ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Noi dovezi științifice privind legătura dintre deficitul de vitamine B și depresie

De PAUL ANTHONY TAYLOR

 

Descoperirile unei noi recenzii științifice au adăugat dovezi suplimentare asupra legăturii dintre deficitul de vitamine B și depresie. Studiul a fost publicat în Maturitas, revista oficială a Societății Europene pentru Menopauză și Andropauză, iar în cadrul acestuia cercetătorii au observat că nivelurile scăzute ale vitaminelor B sunt comune în rândul pacienților care suferă de depresie și suplimentarea cu aceste elemente nutritive îmbunătățește rezultatele în ceea ce privește tratamentul depresiei. În concordanță cu principiul cheie al medicinei celulare, care susține faptul că principala cauză a majorității bolilor cronice ale zilelor noastre este deficitul pe termen lung de vitamine și elemente nutritive specifice, acest studiu arată calea spre modurile sigure și naturale de control al acestei probleme comune de sănătate mintală.

Pentru a-și desfășura analiza, cercetătorii au căutat studii precedente asupra vitaminei B1 (tiamină), vitaminei B2 (riboflavină), vitaminei B3 (niacină), vitaminei B5 (acid pantotenic), vitaminei B6 (piridoxină), vitaminei B9 (acid folic) și vitaminei B12 (cobalamină). Utilizând PubMed, ei s-au concentrat pe cercetarea care investighează legătura dintre vitaminele B, sistemul imunitar și depresie. Observând o legătură clară între aceste trei elemente, ca și între profilul pre-inflamator și depresie, ei sugerează că ”o mai bună cunoaștere a modului în care celulele sistemului imunitar se schimbă în prezența derivatelor vitaminelor B ar putea duce la o mai bună înțelegere a modului în care schimbările din cadrul sistemului imunitar pot fi asociate cu depresia.

Vitaminele B nu sunt doar elemente nutritive pentru lupta împotriva depresiei

Vitaminele B nu sunt nici pe departe singurele elemente nutritive despre care s-a demonstrat că sunt de ajutor în cazul depresiei. O meta-analiză publicată în 2016 a descoperit că acizii grași omega-3 pot reduce simptomele tulburărilor psihice majore. Examinând 13 studii randomizate control-placebo care au inclus 1233 participanți suferind de aceste tulburări, cercetătorii au concluzionat că dozele crescute de acid ecosapentaenoic (EPA) au avut beneficii deosebite.

În mod similar, un studiu publicat în 2014 a furnizat dovezi clinice că elementul curcumin, cel mai prezent fenol din planta de turmeric, poate fi utilizat în tratamentul sigur și eficient al pacienților cu depresie majoră.

Alte cercetări au dat la iveală faptul că o corectare a deficitului vitaminei D la pacienții depresivi le îmbunătățește starea. Într-un studiu publicat în 2013, cercetătorii iranieni au descoperit, în cadrul unui studiu clinic randomizat, că o singură injecție cu 300,000 UI de vitamina D a fost sigură și eficientă în îmbunătățirea stării pacienților cu depresie și deficit de vitamina D.

Alte exemple de elemente nutritive a căror eficiență în lupta împotriva depresiei a fost deja demonstrată sunt vitamina C și acetil-l-carnitina.

”Afacerea cu sănătatea mintală” a industriei farmaceutice

Dovezile din ce în ce mai numeroase asupra legăturii dintre deficitul de vitamine B și depresie susține în mod clar descoperirile Dr.Rath conform cărora cauza primară a majorității bolilor cronice ale zilelor noastre este deficitul pe termen lung al vitaminelor și altor elemente nutritive specifice. Ca și în cazul bolilor fizice, industria farmaceutică multimiliardară va vedea, în mod inevitabil, abordările naturale în cazul bolilor mintale ca pe o amenințare la piața de medicamente chimice pe care le promovează pentru tratamentul acestor afecțiuni.

Medicamentele pentru sănătate mintală au atins vânzări de aproape 35 miliarde dolari profit pentru industria farmaceutică în 2015. Astfel această categorie de medicamente a ajuns pe locul 8 în cadrul vânzărilor globale în acel an. Ca să punem această cifră uluitoare în context, Banca Mondială estimează că jumătate din țările lumii au avut un PBI mai mic de 35 miliarde dolari în 2016.

Pe măsură ce crește conștientizarea publică privind terapiile naturale pentru controlul depresiei, acționarii industriei farmaceutice vor încerca în mod previzibil să organizeze campanii globale de discreditare și chiar interzicere prin lege a acestor terapii. În scopul construirii unei lumi mai bune și mai sănătoase, este în mod clar în interesul nostru, al tuturor, să ne asigurăm că nu vor reuși.