ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

info@dr-rath-foundation.org

09/02/11

Ultimele știri

Prin intermediul notificărilor noastre constante și analizelor celor mai importante știri din întreaga lume, sunteți mereu la curent cu ultimele evenimente din domeniul sănătății și al politicii.

Terapii naturale

29 august 2011

Vitamina A ar putea salva viața copiilor sub 5 ani

Suplimentele cu vitamina A ar putea salva anual 600.000 de vieți de copii sub 5 ani în țările în curs de dezvoltare. Experții britanici și pakistanezi au analizat 43 de studii implicând 200.000 de copii și au observat că mortalitatea infantilă se reduce cu 24% dacă cei mici sunt îndopați cu vitamina în cauză, la fel cum se reduc și cazurile de pojar și diaree.

Citește tot articolul pe totb.ro

7 august 2011

Ceapa şi usturoiul fac minuni pentru imunitate şi previn cancerul.

„Conţinutul ridicat de minerale, potasiu, calciu, fier, sulf, cât şi vitaminele A şi E, fac din usturoi şi ceapă nişte legume importante pentru o alimentaţie sănătoasă”, spune nutriţionistul Luiza Pârvu. În plus, unii oameni de ştiinţă sunt de părere că anumite componente din ceapă şi usturoi, precum bioflavonoidele, ar putea fi cheia cercetărilor în boli precum cancerul sau afecţiuni ale inimii.

Citește tot articolul pe evz.ro

5 august 2011

Roșiile românești

De câteva săptămâni, au aparut în piețe roșiile românești. Ceva mai mici și nu atât de arătoase ca cele din import, roșiile românești sunt foarte usor de recunoscut după gust: sunt dulci și ușor parfumate, având în ele parcă un strop din soarele la care s-au copt. Aceasta, spre deosebire de suratele lor, tomatele din import, care au stat cu săptămânile prin depozite răcite artificial, s-au copt în lăzi, ajungând în farfuriile noastre apă chioară: sărăcite în vitamine, în enzime și nutrienți. Atunci când sunt adevărate, fără modificări "inginerești", aceste legume au efecte puternice asupra sănătății.

Citește tot articolul pe formula-as.ro

14 iulie 2011

Studiu: Fructele si legumele ecologice previn cancerul si bolile de inima

Fructele și legumele ecologice conțin cu până la 40% mai multi antioxidanți, care ajută la prevenirea cancerului și a bolilor de inimă, și contin un nivel mai ridicat de minerale esențiale, precum fierul sau zincul, se arată într-un studiu coordonat de profesorul Carlo Leifert, expert în hrană organică la Universitatea din Newcastle, Marea Britanie.

Citește tot articolul pe ziuaonline.ro

Comentariu: Având la îndemână dovada faptului că hrana organică este mai nutritivă și poate crește speranța de viață, este legitim să ne întrebăm de ce ”Bruxelles UE” nu acționează în sensul transformării acestor cercetări în politici europene de sănătate. Pentru a afla mai multe despre originile Uniunii Europene, click aici.

16 iunie 2011

Nutrienți esențiali pentru mamă și copil: Omega-3 din uleiul de pește

Bazele sănătăţii durabile a copilului se pun încă din stadiul prenatal, depinzând în totalitate de sănătatea mamei şi de nutriţia ei. În perioada extrem de solicitată a sarcinii, femeile au nevoi crescute de acizi grași Omega-3, atât pentru sănătatea proprie cât și a copilului, dar și după sarcină, pe timpul alăptatului, când bebelușii se pot bucura de acțiunea pozitivă a acizilor grași Omega-3.

Citește tot articolul pe săptămânamedicală.ro

26 mai 2011

Atuul alimentelor BIO: "Mai sănătoase!"

Românii încep să conștientizeze beneficiile hranei sănătoase, aspect reflectat de studiul realizat de MEDNET Marketing Research Center, în exclusivitate pentru revista Piața.

Citește tot articolul pe revista-piața.ro

Afacerea farmaceutică

26 iunie 2011

Afaceri profitabile cu medicamente, cel puţin, controversate

„Afacerea medicamentelor” pare a fi una de succes, sute şi sute de miliarde de dolari sau euro intrând anual în buzunarele largi ale halatelor albe. Ce medici, ce interese, ce bani sunt în joc şi, mai ales, cine-ar trebui să facă lumină în acest haos informatic, iată aceasta-i întrebarea pe care ziarul Ştirea o adresează, deopotrivă, medicilor care scriu reţete şi farmaciştilor care vând medicamente! Nu de alta, dar suntem informaţi – „ pe surse” – că o serie de medicamente nu numai că nu fac bine bolilor de care suferă din ce în ce mai mulţi români, dar fac chiar mult mai rău decât dacă boala ar fi lăsată netratată.

