ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

NOI vești proaste pentru industria farmaceutică: medicamentele cu biofosfonat pentru osteoporoză de fapt SLĂBESC oasele!

De PAUL ANTHONY TAYLOR

 

Noi vești proaste pentru industria farmaceutică: s-a descoperit că medicamentele cu biofosfonat folosite în mod curent pentru tratamentul osteoporozei de fapt slăbesc oasele. Într-un studiu desfășurat de oamenii de știință de la Imperial College din Londra, utilizarea acestor medicamente a fost asociată cu dezvoltarea de ”microfisuri” în oase. Semnificativ este faptul că pacienții care au luat aceste medicamente au avut un număr mai mare de astfel de fisuri și o mai mică rezistență mecanică decât cei care nu le-au luat.

Studiul a examinat mostre de oase de la 16 pacienți cu osteoporoză, cu vârste între 60 și 90 de ani. Toți pacienții avuseseră anterior o fractură de șold și jumătate dintre ei luaseră medicamente cu biofosfonat. Rezultatele studiului au dat la iveală faptul că oasele pacienților care luaseră medicamentele aveau cu 24% mai multe microfisuri decât ale celor care nu le luaseră. De remarcat a fost și faptul că oasele acestora au avut deteriorări cu 54% mai grave decât cele cauzate de îmbătrânirea sănătoasă a oaselor. Descriind rezultatul studiului ca ”surprinzător”, autorul principal al acestuia Dr. Richard Abel a declarat: “Avem nevoie urgentă de studii mai extinse pentru a confirma această descoperire”.

Biofosfonatul este asociat și cu osteonecroza maxilarului și cu alte efecte adverse grave

Bisphosphonate drugs have been widely associated with osteonecrosis of the jaw for over a decade now

Acest studiu de la Imperial College nu este nici pe departe primul studiu care identifică probleme serioase cauzate de biofosfonat. Deja de peste un deceniu se știe că această clasă de medicamente este asociată cu dezvoltarea osteonecrozei maxilarului. Osteonecroza maxilarului este o boală osoasă gravă în care osul maxilarului este expus și începe să slăbească iar în final moare din cauza lipsesi de sânge. Această boală a fost recunoscută pe scară largă ca o consecință a tratamentului cu biofosfonat. Consecințele pot fi atât de grave încât în anumite cazuri pacienții au nevoie de chirurgie plastică și reconstructivă.

Alte efecte adverse cunoscute ale biofosfonatului includ probleme gastrointestinale, febră, dureri severe ale mușchilor scheletici, căderi de calciu, cancer esofagian și fibrilație atrială (un tip de aritmie).

Și mai îngrijorător este faptul că, și dacă pacienții încetează să mai ia aceste medicamente, acestea pot rămâne încă în oasele lor timp de ani de zile.

Abordarea osteoporozei din perspectiva medicinei celulare

Vindecare semnificativă constatată după 10 săptămâni cu microelemente nutritive

Os fracturat

Conceptul revoluționar al Dr. Rath medicina celulară descrie cauza primară a majorității bolilor cronice ale zilelor noastre ca fiind deficitul pe termen lung de vitamine, minerale, aminoacizi și alte microelemente nutritive specifice. În cazul osteoporozei, acest deficit are ca rezultat slăbirea și fragilizarea oaselor cu riscul asociat de fractură. Din perspectiva medicinei celulare, cele mai eficiente rezultate preventive și terapeutice în ce privește osteoporoza sunt obținute printr-un aport optim zilnic de microelemente nutritive. Acum există numeroase studii științifice care demonstrează siguranța și eficiența intervențiilro nutriționale în controlul acestei boli.

Deși majoritatea oamenilor par să creadă că vitamina D și calciul sunt singurele elemente nutritive necesare sănătății oaselor și reparării fracturilor, această presupunere greșită scapă din vedere faptul că structura osului în care se depune calciul și celelalte minerale este formată dintr-o proteină și anume colagenul. Fără un colagen sănătos, osul nu se poate forma și nu poate funcționa în mod corespunzător.

Astfel, formarea oaselor sănătoase nu depinde numai de cantități suficiente de calciu și vitamina D, ci și de un aport corespunzător de vitamina C, aminoacizii lizină și prolină și alte microelemente care susțin colagenul. Pentru pacienții care suferă fracturi osoase, includerea acestor elemente nutritive cruciale într-un program de suplimentare proiectat sinergic poate reduce semnificativ timpul de vindecare și îmbunătăți starea generală de bine.

Ca și în cazul altor boli cronice, se poate vedea că numai abordările nutriționale și ale medicinei celulare oferă un răspuns pe termen lung pentru cauza primară a osteoporozei. Cu cât mai mulți medici și pacienți vor primi această informație, cu atât mai curând această boală degenerativă a oaselor va deveni de domeniul trecutului.