ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Un moment crucial în istorie

Aprilie 2003

Partea 1 | Partea 2 | Partea 3 | Partea 4 | Partea 5 | Partea 6 | Partea 7 | Partea 8

După campania pe care ați desfășurat-o împotriva războiului din Irak, publicul este interesat să știe mai multe, ne puteți da mai multe informații despre realizările dumneavoastră?

Mai întâi de toate, dați-mi voie să subliniez că sunt un medic, un om de știință și – mai presus de toate – o ființă umană, un locuitor al planetei noastre, care dorește să păstreze intactă această planetă și să nu permită ca ea să fie incinerată într-un al treilea război mondial.

Ca medic și om de știință, am avut privilegiul de a contribui în mai multe domenii în care cred că vom putea permite omenirii să construiască o lume mai sănătoasă și, sperăm, mai pașnică. Descoperirile mele în domeniul prevenirii și tratării bolilor cardiovasculare prin remedii naturale ne vor permite eradicarea pe scară largă a infarctelor miocardice, accidentelor vasculare cerebrale, hipertensiunii arteriale, insuficienței cardiace, aritmiei și multor altor afecțiuni înrudite cu acestea, pentru generația actuală și generațiile viitoare ale omenirii.

În iunie 1997, Dr.Rath a susținut un discurs istoric la Chemnitz, Germania în care a proscris legile ”afacerii cu boala” a industriei farmaceutice.

În iunie 1997, Dr.Rath a susținut un discurs istoric la Chemnitz, Germania în care a proscris legile ”afacerii cu boala” a industriei farmaceutice.

A doua contribuție pe care am adus-o omenirii a fost expunerea industriei farmaceutice drept cea mai mare industrie de investiții a globului care menține și promovează una din cele mai mari scheme de înșelăciune și fraudă din istoria omenirii. În timp ce reclamele promit ”sănătate”, adevărata piață a acestei industrii de investiții este existența și expansiunea bolilor. Prevenirea, tratarea cauzei care sta la baza bolilor și eradicarea acestora amenință ”afacerea de investiții în boli” a industriei farmaceutice și de aceea cartelul farmaceutic luptă împotriva acestor acțiuni. Într-o prezentare publică din iunie 1997, am formulat pentru prima oară o analiză serioasă a faptului că însăși industria care pretinde monopolul asupra ”asistenței medicale” globale este, prin natura ei, cel mai mare obstacol în calea posibilității oamenilor de a duce o viață sănătoasă.

A treia realizare care consider că merită menționată este faptul că am fost capabil să răspândesc această analiză și informație salvatoare de vieți la nivel global. Acțiunile mele au devenit atât de amenințătoare pentru grupul multi-triliardar de investiții farmaceutice, încât acum acesta caută să-și cimenteze strânsoarea globală asupra oamenilor din toată lumea făcând apel la forța legii prin intermediul legilor protecționiste și prin abandonarea drepturilor civile.

Pretextul acestei strategii este așa-numitul ”război global împotriva terorismului” – un război cât se poate de ireal. Este dezvoltat și implementat strategic pentru a crea o stare globală de frică și intimidare care să permită implementarea unor măsuri legale extrem de drastice atât în America cât și în întreaga lume.

Cei mai apropiați colaboratori ai mei au prevăzut această direcție de dezvoltare cu mai mult de un deceniu în urmă. La acel moment defunctul dublu laureat al Premiului Nobel Linus Pauling a spus: ”Descoperirile tale sunt atât de importante încât amenință industrii întregi. Într-o zi ar putea izbucni chiar războaie pentru a împiedica acceptarea pe scară largă a descoperirii tale”.

Ați absolvit școala medicală, ați lucrat ca medic și cercetător, ce v-a făcut să vă orientați spre cercetarea terapiilor naturale?

