ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Criza mondială în sănătate nu este din cauza lipsei de fonduri, ci a terapiilor ineficiente

De Paul Anthony Taylor

Cineva spunea că definiția nebuniei este să continui să faci același lucru așteptând rezultate diferite. Mi-am reamintit acest lucru recent, citind un raport conform căruia Serviciul Național de Sănătate(National Health Service, NHS) din Marea Britanie nu poate asigura servicii șapte zile pe săptămână din cauza nivelurilor scăzute ale finanțării și personalului. Deși este cel de-al cincilea angajator din lume, având peste 1,7 milioane persoane angajate și un buget anual de 116.4 miliarde £ (148 miliarde $), NHS pare să fie acum în pragul colapsului. Cum medicii tineri au recurs la greve și acțiuni legale împotriva noilor contracte și se estimează o creștere a costurilor la 133.1 miliarde £ (169 miliarde $) în următorii 5 ani, nu pot să concluzionez decât că a continua să se acorde credit pe tratamentele cu medicamente sintetice și a se ignora abordările alternative de sănătate înseamnă a fi la limita nebuniei.

Dintre cele patru țări ale căror sisteme de asistență medicală formează NHS (Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord), cifrele arată că spitalele din Anglia sunt într-o situație economică deosebit de precară. Aparent 80% dintre acestea sunt în deficit financiar. Pentru a rezolva această problemă, opținile principale în discuție includ concedierea personalului, instituirea de taxe (NHS este finanțat din fonduri publice, majoritatea serviciilor fiind gratuite la momentul utilizării) sau introducerea de ”raționalizări draconice” ale tratamentelor.

Având în vedere că timpul de așteptare pentru consultațiile la NHS și externările întârziate bat recordurile, vă puteți imagina că nu se va lua cu seriozitate în considerare alternativa terapiilor preventive cu bază științifică.Totuși este grăitor faptul că până și pentru o țară care a votat recent pentru Brexit acesta fiind cel mai mare vot pentru schimbare cunoscut vreodată, nu există nici un semn al vreunei reforme serioase în privința tipurilor de terapii oferite în sistemul de sănătate.

Utilizarea zilnică a suplimentelor nutriționale poate reduce costurile asistenței medicale

Desigur, Marea Britanie este departe de a fi singura țară care se confruntă cu creșterea astronomică a costurilor asistenței medicale. În întreaga lume, guvernele se confruntă din ce în ce mai mult cu o realitate care face ca sistemele lor de sănătate să devină nedurabile. Motivele recent invocate pentru acest lucru includ îmbătrânirea populației și escaladarea costurilor medicamentelor. Totuși se dă prea puțin, sau chiar deloc, atenție faptului că serviciile de asistență medicală sunt în general proiectate să trateze simptomele bolilor. Contrar impresiei care ne este indusă de industria farmaceutică și acționarii acesteia, prevenirea cauzelor bolii este esențialmente ignorată.

Având în vedere riscul incidenței bolilor în societatea noastră de astăzi, abordarea curentă a medicinei constă în a face în mod repetat aceleași lucruri și a spera în rezultate mai bune. În această privință, orice politician sau birocrat care susține că singurele opțiuni pentru a evita falimentul sistemelor de sănătate sunt reducerea personalului, creșterea taxelor sau raționalizarea tratamentelor, fie nu a studiat dovezile fie ne înșeală în mod deliberat.

Încă de acum câțiva ani, analizele economice au arătat că utilizarea zilnică a suplimentelor nutriționale poate reduce costurile asistenței medicale la nivel național. Cu titlu de exemplu, un studiu publicat în American Journal of Managed Care în 2013 a analizat un număr impresionant de 44 milioane de pacienți internați. Cercetătorii au descoperit că utilizarea suplimentelor nutriționale a redus durata medie a spitalizării cu peste 2 zile și costul mediu cu peste 4700 $. Mai mult chiar, probabilitatea respitalizării acelor pacienți a scăzut cu aproape 7%.

Cercetarea arată și că sume importante de bani pot fi economisite prin metode atât de simple cum ar fi suplimentarea aportului de vitamina D către populație. O recenzie publicată în 2010 a descoperit că faptul de a asigura populației Germaniei suficientă vitamina D generează o economie anuală de peste 37 miliarde € (41 miliarde $) în costurile asistenței medicale.

Adevărata reformă în sănătate constă în orientarea pe abordări naturale preventive

De Sage Ross (lucrare proprie) [GFDL or CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons from Wikimedia Commons

În ultimă instanță, scopul nostru trebuie să fir reformarea radicală a sistemelor de asistență medicală din întreaga lume, cu reorientarea lor spre o abordare preventivă reală. Cum acum se cunoaște cauza primară a bolilor cronice ca fiind deficitul de vitamine, minerale, aminoacizi și alte microelemente nutritive, este clar că sănătatea optimă și starea de bine nu pot fi atinse printr-o medicină care se bazează numai pe utilizarea medicamentelor.

Rezolvarea crizei asistenței medicale la nivel global nu înseamnă doar să se arunce și mai mulți bani în acest domeniu. Dacă acești bani nu sunt utilizați judicios și direcționați în mod conștient către cauzele primare ale bolilor cronice, sistemele noastre de asistență medicală vor rămâne inevitabil prinse într-un cerc nesfârșit de tratament ineficient al simptomelor cu costuri din ce în ce mai mari.

Adevărata reformă a asistenței medicale presupune recunoașterea cauzei primare a bolilor cronice și întreprinderea de acțiuni pentru protejarea populației, prin intermediul utilizării preventive a abordărilor naturale cu bază științifică. Să sperăm că mai devreme sau mai târziu, undeva în lume, va fi ales un guvern care va înțelege aceste lucruri.