ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Un nou studiu clinic demonstrează că utilizarea produselor de protecție solară cauzează deficit de vitamina D

De PAUL ANTHONY TAYLOR

 

Un nou studiu clinic publicat în Journal of the American Osteopathic Association (JAOA) sugerează că utilizarea excesivă a produselor de protecție solară a cauzat o creștere dramatică a numărului de persoane care prezintă deficit sau niveluri insuficiente de vitamina D. Descriind și modul în care anumite boli cronice inhibă abilitatea organismului de a metaboliza vitamina D din alimente, lucrarea demonstrează că aproape 1 miliard de oameni din întreaga lume au niveluri inadecvate ale acestui element nutritiv esențial.

Comentând rezultatele, Dr. Kim Pfotenhauer, DO, profesor asistent la Touro University și cercetător implicat în studiu, a explicat ”Oamenii petrec prea mult timp în aer liber iar atunci când o fac utilizează produse de protecție solară care anulează abilitatea corpului de a produce vitamina D.”

Vitamina D este un microelement nutritiv care are numeroase funcții importante și este produsă în mod natural de organism în situația expunerii la soare. Având în vedere ratele din ce în ce mai crescute ale cancerului de piele din întreaga lume și sfaturile autorităților guvernamentale de a utiliza loțiunile cu ecran solar ca măsură de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete (UV), un factor cunoscut de risc pentru cancerul de piele, rezultatele acestui studiu clinic aduc un puternic argument în favoarea suplimentării cu vitamina D.

Abordarea cauzelor primare a bolilor cronice

Studiul JAOA aduce și mai multe dovezi în sprijinul faptului că deficitul de vitamina D este acum o problemă serioasă la nivel global. Chiar și în Australia, o țară în care oamenii au un stil de viață care include multe activități în aer liber, la soare, se spune că deficitul a atins nivelul de criză. In SUA și Canada, problema este similar răspândită. În Europa, s-a demonstrat că nivelurile de vitamina D sunt scăzute la 50-70% din populație. Femeile arabe însărcinate au o ”prevalență extraordinar de mare” a deficitului, iar India înregistrează acum o adevărată epidemie a acestui fenomen.

Elementele nutritive își ating efectele benefice lucrând împreună la nivel celular și participând la procesele metabolice complexe care ajută la menținerea vieții și sănătății

Imagine din aplicația gratuită "Cellular Health Education: Cardiovascular System", disponibilă pentru Android și iOS.

Dar în timp ce la nivel mondial se conștientizează din ce în ce mai mult deficitul de vitamina D și se promovează nevoia supliemntării, ceea ce reprezintă progrese indubitabile, nu trebuie să ne lăsăm păcăliți și făcuți să credem că deficitul celorlalte elemente nutritive este rar. Dimpotrivă, așa cum explică acest concept revoluționar al medicinei celulare, deficitul de vitamine, minerale, aminoacizi și alte microelemente nutritive esențiale nu sunt doar foarte răspândite, ci sunt și cauza primară a majorității bolilor cronice de astăzi. Pe baza muncii de pionierat conduse la Institutul de Cercetare Dr. Rath, această cunoaștere a generat descoperirea revoluționară conform căreia combinații specifice de microelemente nutritive pot fi utilizate pentru prevenirea și controlul bolilor.

Deci, deși este în mod clar important să asigurăm un aport zilnic optim de vitamina D, ar trebui să nu pierdem din vedere faptul că niciun microelement nutritiv individual nu ne va da cheia sănătății. Vitaminele, mineralele, aminoacizii și alte microelemente nutritive esențiale sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului. Ele își obțin efectele benefice acționând împreună la nivel celular și participând la numeroasele procese metabolice complexe care ajută la menținerea vieții și sănătății.

Utilizarea de suplimente care conțin combinațiile corecte în doze bine echilibrate – o metodă științifică cunoscută ca abordarea sinergiei microelementelor nutritive – multe ținte biologice din organism pot fi afectate benefic în mod simultan. Cu alte cuvinte, spre deosebire de ”glonțul magic” reprezentat de un micronutrient individual și filozofia ”megadozei” acestuia, luarea în considerare a efectelor sinergice ale combinațiilor biologice ne poate oferi mijloacele pentru a atinge sănătatea optimă.