În cercetarea convențională am început să analizez cauzele bolilor cardiovasculare. În acel moment se credea că nivelurile ridicate ale colesterolului sunt factorul principal care provoacă infarcte miocardice și accidente vasculare cerebrale. Sub influența producătorilor de medicamente pentru scăderea colesterolului, medicilor li s-a spus că nivelurile ridicate de colesterol deteriorează pereții vaselor de sânge ducând la îngroșarea acestora și în cele din urmă la înfundarea arterelor, ceea ce înseamnă infarcte miocardice și accidente vasculare cerebrale. Astăzi știm că aceasta a fost doar o altă poveste de marketing a industriei farmaceutice. Dacă nivelul ridicat de colesterol ar deteriora pereții vaselor de sânge, aceasta s-ar întâmpla pe tot parcursul sistemului nostru vascular. Ca atare, sistemul s-ar înfunda oriunde, nu doar la inimă sau creier. Cu alte cuvinte, am face infarcte și la nas, urechi, genunchi, coate, degete sau orice organe ale corpului. Evident, nu este cazul.

O radiografie care confirmă descoperirea Dr.Rath în domeniul terapiilor naturale. Un pacient înainte și după programul de suplimente alimentare.

O radiografie care confirmă descoperirea Dr.Rath în domeniul terapiilor naturale. Un pacient înainte și după programul de suplimente alimentare.

A poi am descoperit că bolile cardiovasculare sunt complet necunoscute în lumea animală, în timp ce pentru ființele umane reprezintă una dintre principalele cauze ale deceselor. Următoarea descoperire a fost una revoluționară pentru medicina naturală din întreaga lume. Animalele își produc singure vitamina C, aceasta fiind necesară pentru producerea moleculelor de fortificare ale corpului nostru și sistemului său de vase de sânge, numite colagen.

Cu cât mai multă vitamina C, cu atât mai mult colagen, o stabilitate mai mare a pereților vaselor de sânge și mai puține infarcte miocardice. Animalele suferă foarte rar de infarcte miocardice, tocmai pentru că produc cantități suficiente de vitamina C în organismul lor. Noi, oamenii, nu putem produce nici măcar o singură moleculă din această vitamină și adesea avem prea puține vitamine în regimul nostru alimentar, ceea ce ne expune sistemul vascular la slăbiciune și la formarea de depozite. Aceste depozite se dezvoltă în primul rând în zonele unde vasele sunt expuse stresului mecanic, cum sunt arterele coronare ale inimii care pompează sânge.

Această serie de descoperiri a fost pe-atât de convingătoare pentru că ea nu explică doar de ce animalele nu suferă de infarcte miocardice în timp ce oamenii da, ci și de ce suferim de infarcte la inimă și nu la nas. Între timp, aceste descoperiri marcante au fost confirmate fără urmă de îndoială de date de cercetare și studii clinice.

Astfel, descoperirile științifice care mi-au ieșit în cale au fost motivul principal pentru care am abandonat cercetarea convențională și m-am orientat spre studiul moleculelor drept cele mai eficiente în prevenirea și vindecarea bolilor zilelor noastre – moleculele produse de natura însăși și necesare funcționării optime a celulelor.

Multe din lucrările de cercetare pe care le-ați elaborat au fost publicate în reviste științifice. Care a fost ținta cercetării dumneavoastră?

Descoperirea referitoare la natura bolilor cardiovasculare – a cauzei infarctelor miocardice și accidentelor vasculare cerebrale – a fost doar începutul. Odată cu înțelegerea faptului că vitaminele, mineralele, anumiți aminoacizi și oligoelemente sunt necesare ca și ”combustibil celular” pentru milioanele de celule ale corpului nostru, a devenit evident faptul că nu doar boala coronariană și infarctele miocardice pot fi prevenite prin aplicarea acestor cunoștințe, ci și multe alte boli comune ale zilelor noastre. În decursul ultimilor ani, institutul meu de cercetare în colaborare cu oameni de știință și medici din toată lumea au stabilit fără urmă de îndoială că multe boli sunt cauzate de deficitul pe termen lung de nutrienți (vitamine, minerale etc). Prin furnizarea unei cantități optime din acești micronutrienți, fie în regimul nostru alimentar fie prin suplimente alimentare, următoarele boli pot fi prevenite la scară largă: hipertensiunea arterială (cauzată de deficitul pe termen lung de nutrienți în milioanele de celule ale peretelui vascular), insuficiența cardiacă (deficitul de micronutrienți în milioanele de celule ale mușchiului inimii) aritmia, problemele circulatorii diabetice și altele.

