ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Lansarea campaniei ”Pune capăt bolilor cardiovasculare – plantează un pom fructifer!

Miercuri 15 iulie 2015 a avut loc lansarea oficială a campaniei noastre Pune capăt bolilor cardiovasculare – Plantează un pom fructifer! Acesta este un proiect global coordonat de Fundația de Sănătate Dr.Rath sub egida Mișcării Vieții, al cărui scop este educarea oamenilor cu privire la faptul că bolile cardiovasculare sunt cauzate de un deficit al vitaminei C, pe termen lung. Această campanie este inspirată din descoperirile științifice< ale Dr.Matthias Rath în privința dezvoltării bolilor cardiovasculare, publicate în 1990 în Lucrările Academiei Naționale de Științe din SUA și a relației inverse dintre incidența acestor boli și aportul de vitamina C. În urma recentelor comunicări ale oamenilor de știință de la Institutul de Cercetare Dr.Rath, conținând dovezile științifice ale faptului că ateroscleroza este un stadiu incipient al bolii caracterizate de deficitul vitaminei C, scorbutul, este clar că eliminarea bolilor cardiovasculare ca și cauză a mortalității umane este acum posibilă.

Nevoia urgentă de a întreprinde acțiuni concertate pentru prevenirea și controlul bolilor cardiovasculare se poate vedea în statisticile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care arată că aceste boli sunt cauza numărul 1 a deceselor, la nivel global. Cifra estimativă a deceselor cauzate de boli cardiovasculare este de 17.5 milioane la nivelul anului 2012, ceea ce reprezintă 31% din toate decesele la nivel global. În plus, din ce în ce mai mulți oameni mor în fiecare an de aceste boli, mai mult decât din alte cauze. Dintre decesele înregistrate la nivelul anului 2012, aproximativ 7,4 milioane se datorau bolilor coronariene și 6,7 milioane accidentelor vasculare cerebrale.

Fructele sunt o sursă bună de vitamina C și alte microelemente nutritive. Pe baza descoperirii revoluționare a Dr.Rath, acest lucru înseamnă că acum avem dovada științifică a faptului că pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Astfel, este semnificativă descoperirea rezultată în urma unui nou studiu și anume că mai puțin de 15% dintre adulții din SUA mănâncă zilnic suficiente fructe măcar pentru a se încadra în recomandările de bază ale guvernului federal. La nivel global, în mod similar, OMS recunoaște că doar o mică și neglijabilă minoritate a populației lumii au un aport mediu suficient de bun. Adevărata tragedie din spatele acestor statistici nu este doar faptul că oamenii lumii nu au fost informați că bolile cardiovasculare se datorează unui deficit al vitaminei C pe termen lung, ci faptul că guvernele fac prea puțin sau chiar nimic pentru a asigura aportul optim al acestui element nutritiv crucial, pentru cei care nu și-l pot permite. De aceea este clar faptul că în loc să continuăm să ne bazăm pe guvern pentru aceste lucruri, va trebui să acționăm singuri.

Pentru a salva cât mai multe vieți, campania noastră Pune capăt bolilor de inimă – Plantează un pom fructifer! intenționează să ajungă la grădinițe, școli, cămine pentru bătrâni, locuri de muncă și alte organizații cheie ale comunității. Dar pentru atingerea acestui scop avem nevoie de ajutorul vostru.

Dacă plantați un pom fructifer, vă rugăm să ne trimiteți prin e-mailcâteva fotografii – sau un link de unde le putem descărca – și le vom publica în secțiunea Galerie a site-ului Mișcarea Vieții. Sau, dacă aveți o filmare video de bună calitate a plantării acelui pom, vă rugăm să o încărcați pe YouTube sau Vimeo și o vom putea include în cadrul site-ului Movement of Life. După cum arată și materialele video de pe pagina campaniei, pomii fructiferi sunt ușor de plantat și odată plantați au nevoie doar de minime îngrijiri de întreținere pentru a produce o mulțime de fructe. Cu cât campania noastră va reuși să ajungă la mai mulți oameni pe care să îi instruiască și să îi ajute, cu atât mai multe vieți vor fi salvate!