Citește tot articolul pe ziarulștirea.ro

Știri despre OMG (organisme modificate genetic)

11 august 2011

De ce mor albinele: stres cotidian sau experimente?

Albine ameţite, dezorientate, care îşi pierd echilibrul, tremură sau sunt incapabile să zboare. Roiuri agresive care atacă oameni şi animale – un experiment scăpat de sub control al unor cercetători brazilieni – punându-le în pericol viaţa. Un lucru e clar totuşi, albinele îşi văd în continuare de treabă, numai că nu se mai întorc la stup. Uită să revină acasă sau, mai bine zis, nu mai ştiu cum să o facă. Practic, îşi pierd simţul orientării, radarul propriu – semn că le-a fost afectat sistemul nervos. 
Declinul sau mortalitatea albinelor – cum le place oamenilor de ştiinţă să numească fenomenul – este o problemă care dă bătăi de cap apicultorilor, mai ales în ultimii ani.

Citește tot articolul pe forbes.ro

7 iulie 2011

Un ierbicid folosit pentru culturi modificate genetic produce malformații și cancer

Un ierbicid folosit de Monsanto, Roundup (ce conține glifosfat), folosit în cazul multor recolte modificate genetic, produce malformații, neurotoxicitate și cancer, conform unui raport recent întocmit de profesorii și cercetătorii afiliați la Earth Open Source.

Citește tot articolul pe ziuaonline.ro

Alte știri

21 iulie 2011

În loc de chimioterapie, terapia nutriționistă: mâncarea contează

“Lasă mâncarea să-ți fie medicament și medicament mâncarea” este motto-ul hipocratian al documentarului “Food Matters”, produs și regizat în 2008 de James Colquhoun si Laurentine ten Bosch. Nu este de mirare că aditivii din alimentele pe care le mâncăm, îngrășămintele chimice folosite în agricultura industrializată și abuzul de medicamente ne îmbolnăvesc. Documentarul dezvăluie afacerea bolilor, industrie  ce valorează miliarde de dolari. Specialiștii intervievați explică cât de importantă este nutriția în prevenirea și tratarea oricărei boli, inclusiv a celor două mari ucigașe de acum: bolile de inimă și cancerul.

Citește articolul și vezi filmul pe ziuaonline.ro sau pe evz.ro

21 iulie 2011

Românii, printre cei mai grași europeni

Deşi România ocupă locul 53 în lume la capitolul „calitatea vieţii” ea a primit anul acesta premiul III în Europa după Iugoslavia şi Grecia la categoria „obezitate”.

Citește tot articolul pe inpolitics.ro

31 martie 2011

Început de mișcare distributistă englezo-română în Ardeal. Despre Coșul țărănesc, piața țărănească și Coșul verde

În Ardeal e un fel de început de mișcare distributistă englezo-română. În afară de inițiativele Prințului Charles sau ale familiei Indrei și Sandra Rațiu, și alți supuși ai Reginei Marii Britanii au ales să investească în agricultura ecologică.

Citește tot articolul pe ziuaonline.ro

Politică

24 august 2011

Marile corporații dețin, într-adevăr, controlul asupra finanţelor din lume

Structura reţelei de control a corporaţiilor transnaţionale afectează concurenţa pe piaţa globală şi stabilitatea financiară. Până în prezent, au fost studiate doar mici mostre naţionale şi nu există nici ometodologie de control adecvată pentru a evalua la nivel global. O echipă cu sediul la ETH Zurich, Elveţia a derulat prima anchetă a arhitecturii reţelei de proprietate internaţională, împreună cu calculul de control deţinut de fiecare jucător global.

Citește tot articolul pe infocon.ro

24 august 2011

Elitele UE îndepărtează puterea de popor

Populiştii au dreptate într-o privinţă: Uniunea nu-şi ascultă cetăţenii. Iar felul în care acționează conducătorii şi instituţiile einu face decât să întărească impresia că integrarea europeană se face prin măsuri tehnocratice asupra cărora populaţiile nu au nicio influenţă.

Citește tot articolul pe presseurop.eu

23 august 2011

„Guvernul economic” ar integra Europa la un rang nemaiîntâlnit de pe vremea Imperiului Roman

Miercuri, preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel au trimis o scrisoare către preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, în care au declarat că doresc un nou „guvern economic” pentru formarea Europei. Conform scrisorii, Sarkozy şi Merkel doresc ca liderii ţărilor din zonaeuropeană să „aleagă” un preşedinte pentru noul „guvern economic”. Ideea ar fi ca preşedintele să organizeze reuniuni la nivel înalt de două ori pe an, pentru a aborda problemele legate de datorii cu care se confruntă Europa în acest moment.

Citește tot articolul pe infocon.ro