Ilustrarea efectului lizinei (verde) în blocarea enzimelor care digeră colagenul (roșu)

Ilustrarea efectului lizinei (verde) în blocarea enzimelor care digeră colagenul (roșu)

O altă descoperire semnificativă se referă la modalitatea naturală de a împiedica răspândirea celulelor canceroase în corp. Acum câțiva ani am publicat informația că toate celulele canceroase, indiferent de tipul de cancer și organul în care începe, se răspândesc în același mod. Ele folosesc ”foarfeci biologice” (enzime) care secționează moleculele țesuturilor corpului nostru (colagen). Cu cât un tip de cancer este mai agresiv, cu atât produce mai multe astfel de enzime care digeră colagenul.

Această producție explozivă de enzime care distrug țesutul poate fi diminuată sau blocată total în mod natural prin utilizarea aminoacizilor lizină și prolină, în combinație cu vitamina C și alți micronutrienți. Recent, institutul nostru de cercetare a ajuns la concluzia că toate tipurile de celule canceroase studiate pot fi blocate profitând de sinergia nutrienților care opresc acțiunea acestor enzime. Zeci de mii de pacienți bolnavi de cancer din Europa și America se bucură de avantajele acestei metode naturale de prevenire și tratare a cancerului., iar sute de astfel de pacienți sunt deja vindecați. Acest lucru este cu atât mai semnificativ cu cât cancerul a fost considerat până acum de medicina convențională drept ”condamnare la moarte”. Am documentat cu atenție starea pacienților bolnavi de cancer, prin radiografii ale plămânilor sau oaselor, înainte și după terapia naturală. Puteți vedea documentările acestor succese pe acest site web.

Prin urmare mă aflu în poziția privilegiată de a fi contribuit la controlul uneia din cele mai comune boli ale zilelor noastre. Singura întrebare care persistă este de ce această informație nu este răspândită peste tot în lume? Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să vorbim din nou despre afacerea investițională a industriei farmaceutice a cărei luptă se dă împotriva oricărei descoperiri care ar permite eradicarea pieței globale de boli de care depinde.

Sunteți fondatorul noului concept de ”medicină celulară”. Ați vrea să ne explicați ce este medicina celulară și care sunt beneficiile implementării ei?

Medicina de astăzi este împărțită în mai multe discipline, după organele corpului. Cardiologul are grijă de inimă, gastroenterologul de intestine, ortopedul de oase și șolduri. Această abordare pe organe ignoră însă faptul că sănătatea și boala nu se stabilesc la nivel organelor ci la nivelul milioanelor de celule care alcătuiesc aceste organe și corpul uman. Singurul și cel mai important motiv de deteriorare a funcționării celulare și care în final duce către boală, este lipsa energiei biologice la nivelul acestor celule. Cele mai importante molecule de bioenergie necesare funcționării corespunzătoare a acestor celule sunt biocatalizatorii, molecule mici care accelerează reacțiile chimice din ele. Cele mai importante dintre aceste molecule naturale sunt vitaminele, mineralele, oligoelementele și anumiți aminoacizi. Medicina celulară este un nou domeniu al medicinei care aplică aceste cunoștințe în prevenirea și tratamentul unora din cele mai comune boli ale zilelor noastre. În institutul nostru de cercetări în medicină celulară continuăm să investigăm nevoile specifice pentru ca acești micronutrienți să poată preveni și corecta anumite boli, printre care bolile cardiovasculare, cancerul și bolile infecțioase.

Fără îndoială că medicina secolului 21 va profita de cunoaștere la scară globală, permițând omenirii eradicarea celor mai comune boli ale zilelor noastre inclusiv bolile cardiovasculare și cancerul. Nu este timp de pierdut: fiecare om de pe pământ poate înțelege acest principiu fără să aibă studii medicale. Orice profesionist în domeniul sănătății, orice politician responsabil de sănătatea oamenilor săi ar trebui să se familiarizeze cât mai repede cu aceste date științifice și să dezvolte programe naționale de sănătate folosindu-se de ele.

» continuă…