faţa pământului la fel de repede, de războiul nuclear care se pregăteşte, în mod deschis, în numele acestor interese de miliard de dolari. Dar un lucru este diferit. Spre deosebire de Războiul de 30 de Ani, după care viaţa a continuat în pofida distrugerilor, războiul cu bombe atomice şi alte arme de distrugere în masă ameninţă acum viaţa întregii omeniri. În faţa acestei situaţii, există un singur mesaj vital: acest război nu trebuie să aibă loc! Învăţând din istorie, demascând interesele de afaceri lipsite de scrupule din umbra acestui război global, putem face ca el să nu aibă loc.

Şi aceasta este moştenirea lui Giordano Bruno.

Mulţumesc.


Locuitorii oraşului Pompeii au fost suprinşi de erupţie pe 24 august 79 d.Hr. Nu au avut nici o şansă (foto sus).


Locuitorii oraşului Hiroshima au fost loviţi, fără să bănuiască nimic, la 8 august 1945. Unii s-au evaporat (stânga), alţii au fost carbonizaţi (centru), alţii au murit lent din cauza bolilor cauzate de radiaţii (dreapta). Cei vii îi invidiau pe cei morţi.