ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Microsoft susține că va ”rezolva” cancerul în 10 ani dar omite să menționeze cauza primară a acestuia

De Paul Anthony Taylor

Într-un anunț făcut recent, gigantul software Microsoft pretinde că va ”rezolva” cancerul în 10 ani prin ”reprogramarea” celulelor bolnave la un stadiu sănătos. Într-un articol publicat pe site-ul ‘Microsoft Stories’ site, scriitoarea Allison Linn descrie modul în care oamenii de știință, inginerii și programatorii companiei încearcă să utilizeze algoritmuri și computere pentru a descoperi noi tratamente pentru această boală. Dar în spatele tuturor exagerărilor media, realitatea este că Microsoft – întocmai ca și industria farmaceutică – pare să ignore cauza primară a cancerului.

Prin utilizarea tehnologiilor informatice avansate Microsoft pretinde că va putea să găsească cele mai eficiente tratamente ”individualizate” pentru pacienți. Proiectele pe care compania le desfășoară se concentrează pe două mari zone de investigare. Prima urmează o linie directoare care spune că atât cancerul cât și alte procese biologice sunt în esență doar sisteme de procesare a informației. Astfel, Microsoft susține că aceleași tipuri de unelte software utilizate pentru a modela și discuta despre sistemele informatice pot fi folosite în același scop și în ceea ce privește procesele biologice.

A doua abordare este mai orientată pe date și se bazează pe noțiunea că cercetătorii pot aplica tehnici precum învățarea automatizată, pentru volumul mare de date biologice despre cancer disponibile acum, și apoi pot utiliza aceste informații pentru a înțelege mai bine și trata această boală. Aparent, gândirea din spatele acestei abordări pare să spună că deși este disponibilă o enormă cantitate de informație despre cancer, acest lucru face ca cercetătorii să se ”înece” în marea de informație. Ca atare, după părerea Microsoft, calculatoarele pot asigura în mod potențial cercetătorilor moduri mai ușoare de a se descurca cu acestea.

De fapt se poate vedea că anunțul Microsoft apare în ochii publicului ca lansarea unui nou ”război împotriva cancerului”, de această dată unul de înaltă tehnologie.

Stați așa, nu am mai trecut pe aici?

Anunțul Microsoft că va ‘rezolva’ cancerul în 10 ani are ecouri din așa-numitul ”război împotriva cancerului” lansat de președintele SUA Richard Nixon în 1971.Aşa cum şi războiul lui Nixon a fost un eșec, ignorarea cauzei primare a cancerului va face ca și eforturile Microsoft să eșueze.

După cum unii dintre cititorii noștri vor remarca cu siguranță, anunțul Microsoft poartă ecouri din vremuri de demult. În remarcile sale despre semnarea Actului Național pentru Cancer (National Cancer Act) în 1971, președinte SUA Richard Nixon pretindea că nu doar el însuși ci și Congresul SUA și toate agențiile guvernului SUA sunt angajate în câștigarea luptei cu cancerul și vindecarea acestuia. Susținând deplina angajare a Congresului SUA de a asigura fondurile necesare atingerii acestui scop, Nixon își exprima speranța că în anii ce urmează, privind înapoi, se va putea spune că aceasta a fost cea mai semnificativă acțiune întreprinsă în timpul Administrației sale.

Deși considerat ca fiind începutul așa-numitului ”război împotriva cancerului”, toate eforturile de cercetare convențională care au urmat anunțului lui Nixon au fost un eșec total. După cum arată istoria, în pofida sutelor de miliarde de dolari cheltuite la nivel global pe cercetarea convențională și tratamente pentru cancer din 1971 și până astăzi, această boală rămâne una dintre cauzele principale ale mortalității și morbidității în întreaga lume. Doar în 2012 statisticile Organizației Mondiale a Sănătății arată 14 milioane de noi cazuri de cancer diagnosticate și 8,2 milioane de decese cauzate de cancer. Dacă nu se schimbă nimic, numărul de noi cazuri se așteaptă să crească cu 70% în următorii 20 de ani.

Date științifice despre cancer

După cum arată abordarea Dr. Rath bazată pe medicina celulară, motivul pentru care cercetarea și tratamentele convenționale despre cancer nu au avut succes în prevenirea și controlarea acestei boli este acela că acestea nu se adresează cauzei primare. Existența cancerului nu este nici rezultatul lipsei medicamentelor pentru chimioterapie, radiației sau operațiilor, nici al căderii de tensiune la calculator. Cauza primară a acestei boli este insuficiența cronică – perpetuată pe o perioadă de mulți ani – a vitaminelor, mineralelor, aminoacizilor și altor microelemente nutritive în alimentația zilnică a pacienților. Dacă nu se abordează corect această insuficiență în scopul corectării ei, nu se poate obține o sănătate optimă, în condițiile unui diagnostic de cancer. În schimb, urmând tratamentul convențional cu chimioterapie, pacienții suferă invariabil efecte secundare care pot dura pentru tot restul vieții lor. Este grăitor și faptul că cercetătorii în domeniul cancerului colaboratori în proiectul Microsoft și-au exprimat simpatia față de producătorul de medicamente AstraZeneca.

După cum au arătat clar cercetările de medicină celulară desfășurate la Institutul de Cercetare Dr. Rath sub conducerea Dr. Aleksandra Niedzwiecki abordările bazate pe microelemente nutritive sunt sigure și eficiente în blocarea tuturor mecanismelor cheie care fac din cancer o boală mortală. Aceste mecanisme includ inhibarea invaziei și metastazei celulelor canceroase, întreruperea alimentării cu sânge a tumorilor(angiogeneză) și inducerea morții celulelor canceroase (apoptoză). Puteți afla mai multe despre aceste descoperiri științifice în cartea revoluționară Victorie asupra cancerului.

Pacienții ar trebui sfătuiți ca, în loc să își ”agațe” speranțele de viață și sănătate de proiecte hi-tech care nu trateză cauza primară a cancerului, să profite mai bine de cercetarea științifică din spatele conceptului de medicină celulară și alte terapii revoluționare bazate pe microelemente nutritive. Aceste terapii nu sunt doar disponibile, ci și dovedite științific și au demonstrat că sunt sigure pe termen lung. În definitiv numai știința, și nu exagerările hi-tech, ne poate conduce către o lume eliberată de cancer.