ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

La 70 de ani de la eliberarea Auschwitz, încă trebuie să învăţăm lecţiile istoriei

La 27 ianuarie 2015 s-au aniversat 70 de ani de la eliberarea Auschwitz. În cel mai mare lagăr de concentrare din istoria umanităţii şi-au găsit sfârşitul peste 1.1 milioane de oameni între 1940-1945. Totuşi chiar după trei sferturi de secol de atunci, încă trebuie să învăţăm lecţiile istoriei. Lucruri importante despre ce şi de ce ce s-a întâmplat cu adevărat la Auschwitz au fost ascunse oamenilor lumii, de către interesele corporatiste multinaţionale şi acţionarii lor politici.

auschwitz70

Din acelaşi motiv, euro-alegerile care urmează să aibă loc pe 25 mai – deşi sunt doar o mascaradă cu scopul de a prezenta în mod înşelător UE ca instituţie democratică – arată că acestea se vor transforma într-un bumerang pentru eurocraţi care încearcă să-şi desăvârşească lovitura prin federalizarea UE.

Cărţile de istorie ne spun că al Doilea Război Mondial a fost cauzat de un dictator psihopat, Adolf Hitler, şi acoliţii săi rasişti, naziştii. De fapt, al Doilea Război Mondial a fost dus în numele celui mai mare cartel al produselor chimice şi farmaceutice de la acea vreme - I.G. Farben, format din Bayer, Hoescht, BASF şi alte companii – cu scopul de a obţine controlul asupra pieţelor globale în domeniul petrolului şi al produselor chimice şi farmaceutice brevetate. În urmărirea fără scrupule a acestui scop, companiile care făceau parte din I.G.Farben au finanţat ridicarea partidului nazist la putere şi transformarea democraţiei germane într-o dictatură.

Planul coaliţiei dintre nazişti şi I.G.Farben pentru dominarea lumii a avut trei stadii: primul, cucerirea continentului eurasiatic, al doilea, acapararea Marii Britanii şi a tuturor coloniilor acestuia şi al treilea înfrângerea militară a SUA şi a restului lumii.

Crearea de către I.G.Farben a unei uimitoare maşini de război pentru nazişti s-a făcut cu cea mai mare nonşalanţă şi lipsă de scrupule. De exemplu, pentru a furniza produsele chimice, combustibilii şi alte materiale necesare pentru eforturile războiului german, a construit lângă Auschwitz cel mai mare complex industrial din Europa la acea vreme. Cunoscută sub numele de I.G.Auschwitz şi sucursală 100% a I.G.Farben, această uzină folosea prizonieri din lagărul de la Auschwitz, ca forţă de muncă sclavagistă. Cei care erau prea slăbiţi sau prea bolnavi ca să poată lucra în fabrici erau trimişi direct la camerele de gazare. Până şi gazul letal Zyklon-B folosit de nazişti pentru anihilarea a milioane de oameni era proiectat şi fabricat de companiile cartelului I.G.Farben.

rutenol

Dr. Joseph Mengele făcea experimente pe prizonierii de la Auschwitz cu medicamente numite "B-1012", B-1034", "3382" sau "Rutenol". Preparatele de test nu erau aplicate doar prizonierilor bolnavi, ci şi celor sănătoşi. Aceştia erau în prealabil infectaţi intenţionat cu pastile, substanţe sub formă de pulbere, injecţii sau clisme. Multe dintre aceste medicamente cauzau victimelor vărsături sau diaree cu sânge. În multe cazuri prizonierii au murit ca urmare a acestor experimente.

În acelaşi timp, diviziile farmaceutice ale companiilor Bayer şi Hoechst foloseau mii de prizonieri din lagărul de concentrare pe post de porci de Guineea pentru a desfăşura experimente medicale letale. Substanţele chimice utilizate în aceste teste au devenit ulterior prima generaţie de medicamente folosite în chimioterapie, care au adus producătorilor lor profituri anuale de zeci de miliarde de dolari. Pentru directorii I.G.Farben faptul că aceste substanţe aveau un înalt grad de toxicitate şi risc de efecte adverse grave, inclusiv deces, nu prezenta nici o importanţă, deoarece lagărul de concentrare de la Auschwitz le oferea o sursă de victime aproape nelimitată.

