ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Un nou studiu arată că suplimentele cu vitamina D3 ajută la mărirea forței musculare și reducerea riscului de accidentare prin cădere în rândul femeilor la menopauză

Imagine de kaybee07 [CC BY 2.0], via flickr.com

După cum multe femei au aflat, de-a lungul anilor, de la medicii lor, medicina convențională vede pierderea forței musculare cauzată de vârstă ca netratabilă și inevitabilă. După vârsta de 30 de ani, oamenii pierd în mod normal 3-8% din masa musculară, la fiecare deceniu. Cu timpul, acest fenomen duce la scăderea forței musculare și, ca o consecință, la creșterea numărului de accidentări prin cădere și a mortalității. Totuși, un nou studiu efectuat în Brazilia, pe femei la menopauză, arată că suplimentele cu vitamina D3 pot mări semnificativ forța musculară, proteja împotriva pierderii musculare și reduce riscul de accidentare prin cădere. Impresionant este faptul că cercetătorii au observat aceste efecte chiar și la femei cu menopauza instalată de peste 12 ani.

Condus de cercetătorii de la Botucatu Medical School de la Universitatea din Sao Paulo, Brazilia, studiul a fost proiectat ca un studiu clinic dublu-orb, control-placebo. Acest lucru înseamnă că pacienții au fost incluși aleatoriu fie în grupul cu suplimentare fie în grupul placebo și că, în timpul procesului, nici pacienții nici cercetătorii nu au știut în ce grup se află fiecare. La studiu au participat 160 de femei, câte 80 în fiecare grup. Femeile din grupul care a beneficiat de suplimentare au primit zilnic câte 1000 UI de vitamina D sub formă de colecalciferol (vitamina D3), aleasă pentru gradul înalt de biodisponibilitate.

După 9 luni, cercetătorii au constatat că femeile care primiseră vitamina D au avut o creștere a forței musculare de 23,9%, spre deosebire de femeile din grupul placebo care au experimentat o pierdere de masă musculară netedă de 6,8%. De aceea, este semnificativ faptul că, în comparație cu femeile care au beneficiat de suplimente, femeile din grupul placebo au ajuns să fie de două ori mai predispuse la căderi. Ca urmare a studiului, cercetătorii au concluzionat că suplimentarea cu vitamina D a generat o creștere semnificativă a forței musculare și totodată o protecție împotriva pierderii de masă musculară netedă.

Femeile beneficiază de suplimentare corespunzătoare cu microelemente nutritive în toate etapele vieții lor

Oricât de uimitoare ar fi aceste descoperiri, adevărul este că femeile beneficiază de suplimentarea cu microelemente nutritive în toate etapele vieții lor. Organismul unei femei are nevoie de suport nutrițional suplimentar nu doar în perioada de premenopauză și menopauză, ci și în timpul perioadelor de tranziție fiziologică precum pubertatea, menstruația, sarcina și lactația. Femeile mai sunt afectate și probleme de sănătate diferite de ale bărbaților, astfel că ele sunt mai frecvent diagnosticate cu afecțiuni autoimune și alte boli precum artrita, osteoporoza și depresia. Pentru o asistență medicală cu abordare preventivă autentică, suplimentarea potrivită pentru femei ar trebui să înceapă încă din copilărie și să continue, conform cerințelor specifice organismului, de-a lungul întregii vieți.

Oricât de vârstnici am fi, cu toții ne dorim să ne bucurăm de o sănătate optimă iar a atinge o vârstă înaintată fructuoasă este un lucru pe cât de natural pe atât de posibil. Mai mult, așa cum demonstrează studiul brazilian, nu este niciodată prea târziu să începem să facem alegerile nutriționale corecte pentru îmbunătățirea sănătății. După cum au demonstrat studiile științifice desfășurate la Institutul de Cercetare Dr. Rath, multe boli cronice pot fi prevenite și controlate cu succes folosind abordările medicinei celulare. Cum cele mai recente descoperiri ale cercetărilor în domeniul sănătății naturale demontează din ce în ce mai mult multe dintre presupunerile medicinei convenționale referitoare la vârsta matură și boli, acum calea este deschisă tuturor femeilor, tinere sau vârstnice, să profite de acestea.