ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Biserica Protestantă Germană promovează alimentația bogată în vitamine în țările în curs de dezvoltare: recunoașterea activității Fundației de Sănătate Dr.Rath în lupta globală împotriva foametei și bolilor

"Orice adevăr trece prin trei stadii. Mai întâi este ridiculizat. Apoi este contestat în mod violent. În final este acceptat ca fiind de la sine înțeles"
- Arthur Schopenhauer

Am aflat cu plăcere despre un binevenit progres al Bisericii Protestante Germane care a început să promoveze alimentația bogată în vitamine în țările în curs de dezvoltare. Cunoscută anterior ca susținătoare a medicamentelor antiretrovirale (ARV) toxice pentru tratarea HIV și SIDA în țările sărace, campania bisericii intitulată ”Bread for the World” (Pâine pentru lume) este un apel pentru a pune capăt subnutriției și malnutriției. Un fapt semnificativ este că recunoașterea publică a rolului important al microelementelor nutritive în prevenirea bolilor a venit la doar două luni după recenta conferință anuală a Alianței de Sănătate Dr.Rath din Koblenz, Germania. La această întâlnire am raportat progresul recent al campaniei ‘Pune capăt bolilor cardiovasculare: plantează un pom fructifer!’ desfășurată sub egida Mișcării Vieții, referindu-ne în special la relevanța acesteia în țările în curs de dezvoltare ca și la rolul vitaminei C și al altor microelemente nutritive în prevenirea bolilor cardiovasculare.

Însă oricât de bucuroși am fi să comunicăm aceste noutăți pozitive despre Biserica Protestantă Germană, nu trebuie să uităm că suntem angajați într-o bătălie pe termen lung pentru construirea unui nou sistem global de asistență medicală. Cu ajutorul descoperirilor științifice în domeniul cercetării asupra vitaminelor și sănătății celulare, bolile cardiovasculare, cancerul, SIDA și alte boli comune pot deveni total necunoscute generațiilor viitoare. Cel mai puternic oponent al nostru, care obstrucționează atingerea acestui scop, este ‘afacerea cu boala’ a industriei farmaceutice care vede în alimentația bogată în vitamine o amenințare la adresa vânzărilor sale de medicamente chimice brevetate, în valoare de un trilion de dolari pe an. Ca atare, deși recunoaștem pe deplin că timpurile se schimbă, ar fi o scăpare din partea noastră să nu menționăm faptul că Biserica Protestantă Germană a finanțat cauze legate de industria farmaceutică cu peste un milion de euro.

În 2006, într-o scrisoare deschisă adresată Dr. Wolfgang Huber, conducătorul de atunci al Bisericii Protestante Germane, Dr.Rath a arătat că biserica susținea și finanța activitățile îndoielnice ale așa-numitei ‘Treatment Action Campaign’ (TAC). Cu sediul în Africa de Sud, TAC nu este doar un promotor foarte zgomotos al medicamentelor ARV ci și un oponent la adresa utilizării vitaminelor și altor abordări naturale cu bază științifică pentru controlul epidemiei de SIDA. Mai mult, Huber însuși a fost susținut de Fundația Lilly Endowment aparținând gigantului farmaceutic american Eli Lilly care i-a finanțat doctoratul în teologie obținut în S.U.A.

Totuși, susținerea neașteptată a Bisericii Protestante Germane la adresa alimentației bogate în vitamine în țările în curs de dezvoltare merită suportul nostru. Pe site-ul său ‘Bread for the World’ afirmă clar faptul că aproximativ 2 miliarde de oameni au carențe ale elementelor nutritive necesare pentru o viață sănătoasă. Deși în realitate adevăratul număr al persoanelor afectate de deficit nutrițional este mult mai mare și am putea spune că este chiar majoritatea oamenilor de pe planetă, recunoașterea de către biserică a deficiențelor nutriționale ca și cauze ale problemelor de sănătate este fără îndoială un pas în direcția corectă. Printre problemele de sănătate descrise pe site-ul acesteia se numără orbirea cauzată de deficitul de vitamina A, problemele de creștere la copii cauzate de deficitul de iod și fier și deteriorarea creierului nou-născuților din cauza deficitului de iod.

Întreaga noastră organizație în frunte cu Dr.Rath și Dr.Niedzwiecki crede cu tărie că dacă nu ar fi existat îndelunga noastră activitate în domeniul susținerii microelementelor nutritive și a cercetărilor asupra cestora, probabil promovarea de către Biserica Protestantă Germană a alimentației bogate în vitamine în țările în curs de dezvoltare nu ar fi avut loc niciodată. Suntem lideri mondiali în aceste domenii de peste 2 decenii, datorită descoperirilor științifice ale Dr.Rath și a cercetării desfășurate de Dr. Niedzwiecki.

Nu cu mulți ani în urmă, ideea că alimentația bogată în vitamine este cheia sănătății era luată în derâdere pe scară largă. Doar în urmă cu un deceniu i se opunea rezistență înverșunată – inclusiv din partea organizațiilor susținute de Biserica Protestantă Germană. Totuși astăzi suntem pe calea cea bună spre a accepta acest adevăr ca fiind de la sine înțeles. Din acest punct de vedere suntem convinși că promovarea de către Biserica Protestantă Germană a alimentației bogate în vitamine în țările în curs de dezvoltare va contribui la salvarea multor vieți.