ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Un nou studiu arată că suplimentele cu Omega-3 pot ajuta la tratamentul depresiei majore

O nouă meta-analiză publicată în revista medicală Translational Psychiatry a arătat că acizii grași omega-3 pot reduce simptomele tulburărilor depresive majore. După examinarea a 13 studii control-placebo care au inclus 1233 participanți ce sufereau de această boală, cercetătorii au descoperit că dozele mărite de acid eicosapentaenoic (EPA) au fost deosebit de benefice. Cum importanța acizilor grași omega-3 în controlul și prevenirea multor boli este din ce în ce mai conștientizată, acest studiu aduce dovezi suplimentare asupra faptului că asigurarea unui aport optim al acestor microelemente nutritive esențiale ne poate îmbunătăți și proteja sănătatea.

Depresia este o tulburare mentală comună care afectează aproximativ 350 de milioane de oameni din întreaga lume și pe care Organizația Mondială a Sănătății o descrie ca fiind principala cauză a dizabilităților și având o contribuție majoră la povara economică pe care această boală o reprezintă la nivel mondial. În cazurile grave, de lungă durată, această afecțiune poate deveni extrem de gravă ducând la creșterea riscului de suicid. Este cea de-a doua cauză principală a deceselor în rândul persoanelor cu vârste între 15-29 ani și se estimează că în fiecare an se sinucid 800.000 de oameni în întreaga lume.

Medicamentele nu funcționează

Medicamentele brevetate au fost atât de lipsite de succes în vindecarea depresiei, încât companiile farmaceutice precum GlaxoSmithKline, AstraZeneca, Pfizer, Merck și Sanofi au raportat că au renunțat să mai caute tratamente antidepresive. Cât despre medicamentele care există deja, dovezile susțin cu tărie că acestea fac mai mult rău decât bine și că piața medicamentelor antidepresive are o față întunecată despre care se vorbește prea puțin, deoarece ‘afacerea cu boala’ preferă ca aceasta să nu fie cunoscută de pacienți. Studiile arată că prin afectarea creierului și modificarea modului de gândire al oamenilor, aceste chimicale care deteriorează mintea umană pot produce efecte precum ostilitatea, agresivitatea, maniile, violența și chiar sinuciderea.

Abordări ale sănătății naturale pentru controlul depresiei

În puternic contrast cu pericolele tratamentelor depresiei cu medicamente, meta-abaliza din Translational Psychiatry este doar cea mai recentă dintr-un lung șir de studii de cercetare care au demonstrat beneficiile microelementelor nutritive în lupta împotriva acstei probleme de sănătate. De exemplu în 2014 un studiu publicat în revista Phytotherapy Research (Cercetări în fitoterapie) a oferit dovezi clinice asupra faptului că ingredientul curcumin, fenolul prezent în cea mai mare cantitate în turmeric, poate fi utilizat ca tratament sigur și eficient pentru pacienții cu tulburări depresive majore. Curcuminul este un microelement nutritiv cu o largă varietate de efecte protectoare asupra sănătății și care în ultimele decenii a fost intens studiat pentru evaluarea proprietăților sale antioxidante, antiinflamatorii și imunomodulatoare.

Cercetări suplimentare au descoperit faptul că remedierea deficitului de vitamina D la pacienții cu depresie le poate îmbunătăți starea. Într-un studiu publicat în Journal of Clinical Psychopharmacology și efectuat în Iran, cercetătorii au constatat, printr-un studiu clinic randomizat, că o singură injecție cu 300.000 UI de vitamina D s-a dovedit eficientă și sigură în îmbunătățirea stării de depresie la pacienții cu deficit al acestei vitamine. Cum este recunoscut că deficitul de vitamina D este o problemă mondială iar nivelurile scăzute ale acestei vitamine în sânge au fost asociate în mod specific cu simptome de depresie, această descoperire are o importanță și o relevanță clară la nivel global.

Alte exemple de microelemente nutritive care s-au dovedit eficiente în lupta împotriva depresiei includa vitamina C, acetyl-l-carnitina, și vitaminele B.

Spre o lume mai sănătoasă și mai fericită

În anul 2014 medicamentele pentru depresie și alte probleme mentale au ocupat cea de-a 7-a poziție la nivel global, în rândul terapiilor industriei farmaceutice. Cum producătorii de medicamente au profituri anuale de peste 39 miliarde $, este clar că au un interes ascuns de a apăra această piață, împiedicându-ne să aflăm despre eficiența alternativelor naturale nebrevetabile. Dar numai de noi depinde dacă ei vor reuși acest lucru sau nu.

Pentru a trăi într-o lume mai sănătoasă și mai fericită, ne datorăm nouă înșine și le datorăm celor dragi nouă să împărtășim aceste informații despre tratarea naturală a depresiei, cât mai pe larg posibil. Poate că dacă suficient de mulți dintre noi vom face asta, ne putem apropia mai mult de scopul nobil al unei lumi a sănătății, păcii și dreptății sociale.