ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Spre o lume fără SIDA

Nivelurile ridicate de zinc pot scădea inflamația în cazul persoanelor HIV-pozitive

Semințele și cerealele sunt surse bune de zinc

Un nou studiu a descoperit că deficitul de zinc poate contribui la inflamația cronică în cazul persoanelor HIV-pozitive. În cadrul unui studiu desfășurat în Kathmandu Valley, Nepal, au fost analizate 311 persoane HIV-pozitive - 177 bărbați și 134 femei cu vârste între 18-60 de ani. Publicat în revista Biological Trace Element Research, studiul a constatat că valoarea medie a concentrației proteinei reactive C serice (CRP), un biomarker al inflamației, a scăzut semnificativ, odată cu creșterea concentrației serice de zinc, atât ân cazul bărbaților cât și al femeilor din toate grupele de vârstă

Comentând acest studiu, autorul principal Krishna Poudel a subliniat faptul că CRP a fost asociat cu mai mulți parametri ai progresului HIV și că acesta, pentru este și în mod individual un factor de prognostic al ratei de supraviețuire, constituie focusul investigației epidemiologice extensive. Cum deficitul de zinc este comun la pacienții cu HIV, Poudel și colaboratorii săi au spus că această descoperire ar putea duce la elaborarea unor strategii de intervenție pentru reducerea inflamației și îmbunătățirea sănătății și calității vieții acestor oameni.

Dr. Rath a avut dreptate în ce privește HIV/SIDA!

Contrar a ceea ce industria farmaceutică și acționarii săi în media și medicină ar vrea să credeți, studiul efectuat de Krishna Poudel și colegii săi a fost doar cel mai recent dintr-o lungă serie de studii de cercetare științifică ce demonstrează că infecția cu HIV și SIDA sunt legate de deficiențe nutriționale. Mai mult, se știe bine că suplimentele cu microelemente nutritive pot asigura beneficii clinice în HIV/SIDA. Un studiu clinic cheie publicat în noiembrie 2013 a descoperit că suplimentarea pe termen lung cu multivitamine și seleniu în cazul pacienților cu HIV din Botswana a redus riscul scăderii imunității și îmbolnăvirilor. Este demn de remarcat faptul că în acest studiu publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA), revista medicală cu cea mai mare circulație la nivel mondial, pacienții implicați nu primiseră anterior tratament cu medicamente antiretrovirale (ARV) toxice.

Ceea ce ne-a confirmat studiul JAMA a fost faptul că Dr.Rath a avut dreptate de la bun început. Încă din 2005 când am anunțat pentru prima oară că HIV și SIDA pot fi controlate pe cale naturală, Dr. Rath a devenit imediat ținta atacurilor pe scară largă. Motivul a fost evident: HIV și SIDA sunt piețe de multe miliarde de dolari pentru Cartelul Pharma. Ca atare, informația științifică salvatoare de vieți despre terapiile naturale, nebrevetabile, cu vitamine reprezintă o amenințare atât la adresa profiturilor Cartelului cât și a iluziei că medicamentele antiretrovirale (ARV) pot vindeca SIDA.

Adevărul despre ARV - și ceea ce promotorii lor nu vor să știți

În pofida impresiei generate de promotorii medicamentelor ARV, adevărul este că acestea nu vindecă HIV sau SIDA. Chiar și pretinsa lor capacitate de a stopa progresul SIDA este sub un mare semn de întrebare. În realitate, eficiența ARV și beneficiile lor depind de mai mulți factori, în special de starea nutrițională a pacienților și de nivelul celulelor CD4 în momentul când începe tratamentul cu ARV.

Încă și mai rău este faptul că după mai bine de un sfert de secol încă nu există nicio dovadă pe termen lung (demonstrată fără echivoc în studii controlate) că ARV conferă beneficii clinice dincolo de efectele limitate observate asupra sistemului imunitar și o îmbunătățire pe termen scurt a ratei de supraviețuire – deși însoțită de reacții adverse severe. Printre efectele secundare ale ARV se numără, în mod pervers, chiar deteriorarea sistemului imunitar. A trata o boală care constă ea însăși din imunodeficiență, cu medicamente care înrăutățesc acest efect cu siguranță nu este răspunsul.

See page for author [ CC BY 4.0 ], via Wikimedia Commons

Importanța viziunii pe termen lung

După cum am arătat de-a lungul anilor, știința nu progresează aderând la dogme ci prin provocările și ideile care inspiră căutări de răspunsuri și adevăruri științifice. În activitatea pe care o desfășurăm, Fundația noastră înțelege pe deplin importanța unei viziuni pe termen lung. La urma urmei doar cu zece ani în urmă eram criticați pentru că afirmam că microelementele nutritive pot provoca regresia SIDA. Totuși astăzi, când dovezile științifice care demonstrează că am avut dreptate sunt răspândite pe scară largă și chiar Dr. Luc Montagnier – laureat al Premiului Nobel în Medicină în 2008 pentru descoperirea HIV – vorbește despre rolul nutriției și al microelementelor nutritive în lupta împotriva HIV/SIDA, scena este pregătită pentru distrugerea încă unei piețe de boli a Cartelului farmaceutic.

Deși o lume fără SIDA este în mod clar posibilă, cât de repede va deveni ea realitate depinde doar de cât de repede vom răspândi noi informațiile științifice. În această privință suntem îndatorați acelora dinte dumneavoastră, în special membrii Alianței de Sănătate Dr.Rath, care au fost alături de noi și ne-au susținut de-a lungul acelor ani când am fost atacați pentru atitudinea noastră în această problemă. Odată cu trecerea timpului istoria a demonstrat că am avut dreptate. Următorul pas - și cel mai important – este de a salva milioane de vieți. Haideți s-o facem împreună!