ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Ocrotirea și îmbunătățirea sănătății printr-un aport optim de acizi grași omega-3

De-a lungul întregii noastre vieți, acizii grași omega-3 joacă roluri vitale în menținerea sănătății. Necesari pentru buna funcționare a inimii, creierului, ochilor și altor organe, acizii grași omega-3 EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic) sunt cruciali deoarece organismul uman îi poate produce doar în cantități limitate. De aceea, este semnificativ faptul sugerat de cercetători și anume că suplimentarea alimentației cu aceste microelemente nutritive cheie poate asigura o largă varietate de beneficii impresionante asupra sănătății.


Capsulele cu ulei de pește de înaltă calitate pot asigura acizii grași cheie omega-3 extrași din surse naturale, precum somonul

În decursul ultimelor decenii, mai multe studii au arătat că acizii grași omega-3 sunt utili în prevenirea și controlul bolilor precum bolile cardiovasculare, bolile neurologice, cancerul și altele. Cercetări recente au adăugat noi informații privind această importantă clasă de microelemente nutritive, descoperind că acestea pot ajuta și la reducerea inflamației în cazul bolilor renale cronice precum și la oprirea evoluției bolii Alzheimer atunci când sunt utilizate în combinație cu vitaminele B. Aceste ultime descoperiri sunt deosebit de importante deoarece, atunci când microelementele nutritive sunt alese cu grijă și combinate în grupuri, în proporții echilibrate, efectul obținut este de departe cea mai eficientă abordare pentru o sănătate optimă. Această cercetare de pionierat a fost începută cu mulți ani în urmă de Dr. Rath, Dr. Niedzwiecki și echipa de cercetători de la Institutul de Cercetare Dr. Rath, iar studiile făcute pe baza acestei abordări au ajuns la concluzia că rezultatele cele mai bune se obțin prin utilizarea combinațiilor de microelemente nutritive stabilite științific și acționând în sinergie biologică.

Este de remarcat faptul că studiul despre boala Alzheimer validează în plus conceptul de sinergie a microelementelor nutritive sugerând că vitaminele B pot proteja împotriva deteriorării creierului cauzate de înaintarea în vârstă – dar numai la persoanele cu niveluri ridicate de omega-3. Publicat în American Journal of Clinical Nutrition și desfășurat pe o perioadă de doi ani, studiul a cuprins 168 persoane vârstnice cu tulburări cognitive ușoare cărora le-a fost administrată fie o pilulă placebo fie un supliment cu 800 mcg acid folic, 20 mg vitamina B6 și 500 mcg vitamina B12.

Studiul a concluzionat că efectele benefice ale tratamentului cu vitamina B asupra atrofiei cerebrale au fost vizibile numai la pacienții cu niveluri ridicate de acizi grași omega-3. Cu alte cuvinte, vitaminele B nu au avut nici un efect semnificativ asupra vitezei de atrofiere la subiecții cu niveluri scăzute ale acestor acizi grași. De aceea, este semnificativ faptul că ilustrarea ulterioară a relației sinergice dintre aceste două grupuri de microelemente nutritive a determinat cercetătorii să tragă concluzia că efectele benefice ale acizilor grași omega-3 asupra atrofiei cerebrale pot fi, în mod similar, vizibile la persoanele cu niveluri corespunzătoare ale vitaminelor B.

Cum rezultatele cercetărilor publicate în 2009 de către Universitatea Harvard sugerau că deficitul de omega-3 cauzează până la 96,000 decese pe an în Statele Unite – devenind astfel cel de-al șaselea ucigaș al americanilor – asigurarea unui aport optim al acestor acizi grași esențiali și includerea lor într-un regim echilibrat de suplimente nutritive care să conțină și niveluri sinergice de vitamine B și alte microelemente nutritive esențiale ar putea fi unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru îmbunătățirea și ocrotirea sănătății dumneavoastră.