ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Una dintre cele mai vizionate prelegeri medicale din Europa

De PAUL ANTHONY TAYLOR

 

O prelegere susținută de Dr.Matthias Rath care tratează o nouă abordare științifică asupra bolilor cardiovasculare a depășit recent 200,000 vizionări pe YouTube, ceea ce o face una dintre cele mai vizionate prelegeri medicale din Europa.

Cu un sfert de secol în urmă, Dr.Rath împreună cu dublul Laureat al Premiului Nobel, Dr. Linus Pauling, au prezentat un nou concept asupra naturii bolilor cardiovasculare, ucigașul nr.1 al timpurilor noastre. Deja la acel moment Dr. Pauling descria acest concept ca fiind ”una dintre cele mai mari descoperiri în medicina celei de-a doua jumătăți a secolului XX”. Acum acest concept a fost dovedit clar de studii științifice care au inclus modele animale cu modificări genetice specifice. După cum arată această cercetare, condiția preliminară pentru instalarea bolii cardiovasculare este deficitul pe termen lung al vitaminei C și al altor microelemente nutritive care, similar vitaminei C în cazul scorbutului, slăbesc pereții vaselor de sânge.

În primăvara anului 2015, când această cercetare revoluționară a fost publicată pentru prima oară, Dr.Rath și echipa sa de cercetători au căutat o locație potrivită de unde să poată prezenta aceste informații întregii lumi. Au ales Universitatea din Maastricht (Olanda) deoarece facultatea de medicină de acolo se autorecomanda ca un spital universitar de frunte, cu focus pe prevenție. Totuși, în pofida acestor pretinse afirmații, conducerea universității a refuzat propunerea unui simpozion comun pentru anunțarea acestei descoperiri revoluționare care promitea să contribuie la salvarea a milioane de vieți.

Pentru a afla mai multe despre conceptul revoluționar al Dr.Rath privind natura bolilor cardiovasculare,
citiți clasica sa carte, De ce animalele nu fac infarct... dar oamenii, da!

Deci, simpozionul a avut loc pe 24 aprilie 2015 în Centrul de Evenimente Maastricht (MECC) lângă campusul universitar. Institutul de Cercetare Dr.Rath a anunțat evenimentul în ziarul oficial al Universității Maastricht. La eveniment au participat studenți și terapeuți din Olanda dar și oaspeți internaționali. Cei prezenți au asistat la un moment istoric în care a devenit clar pentru toată lumea că infarctele miocardice și accidentele vasculare cerebrale nu vor mai secera vieți în proporții epidemice.

Desigur că momentul istoric nu putea trece neobservat de către reprezentanții susținătorilor situației existente. Una dintre aceste organizații active în Olanda se autointitulează ”Union against quacks” (Uniunea împotriva vracilor). Un reprezentant al acestui grup, Cees Renckens, a considerat că îi revine datoria de a face presiuni asupra rectorului Universității din Maastricht cu pretenția absurdă că ”una dintre cele mai mari descoperiri în medicină” (cea a laureatului Nobel Dr.Pauling) este de fapt o chestiune de vraci. Renckens a solicitat scuze publice din partea rectorului pentru a fi publicat anunțul acestui simpozion în ziarul universității. Într-un act uimitor de supunere față de interesele susținătorilor situației existente, rectorul Universității din Maastricht, Luc Soete, a adresat scuze publice.

Totuși astăzi, după doi ani, prelegerea susținută de Dr.Rath are peste 200,000 de vizualizări pe YouTube din partea oamenilor din întreaga lume, ceea ce o face să fie una dintre cele mai vizionate prelegeri mediale din istoria Europei.

Reflectând la această remarcabilă succesiune de evenimente, Dr.Rath a declarat ”Comportamentul conducătorilor Universității din Maastricht ne reamintește de acei academicieni din secolul XVII care pur și simplu au refuzat să privească prin telescop atunci când era deja clar că Pământul nu este centrul universului. Am încredere că viitoarele generații de studenți și tineri cercetători din întreaga lume vor învăța ceva din acest episod petrecut la Universitatea din Maastricht: numai dacă avem curajul să apărăm adevărul științific vom putea învinge interesele susținătorilor situației existente și contribui la progresul umanității”.