ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Cauza riscului crescut de infarcte miocardice în rândul pacienților care iau blocante ale canalelor de calciu: producția scăzută de collagen deteriorează celulele pereților arteriali

Un studiu științific desfășurat la Institutul de Cercetare Dr.Rath arată că medicamentele pe bază de rețetă din clasa blocantelor canalelor de calciu (utilizate pe scară largă pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, aritmiilor, anginei pectorale și altor afecțiuni) poate duce la epuizarea vitaminei C în interiorul celulelor. Aceste descoperiri publicate în American Journal of Cardiovascular Disease (June 2016, Vol. 6, No. 2) explică acum motivul care stă la baza riscului crescut de boli cardiovasculare, cancer mamar și probleme ale gingiilor, raportate în multe studii clinice care implică această clasă de medicamente. Deosebit de semnificativ este faptul că studiul arată cum se poate rezolva problema deficitului de vitamina C oferind recomandări științifice pentru toți medicii din întreaga lume.

Vânzările de medicamente pe bază de rețetă, din clasa blocantelor canalelor de calciu, sodium și potastiu, au atins 6 miliarde $ la nivel mondial. În SUA blocantele canalelor de calciu sunt pe locul opt în topul vânzărilor medicamentelor pe bază de rețetă. Acestea împiedică intrarea calciului în celule prin blocarea unor canale specifice localizate pe membranele celulelor care alcătuiesc pereții vaselor de sânge (mușchi netezi), mușchiul cardiac (miocite) și alte țesuturi.

Prescription drug sales of calcium, sodium and potassium channel blockers have reached $6 billion worldwide. In the United States calcium channel blockers are the eighth largest drug class in prescription sales. They prevent calcium from entering the cells, by blocking specific channels located on the membranes of cells building blood vessel walls (smooth muscle), heart muscle (myocytes) and other tissues.

Studiul desfășurat la Institutul de Cercetare Dr. Rath arată că pe lângă blocarea intrării calciului, aceste medicamente obstrucționează asimilarea vitaminei C de către celule. Vitamina C este un element nutritive esențial pentru producția de colagen, molecula cheie pentru stabilitatea pereților vaselor de sânge și a țesutului conjunctiv în general. Deficitul de vitamina C este deosebit de dăunător în special pentru celulele pereților arteriali deoarece pot cauza deteriorări structural microscopice, urmate de formarea de depozite aterosclerotice, principala cauză a infarctelor miocardice și accidentelor vasculare cerebrale.

Studiul arată că, dintre blocantele canalelor de calciu studiate, nifedipinun (de ex. Procardia, Nifediac) are cel mai pronunțat efect în scăderea producției de colagen de către celulele peretelui vascular uman. Faptul că blocantele canalelor de calciu – luate de zeci de milioane de pacienți cu boli cardiovasculare din întreaga lume cu convingerea că acestea ajută la prevenirea infarctelor miocardice – măresc de fapt acest risc, a fost un impediment major în cardiologie.

Un fapt deosebit de semnificativ evidențiat de studiul desfășurat la Institutul de Cercetare Dr.Rath este acela că blocarea producției de colagen de către blocantele canalelor de calciu poate fi compensată cu vitamina C, în special ascorbyl palmitat în forma solubilă în lipide.

Odată cu publicarea acestor date științifice, este de acum imposibil, din punct de vedere științific și etic, ca un medic să prescrie blocante ale canalelor de calciu fără să recomande și un aport suplimentar zilnic regulat de vitamina C pentru a răspunde necesităților de bioenergie celulară.