După război, în timpul proceselor pentru crime de război de la Nürnberg, 24 de directori ai I.G.Farben au fost condamnaţi pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii peste jumătate dintre aceştia fiind găsiţi vinovaţi şi condamnaţi. Procurorul şef al SUA la aceste procese, generalul Telford Taylor a rezumat rolul I.G.Farben spunând că fără acesta, cel de-al Doilea Război Mondial nu ar fi fost posibil. În raportul postbelic despre I.G. Farben, pe baza înregistrărilor oficiale reconstituite din diferite birouri şi locuri de depozitare, Biroul SUA al Guvernului Militar al Germaniei a ajuns exact la aceeaşi concluzie.

Mai multe informaţii despre I.G.Farben, adevărul despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat la Auschwitz şi dovezile că modelul pe care naziştii intenţionau să îl aplice în Europa a fost utilizat ca matriţă pentru aşa-numita Uniune Europeană de astăzi se găsesc în cartea noastră Rădăcinile naziste ale Bruxelles UE.

Să învăţăm şi să acţionăm pe baza lecţiilor istoriei

Chiar şi până în zilele noastre, guvernele continuă să utilizeze forţe militare în numele intereselor corporatiste multinaţionale şi al acţionarilor săi financiari. Războaie duse pentru a controla petrolul şi alte resurse sunt doar un exemplu. Pentru a depăşi această situaţie şi a face ca o lume a sănătăţii, păcii şi dreptăţii sociale să fie posibilă, trebuie să învăţăm din lecţiile istoriei care ne-au fost refuzate şi să acţionăm în consecinţă. Altfel, riscăm ca istoria să se repete şi planeta noastră să continue să fie controlată de aceleaşi interese corporatiste care poartă responsabilitatea supremă pentru cel de-al Doilea Război Mondial şi tot ce s-a întâmplat la Auschwitz.

În memoria acestor evenimente, în noiembrie 2007 peste 30 de supravieţuitori ai lagărului de la Auschwitz şi ai altor lagăre de concentrare naziste s-au întâlnit pentru o conferinţă de o zi cu reprezentanţii Fundaţiei noastre. Pornind de la crezul lor moral unic, acest grup de oameni extraordinari au decis să-şi arunce povara în discuţia despre viitorul Europei. În cadrul unei ceremonii solemne, ei şi-au împărtăşit experienţele şi au propus o constituţie pentru o “Europă a Oamenilor dinspre Oameni”. Proiectată ca plan de acţiune pentru definirea drepturilor umane fundamentale în Europa, aceasta militează pentru ca dreptul la sănătate, la viaţă, la hrană naturală, la un mediu natural, respectul pentru demnitatea umană şi ocrotirea valorilor sociale să fie proclamate ca drepturi inalienabile pentru fiecare cetăţean european.

supravietuitori_lagar

Fotografie de la conferinţa de o zi de la Auschwitz din noiembrie 2007. În acea zi, peste 30 de supravieţuitori ai lagărului de concentrare de la Auschwitz s-au întâlnit cu reprezentanţii Fundaţiei de Sănătate Dr.Rath

La nivel global, propunerea supravieţuitorilor pentru o constituţie a Europei a fost acum extinsă într-un Apel la Mişcarea Vieţii pe plan internaţional. Miza fiind atât de mare, îndemnâm oamenii de pretutindeni să semneze această importantă petiţie şi să susţină Mişcarea Vieţii.

Deşi Fundaţia noastră continuă să creadă că problemele globale precum mortalitatea infantilă, malnutriţia, analfabetismul, şomajul şi poluarea mediului înconjurător POT fi rezolvate, educarea întregii lumi cu privire la realitatea celor petrecute cu adevărat la Auschwitz şi a motivelor din spatele acelor orori, rămâne un pas vital pentru a face ca toate aceste lucruri să devină realitate.