ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Scandal medical la Alba Iulia?

Dr.Horea Timiș
Directorul DSP Alba

Fundația de Sănătate Dr.Rath a organizat miercuri 6 martie 2013  la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia o conferinţă cu tema ”Cancer: faci chimioterapie sau iei vitamine?”, susținută de Paul Anthony Taylor, director executiv al Fundației. Conferința s-a desfășurat la invitația susținătorilor Fundației din județul Alba, care au plătit din banii lor chiria sălii dedicate acestui scop. Participarea a fost gratuită.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, Dr. Horea Timiș și-a făcut apariția în sala de conferință încercând să împiedice desfășurarea acesteia pe motivul că”încalcă grav dreptul la informarea corectă a pacientului şi îl induce  în eroare. Prin urmare se încalcă normele din ordinul MS 1069/art.6. alineatul 2” . Totuși, încercarea de anulare a conferinței înainte ca aceasta să fi avut loc, denotă faptul că directorul DSP nu cunoștea conținutul prezentării.

În ciuda amenințărilor și a comportamentului agresiv al Dr.Timiș, Paul Anthony Taylor a decis să susțină conferința, în semn de respect pentru oamenii care se aflau în sală, fiind interesați de subiect. La sfârșitul conferinței, participanții au fost foarte mulțumiți, considerând că au aflat lucruri noi și foarte interesante. În același timp însă, au fost șocați și jigniți  de comportamentul Directorului DSP împotriva căruia au formulat o petiție, publicată a doua zi în cel mai mare cotidian local. Peste jumătate din participanți consideră că ”domnul dr. Timiş ne-a făcut de râs oraşul şi ţara, iar din acest motiv îi cerem să îşi prezinte public scuze pentru atitudinea faţă de noi, cei din sală, cetăţeni cu aceleaşi drepturi ca şi cei care nu au fost prezenţi la conferinţă.”. Mai jos puteți citi o mică selecție de comentarii la articolele apărute pe această temă în presa locală.

În ciuda amenințărilor, Paul Anthony Taylor a susținut conferința

D-le dr. Timis, v-ati grabit sa infierati cu “manie proletara” conferinta Fundatiei Dr.Rath fara sa va documentati cine este acest medic si ce ani de ceretare are in spate. Nu aveti dvs. ani de viata cati ani de cercetare are domnia sa. A lucrat cu laureatul premiului Nobel, dr. Linus Paulig si continua si azi cercetarile, care, din nefericire pentru cei ce fac afceri cu boala, aduc un adevar crunt la lumina: suntem mintiti in cel mai abject mod referitor la cancer. Iata ce spunea dr. Rath in discursul sau din 4 aprilie 2009 din Olanda: ”Pacienții bolnavi de cancer – intimidați de ”condamnarea la moarte” dată de diagnosticul de cancer – acceptă infuzia de chimicale toxice în corpul lor ca o așa numită ”terapie”. Din cauza extremei toxicități a acestor produse chimice, față de milioane de celule ale corpului, cel mai frecvent efect secundar al medicamentelor ”chimio” este generarea de noi cancere în corp.

Aceste noi cancere sunt induse de ”chimio”terapie. Învingătorii și învinșii acestei strategii vicioase se cunosc: milioanele de pacienți cu cancer hrănesc cu sănătatea și viața lor lăcomia fără limite a companiilor producătoare de medicamente. Dar această lipsită de scupule afacere de investiții cu cancerul funcționează cu o singură condiție – ca publicul să fie ținut în ignoranță în ceea ce privește alternativele. Intrati si dvs. pe site-ul “Miscarea vietii” si veti citi mai multe.

Orice adevăr trece prin trei faze. Mai întâi este ridiculizat. Apoi i se opune rezistenţă înverşunată. Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înţeles.(Arthur Schopenhauer)

Sala a fost plină iar participanții interesați de informația primită

*

Ma bucur ca dr.Timis nu a reusit sa anuleze conferinta, chiar daca si-a facut o intrare “triumfala” afisand o legitimatie, ca in filmele americane de duzina cu detectivii de la CIA si FBI. Probabil a crezut ca oamenii vor fugi timorati de domnia sa si de acea legitimatie, numai ca s-a inselat.

