ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Se fac presiuni din ce în ce mai mari asupra lui Jean-Claude Juncker pentru a demisiona din funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

La sfârşitul lunii octombrie, doar la câteva zile după ce fusese numit în post ca nou preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a fost obligat să facă o jenantă cale întoarsă cu privire la planul său de a pune interesele industriei farmaceutice în centrul politicilor europene de sănătate. Însă acum, confruntat cu scurgeri de informaţii din documente privind scheme secrete de evaziune fiscală pentru corporaţii multinaţionale din Luxemburg, practicate sub guvernarea sa controversată ca Prim Ministru, este supus presiunilor crescânde pentru a demisiona. Acuzat de ipocrizie,  având în vedere că acum se află chiar în fruntea organismului executiv european însărcinat cu investigarea practicilor de evaziune fiscală ale companiilor multinaţionale, onestitatea sa a căzut încă o dată sub semnul suspiciunii.

Din ce în ce mai multe apeluri pentru demisia lui Juncker au primit susţinere solidă din partea media. În acest sens, deosebit de remarcabil este articolul de pe site-ul Bloomberg View, divizia editorială a agenţiei internaţionale de ştiri Bloomberg, al cărui titlu declară deschis că “Jean-Claude Juncker trebuie să plece”. Deloc străin de scandalurile media, în fostul său post de director al Eurogroup, principalul forum de management al zonei euro, Juncker era descris ca “maestru al minciunilor”.

Deşi în apărarea sa împotriva acestor acuzaţii recente Juncker pretinde că are “susţinerea democratică a cetăţenilor Europei”, se poate demonstra că acest lucru este o iluzie, din trei puncte de vedere. În primul rând, el nu a fost direct ales de populaţia Europei şi a ocupat poziţia de preşedinte al Comisiei numai în urma unui proces decizional complicat care a implicat Parlamentul European şi aşa-numitul Consiliu European. În al doilea rând, alegerile pentru Parlamentul European din mai 2014 pe care le citează ca sursă a mandatului său democratic, au înregistrat cea mai scăzută prezenţă la vot înregistrată vreodată,  în care doar 42% din electoratul European a ales să participe. În al treilea dar nu în ultimul rând, faptul care condamnă cel mai mult credibilitatea sa democratică este acela că, în ciuda faptului că Bruxelles UE dictase în mod neclar, înaintea alegerilor, că votând candidaţii pentru Parlamentul European, electoratul va alege simultan şi preşedintele Comisiei, sondajele arată că doar 5% din electoratul european erau conştienţi sau motivaţi de acest lucru. Fapt deloc surprinzător, având în vedere că numele lui Juncker nu a apărut pe nici măcar un buletin de vot.

Oamenii Europei au arătat în mod clar că resping manevrele nedemocratice ale dictaturii Bruxelles UE. Este deci timpul ca Juncker să se retragă şi construirea unei Europe mai bune să înceapă.