ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Industria farmaceutică înregistrează profituri de 1 TRILION $ pe an și tot nu vindecă bolile cronice. E timpul ca sănătatea naturală și asistența medicală preventivă să devină un drept al omului!

Analiștii industriei asistenței medicale de la IMS Health au raportat recent că nivelul cheltuielilor globale cu medicamentele farmaceutice a depășit uimitoarea sumă de 1 trilion $ în 2014. Echivalând cu aproximativ 1.3% din PIB global, acest lucru înseamnă că sumele de bani câștigate de industria farmaceutică într-un singur an depășește PIB al întregii lumi cu excepția celor mai înstărite 15 țări. De aceea, este inevitabil, la cele mai înalte nivele politice, ca un astfel de venit să poată cumpăra multă putere și influență. Ca atare, cum încasările anuale ale industriei farmaceutice sunt prognozate să crească și mai mult, până la 1,3 trilioane $ până în 2018, necesitatea de a abandona acest model nesustenabil și de a înființa un nou sistem de asistență medicală bazat pe descoperiri științifice în domeniul medicinei celulare și nutriționale nu a fost niciodată mai mare.

Contrar mesajului care ne este indus zilnic de către mass media globală, realitatea este că industria farmaceutică nu este interesată să vindece bolile sau să susțină sănătatea optimă. Chiar dimpotrivă: eradicarea bolilor este incompatibilă cu interesele sale, chiar diametral opusă acestora. Industria farmaceutică se teme de eradicarea bolilor mai mult decât de orice altceva, deoarece aceasta i-ar distruge nu doar veniturile și puterea, ci ar elimina însăși rațiunea sa de a fi.

De aceea, în loc să se adreseze cauzele care stau la originea bolilor, produsele industriei farmaceutice se concentrează în special pe tratarea simptomelor. Ca rezultat, menținând oamenii într-o stare de sănătate precară, din cauza faptului că nu tratează cauzele bolilor de care suferă, și făcându-i să creadă că sănătatea și viața lor depind de ingerarea zilnică a medicamentelor cu efecte adverse, medicii convenționali, spitalele și tratamentele promovate de acestea au devenit cea de-a treia cauză a deceselor în S.U.A, pe primele locuri situându-se decesele cauzate de boli cardiovasculare și cancer.

În această situație, există o necesitate urgentă din partea legislatorilor la nivel guvernamental, de a lua notă asupra dovezilor în număr tot mai mare asupra faptului că utilizarea suplimentelor alimentare poate reduce costurile asistenței medicale. Pe baza unor activități desfășurate anterior în acest domeniu, o recenzie sistematică cuprinzând 19 lucrări a dus la concluzia că utilizarea suplimentelor în comunități și așezămintele de asistență poate duce la economii financiare semnificative. Este de remarcat faptul că autorii acestei recenzii s-au referit în mod specific la faptul că multe rezultate clinice relevante au fost raportate în documentele pe care le-au examinat, inclusiv o mai bună calitate a vieții, mai puține infecții, complicații post-operatorii mult reduse și mult mai puține cazuri de recidivă.

La nivel global, economiile potențiale la care se poate ajunge prin schimbarea modelului farmaceutic cu abordările care tratează cauzele bolilor sunt pur și simplu astronomice. De exemplu, un studiu publicat în 2011 de World Economic Forum (WEF) a dat la iveală faptul că impactul economic total a doar cinci din cele mai frecvente boli cronice – cancer, diabet, boli mintale, boli cardiovasculare și boli respiratorii – poate ajunge la 47 trilioane $ până în 2030. După publicarea acestui studiu, directorul general al diviziei de sănătate a WEF a recunoscut public că aceste cifre au potențialul de a falimenta sistemele naționale de asistență medicală.

De aceea, este clar faptul că având o mulțime de dovezi științifice care dovedesc faptul că microelementele nutritive și nutriția au o importanță covârșitoare în obținerea și păstrarea unei stări optime de sănătate, a sosit timpul să cerem în mod colectiv politicienilor noștri să facă abordările asistenței medicale preventive un drept al omului. Fie vor face acest lucru și atunci milioane de vieți vor fi salvate și trilioane de dolari vor fi economisite, fie vor eșua mereu în a acționa în numele nostru, demonstrând astfel că sunt de fapt aserviți industriei farmaceutice și funcționează practic ca acționari politici ai acesteia. Dacă într-adevăr merită să fie reprezentanții noștri aleși, le va fi evident care este alegerea corectă.