ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Studiile arată că expunerea copiilor la paracetamol crește riscul de astm

Un nou studiu oferă confirmări suplimentare asupra legăturii dintre expunerea la paracetamol și riscul copiilor de a se îmbolnăvi de astm. Publicată în International Journal of Epidemiology, analiza arată că administrarea de paracetamol femeilor în timpul sarcinii sau sugarilor este asociată cu dezvoltarea astmului la copiii respectivi, cu câțiva ani mai târziu. Prezentând dovezi clare asupra pericolelor paracetamolului, cercetătorii au eliminat posibilitatea ca astmul în cazurile înregistrate să fi fost cauzat de problema medicală care necesitase administrarea de paracetamol.

Efectuat de cercetătorii de la Institutul de Sănătate Publică din Norvegia, Universitatea din Oslo și Universitatea Bristol din Marea Britanie, studiul a examinat datele de sănătate ale 114.761 copii născuți în Norvegia între 1999-2008. Rezultatele arată că expunerea sugarilor la paracetamol crește riscul de astm cu 29%, iar expunerea în timpul sarcinii crește acest risc cu 13%.

Astmul este una dintre cele mai comune boli cronice, de care se estimează că suferă 235 milioane de persoane din întreaga lume. Decesele cauzate de această boală ating un număr de 180.000 pe an. Având în vedere răspândirea globală a utilizării paracetamolului, este foarte posibil ca o proporție semnificativă din aceste cazuri să fi rezultat din expunerea sugarilor pre- și post-natală la acest medicament. Cum această boală a devenit o povară financiară foarte mare pentru sistemele noastre de asistență medicală iar medicina convențională nu oferă nici un tratament, milioane de astmatici din întreaga lume caută metode alternative pentru a-și ameliora simptomele în mod sigur și eficient.

De aceea, este semnificativ faptul că la Institutul de Cercetare Dr. Rath cercetătorii au desfășurat un studiu clinic pilot asupra pacienților astmatici cu vârste cuprinse între 45-75 ani. Pacienți,lor li s-a administrat o combinație specifică de microelemente nutritive pe o perioadă de 3 luni și în timpul studiului au fost supuși unor teste specifice pentru funcționarea plămânilor. La sfârșitul studiului toți pacienții aveau o capacitate pulmonară îmbunătățită. Deosebit de impresionant a fost faptul că mulți dintre ei chiar și-au dublat capacitatea pulmonară, comparativ cu valorile de la începutul studiului. Prin utilizarea dedicată a microelementelor nutritive este deci clar că abordarea medicinei celulare deschide posibilități reale către mijloace eficiente de a controla astmul.

Între timp, așa cum am raportat anul trecut, un studiu științific a analizat riscurile administrării de paracetamol pe termen lung ajungând la concluzia că riscurile acestuia sunt subestimate chiar de către medici. În cadrul studiului publicat în ediția online a analelor Rheumatic Diseases journal, cercetătorii din Marea Britanie au analizat opt studii care evaluau legătura dintre utilizarea cronică a analgezicelor și efectele adverse majore. Contrar impresiei generale oferite de industria farmaceutică și acționarii acesteia, conform căreia paracetamolul ar fi un medicament sigur și ”vindecă-tot”, cercetătorii au descoperit că utilizarea acestuia pe termen lung crește riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, insuficiență renală, sângerare gastrointestinală și moarte prematură. Astfel de efecte șocante pe termen lung și chiar și în cazul utilizării pe termen scurt în perioada pre- și post-natală, conform descoperirilor recente, sporesc numărul dovezilor asupra faptului că paracetamolul este unul dintre cele mai periculoase medicamente disponibile fără rețetă.