Membrii fundatiei au dovedit integritate facand exact ceea ce au anuntat: informare GRATUITA. Nu a fost o prezentare de produse, nu ni s-a vandut nimic. Si nici nu s-a vorbit despre “solutii miraculoase” cum spunea dr.Timis, ci doar despre rezultatele unor cercetari care, de altfel, sunt publice pe internet si in reviste de specialitate.

Care lege spune ca nu este voie sa se faca asa ceva? Ordinul pe care il invoca dr.Timis se refera la etichetarea suplimentelor alimentare iar in conferinta nici nu s-a pomenit de suplimente! Asa ca dr.Timis a dorit doar sa-si faca publicitate, sa se simta un pic vedeta (ceea ce a reusit, numai ca a fost personajul negativ!) fara sa se gandeasca sau sa ii pese ca este total aiurea sa invoce legi care nu au legatura cu ceea ce pretindea ca incrimineaza. Sper ca, asa cum s-a spus si la conferinta, sa ganditi cu mintea voastra si sa faceti propriile judecati si aprecieri. Inclusiv despre comportamentul dr. Horea Timis

*

Horea Timis a facut un spectacol jalnic in fata a 80 de oameni care il priveau consternati. S-a comportat ca un securist din perioada bolsevica. Oamenii au fost foarte revoltati de faptul ca au fost pur si simplu ignorati de un reprezentant al statului care si-a batut joc de dreptul lor de a fi informati. Jumatate din cei prezenti au semnat o petitie prin care protesteaza fata de abuzul de putere al dr. Timis.

*

Sugerez “domnului” Timis sa participe macar la 1 conferinta dintre cele pe care le anuleaza cu atata suficienta … Asta ar demonstra o urma vaga de integritate. Deocamdata ramanem doar la prostie, caci nimic altceva nu e demonstrat ….

*

Orice fiinta are dreptul sa ALEAGA ce tratament urmeaza -asa ca daca timis isi permite sa anuleze conferinta ,va avea de dat raspuns la multe intrebari in instanta – cum de nu este deranjat de vacantele oferile doctorilor de industria farmaceutica? de conferintele tinute in hoteluri de lux pe banii companiilor de medicamente ca apoi doctorii sa le prescrie produsele?! ia sa scoatem la iveala cum sunt fisele pline de medicamente prescrise fara ca pacientii sa stie, dar operatiile si interventiile facute la cabinetele particulare dupa ce te-a racolat din sistemul de stat?! sa inteleg ca i-e frica lui timis sa nu-si piarda “clientela”?

*

Sper sa te puna cineva in lesa si asta cat mai repede bai doctor Horia ca pe zi ce trece te faci de ras din ce in ce mai mult. Se vede ca facultatea de la Arad (particulara) ai facut-o de forma si platind bani grei daca inca nu sti ca, chimioterapia distruge odata cu celulele “infestate” si celulele bune din organism si in 90% din cazuri moartea survine deoarece organismul este prea slabit. Dar atat tu cat si doctorul “robocop” de la sectia de oncologie va luati tainul de la vanzatorii de citostatice asa ca este normal sa reactionati asa…

PS… pentru clasa politica din Alba care il tolereaza in continuare pe acest derbedeu la conducerea DSP Alba… Sincer, ce aveti de gand ? Sa cadeti odata cu el ? Ce mari realizari are intrucat sa-i tolerati toate aceste iesiri necontrolate ? In acest mod procedau numai comunistii din anii 50 ! Infierare cu manie proletara a tot ceea ce nu sunt in stare sau nu sunt capabili sa faca doctorii slugoi din Alba Iulia ! Sa va fie rusine !

