ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Noi studii aduc dovezi asupra incapacității medicinei convenționale de a trata insuficiența cardiacă

Noi studii prezentate la manifestarea științifică Heart Failure 2016 and the 3rd World Congress on Acute Heart Failure, care a avut loc la Florența, în Italia, arată dovezi incontestabile asupra incapacității medicinei convenționale de a preveni și trata această problemă cardiovasculară invalidantă. În condițiile în care unul din trei pacienți cu insuficiență cardiacă încă nu se întorc la muncă după un an de la prima spitalizare și unul din patru pacienți dezvoltă această boală în decurs de patru ani de la primul infarct miocardic, este clar că abordările convenționale nu tratează cauza acestei boli.

Imaginea este preluată din aplicația interactivă gratuită bodyxq Heart.

Insuficiența cardiacă este o problemă gravă de sănătate, în care inima nu poate pompa suficient sânge oxigenat în alte părți ale corpului, și de care suferă acum 23 de milioane de oameni din întreaga lume. De obicei aceasta se dezvoltă în urma unei probleme cardiace apărute anterior iar simptomele includ oboseală, dispnee, amețeală, tuse prelungită însoțită de șuierat ca și umflarea gleznelor, picioarelor și abdomenului.

Medicina convențională se limitează la tratarea simptomelor insuficienței cardiace. O abordare comună este prescrierea medicamentelor diuretice pentru a elimina excesul de apă reținut în țesuturi din cauza funcției slabe de pompare a inimii. Însă acestea elimină și microelementele nutritive solubile în apă, ceea ce duce în mod inevitabil la probleme de sănătate suplimentare. Pentru mulți pacienți cu insuficiență cardiacă, o operație de transplant pare să fie ultima soluție. Însă așa cum au arătat studiile prezentate la Florența, medicina convențională nu a găsit încă răspunsul la tratarea cu succes a acestei boli.

Tratarea simptomelor insuficienței cardiace nu restabilește sănătatea

Un studiu cheie prezentat la conferința de la Florența de către Dr. Johannes Gho, rezident în cardiologie la University Medical Center Utrecht din Olanda, a arătat că aproape 25% dintre pacienți dezvoltă insuficiență cardiacă în decurs de patru ani de la primul infarct miocardic. După ce a urmărit 24.745 pacienți pe o perioadă medie de 3,7 ani, Dr. Gho și colegii săi au observat că afecțiunile asociate riscului crescut de a dezvolta insuficiență cardiacă în urma unui infarct miocardic cuprindeau aritmia (creștere risc cu 63%), diabetul (creștere risc cu 44%), boli ale arterelor periferice (creștere risc cu 38%), boala pulmonară obstructivă cronică (creștere risc cu 28%) și hipertensiunea arterială (creștere risc cu 16%).

Într-un alt studiu prezentat la conferința de la Florența s-a dat la iveală faptul că peste o treime dintre pacienții spitalizați pentru prima oară cu insuficiență cardiacă nu s-au întors la muncă în decurs de un an. Examinând date despre 11.880 pacienți apți de muncă, aflați în câmpul muncii înainte de spitalizare, Dr. Rasmus Roerth, un medic de la Copenhagen University Hospital din Danemarca a constatat că după un an de la spitalizare 68% s-au întors la muncă, 25% nu s-au întors iar 7% au decedat. Dintre pacienții în viață după un an de la prima spitalizare pentru insuficiență cardiacă, 37% - peste o treime – nu s-au întors la muncă.

Medicina celulară are răspunsul pentru insuficiența cardiacă!

Pentru cei deja familiarizați cu principiile medicinei celulare, motivul incapacității medicinei convenționale de a trata insuficiența cardiacă este evident: abordările convenționale nu se adresează cauzelor acestei probleme de sănătate.

Primul motiv al instalării insuficienței cardiace este un deficit de vitamine și alte microelemente nutritive esențiale care asigură bioenergie miliardelor de celule ale mușchiului cardiac. Aceste celule sunt responsabile cu contracția mușchiului inimii și cu pomparea optimă a sângelui în circulație. Deficitul de vitamine și alte microelemente nutritive esențiale deteriorează funcția de pompare a inimii ducând la oboseală, dispnee și alte simptome invalidante.

Într-o demonstrație științifică a corectitudinii acestei noi înțelegeri, cercetătorii de la Institutul de Cercetare Dr. Rath au desfășurat cu succes un studiu clinic pilot care a implicat pacienți cu insuficiență cardiacă, cu vârste între 41-68 ani. Participanții au luat o anumită combinație de microelemente nutritive timp de 6 luni. La începutul studiului 70% dintre ei sufereau de o deteriorare majoră a sănătății cardiovasculare care le afecta în mod semnificativ viața de zi cu zi. Doar 30% dintre pacienți raportau o limitare moderată a activităților fizice zilnice.

La sfârșitul perioadei de studiu, 80% dintre pacienți raportau îmbunătățirea stării de sănătate cu unul sau mai multe grade corespunzătoare New York Heart Association scale. Impresionant a fost faptul că jumătate dintre pacienți au putut apoi să ducă o viață normală, fără disconfort sau simptome asociate. Per total, rezultatele au arătat o îmbunătățire remarcabilă a acțiunii de pompare a inimii și o mai bună calitate a vieții pacienților. Studiul a oferit deci dovezi în plus că suplimentarea cu microelemente nutritive este singurul mod eficient de a asigura bioenergie pentru funcționarea optimă a celulelor musculare cardiace.

Întrucât beneficiile suplimentării cu microelemente nutritive în cazul insuficienței cardiace sunt acum demonstrate, cu cât mai repede vom eradica această problemă de sănătate în mod natural, cu atât mai multe milioane de vieți vor fi salvate!