*

Am fost la conferinta care a fost una de INFORMARE GRATUITA asa cum s-a anuntat. Nu s-a vandut nimic, nu s-a prezentat nici un produs, nici macar nu s-a pomenit de suplimente alimentare (desi eu as fi dorit, avand in vedere tema extrem de interesanta) nu am primit nici macar fluturasi de reclama sau ceva asemanator. Cercetarile medicale despre care s-a vorbit acolo pot fi gasite pe site-ul http://www.drrathresearch.org

Sugerez mai ales dr. Horea Timis sa le citeasca fiindca este medic si intelege (sau ar trebui sa inteleaga) terminologia de specialitate. Acolo sunt documentele justificative pentru care batea cu pumnul in masa ieri. Membrii fundatiei nu pot cara peste tot o arhiva de documente doar ca sa le arate oricui are “dubii”. Dar se pare ca pentru dr.Timis singura sursa de informare e Wikipedia la care oricine poate aduce “contributii” si unde niciodata nu stii cine sunt autorii articolelor.

Oare ce o fi crezut vorbitorul despre Romania si romani, despre ospitalitatea romaneasca despre care probabil a auzit? Ne plangem peste tot ca tiganii strica imaginea Romaniei in lume. Dar uite ce fac intelectualii! Circul facut de dr.Timis a fost penibil. In loc sa se fi documentat inainte (si nu numai pe wikipedia!) pentru ca evenimentul era anuntat pe facebook de cateva saptamani, a facut totul in graba, in ultimul moment, incercand sa anuleze o conferinta despre care pretindea ca incalca legea. Asa arata profesionalismul, domnule dr.Timis? Si care lege interzice dreptul la informare?

*

Domnul doctor daca voia sa faca ceva cu adevarat, o facea civilizat, pe caile legale si nu apelind la un scandal ca la usa cortului. De cind are dinsul autoritatea sa faca pe politistul, procurorul si judecatorul la un loc, ca sa ceara acte, sa ceara socoteala si interzicerea unei conferinte pentru ca asa VREA domnia sa si pentru ca nu se potriveste cu ideile si crezurile sale? Parca traim intr-o tara fanariota unde orice directoras de institutie se crede un fel de stapin peste micul sau regat.

Intrebarea mea e cit de mult s-a informat domnul director despre subiect? Care n-are nici o legatura cu beculete si aparate minune de care pomenea intr-un alt articole, ci cu biochimia organismului. Stie dinsul ca medicina celulara si nutrientii sunt un subiect al comunitatii stiintifice si medicale?

Se vorbeste de vrajitorii si iluzii si dezinformare. Dar nimeni nu se mai scandalizeaza cind oamenii sunt lasati sa vina cu miile si sa se calce in picioare la pupat de moaste ca sa se vindece de nu stiu ce boli. Alea nu mai sunt miracole? Acolo pot fi pacaliti oamenii cu iluzii si nu mai simte nici o autoritate obligatia sa-i salveze de prostia lor. Pentru ca sunt iluziile aprobate de oficialitati, nu?

*

De zeci de ani ascultam sfatul medicului si uite unde am ajuns cu sanatatea. Cumperi medicamente, indicatiile sunt pe 2-3 randuri, iar contraindicatiile pe o jumatate de pagina. Intotdeauna noului i s-a opus rezistenta. Sigur ca va mai dura mult pana se va accepta faptul ca daca “hranesti” cu ce trebuie celula din care se formeaza tesuturile si apoi organele, aceasta va fi sanatoasa si implicit si organul respectiv va ramane sanatos. Asta promoveaza medicina celulara. E usor de inteles si de catre cei care nu au cunostinte medicale. Este vorba despre preventie, pe care medicina alopata spune doar ca o promoveaza. Deocamdata nu putem sa ne tratam diferite afectiuni altfel decat cu medicamente sintetice, dar va veni o vreme cand oamenii vor deveni constienti de beneficiile medicinei celulare si isi vor dori ei insisi schimbarea.Poate noi, cei de o anumita varsta,nu vom apuca sa ne bucuram de beneficiile tratamentelor cu micronutrienti, dar sigur-sigur copiii sau nepotii nostri o vor face. Este in firescul evolutiei.