ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

info@dr-rath-foundation.org

10/07/11

Ultimele știri

Prin intermediul notificărilor noastre constante și analizelor celor mai importante știri din întreaga lume, sunteți mereu la curent cu ultimele evenimente din domeniul sănătății și al politicii.

Terapii naturale

27 septembrie 2011

Spirulina, planta-minune a medicinei naturiste. Ce proprietăţi curative are

Spirulina este cunoscută ca planta-minune a medicinei naturiste în vremurile noastre. Renumele ei datează, însă, din secolul al XVI-lea, când populaţia aztecă şi cea nord-africană se foloseau de proprietăţile curative ale acestei alge. Planta-minune a reintrat în atenţia specialiştilor în medicină naturistă după jumătatea secolului XX, când a fost redescoperită de francezi.

Citește tot articolul pe adevarul.ro

17 septembrie 2011

Nuca verde, medicamentul toamnei

Pe lângă faptul că miezul de nucă este un aliment delicios și folositor în bucătărie la prepararea deserturilor, are și niște calități terapeutice de invidiat. Miezul de nucă este protectorul inimii, stomacului și al sistemului nervos.

Citește tot articolul pe ziaruldeiasi.ro

17 septembrie 2011

Zincul, un element important în stimularea apărării imunitare antibacteriene

Celulele sistemului imunitar folosesc zincul, un metal toxic atunci când este ingerat în doze mari, pentru a elimina din organism anumiţi microbi precum bacilul tuberculozei şi bacteria E.coli, informează AFP. Acest mecanism de apărare naturală a organismului contra infecţiilor a fost evidenţiat recent de o echipă internaţională coordonată de cercetători de la institutele franceze CNRS, INSERM, Institut Pasteur, Université Paul Sabatier din Toulouse şi Centre d'immunologie Marseille Luminy.

Citește tot articolul pe monitorulsv.ro

17 septembrie 2011

Fructele care previn apariţia atacului cerebral

Numeroase studii au demostrat că fructele şi legumele au proprietatea de a preveni apariţia atacului cerebral, dar oamenii de ştiinţă olandezi susţin că merele şi perele au cel mai mare efect protector împotriva apariţiei acestei afecţiuni. Aceasta este prima cercetare care arată pentru prima dată care sunt fructele şi legumele care te protejează eficient împotriva atacului cerebral în funcţie de culoarea pulpei, informează Daily Mail.

Citește tot articolul pe gandul.info

30 august 2011

Magneziul, un elixir pentru sănătate

„Numit și “elixir pentru sănătate”, magneziul este o substanță minerală a cărei importanță în organism este foarte mare. Una dintre principalele sale calități este prezervarea echilibrului nervos și muscular. De asemenea, joacă un rol esențial în reglarea ritmului cardiac.

Citește tot articolul pe citynews.ro

Afacerea farmaceutică

18 septembrie 2011

Mai mulți americani mor din cauza medicamentelor decât în accidente rutiere

Calmantele și medicamentele pentru anxietate, care dau dependență, extrem de periculoase dacă sunt combinate între ele sau cu alte pastile ori alcool, au ajuns să facă mai multe victime în SUA decât accidentele din trafic.

Citește tot articolul pe ziare.com

12 septembrie 2011

Creșterea vânzărilor la antidepresive este rezultatul publicității

Este adevărat că medicii de familie prescriu de trei ori mai multe rețete pentru antidrepresive decât în anii ’70, dar acest lucru reflectă doar succesul companiilor farmaceutice în a redefini afecțiunile psihologice pentru a-i încuaja pe medici să le trateze cu pastile, comentează jurnaliștii de la The Telegraph.

Citește tot articolul pe totb.ro

8 septembrie 2011

Analgezicele pot provoca avort spontan – studiu

Femeile însărcinate care iau calmante pe bază de ibuprofen sunt de două ori mai expuse riscului unui avort spontan. Cercetătorii susţin că zeci de mii de gravide înghit zilnic analgezice şi sunt conştiente de pericol.

Citește tot articolul pe romanialibera.ro

Știri despre OMG (organisme modificate genetic)

7 septembrie 2011

Mierea cu urme de OMG, interzisă de justiția europeană

Mierea și polenul provenite de la porumbul modificat genetic, chiar și într-o cantitate infimă, nu vor mai fi comercializate fără autorizație prealabilă, scrie L' Express care citează o hotărâre a Curții Europene de Justiție (CEJ).

Citește tot articolul pe infomg.ro

Alte știri

16 septembrie 2011

Cum a descoperit Albert Szent-Gyorgyi vitamina C din paprika

Albert Szent-Györgyi s-a concentrat pe chimia respiraţiei celulei şi a încercat să descrie interdependenţa activităţii oxigenului şi hidrogenului. Încă din timpul cercetărilor sale la universitatea olandeză, Szent-Györgyi a identificat un compus prezent în ţesuturile plantelor şi animalelor care blochează oxidarea catalizată de enzime a fructelor şi legumelor.

Citește tot articolul pe ziuaveche.ro

14 septembrie 2011

Mâncarea folosită ca armă împotriva populațiilor

”Oamenii înfometați vor face orice pentru hrană, ceea ce înseamnă că cei care dețin controlul asupra hranei, se vor folosi de aceasta spre propriul avantaj.” În anul 1974, Henry Kissinger sugera folosirea hranei ca armă pentru a induce reducerea numărului populației țintă, în cadrul unui raport secret de 200 de pagini intitulat: Studiu pentru Securitatea Națională – Memorandumul 200 – Implicațiile creșterii numărului populației la Nivel Mondial pentru Securitatea SUA și Interesele din străinătate.

Citește tot articolul pe badpolitics.ro

12 septembrie 2011

Agricultura ecologică are succes la Cluj

Suprafeţele de teren cultivate ecologic sunt în plină expansiune în judeţul Cluj. Cheltuielile mari de producţie şi piaţa de desfacere deficitară este compensată de creşterea cererii de alimente pe piaţa clujeană a produselor bio.

Citește tot articolul pe monitorulcluj.ro

11 septembrie 2011

Meniuri sănătoase în grădiniţe, lansate pe un site al primăriei

Site-ul conţine reţete sănătoase marca bloggerului Adrian Hădean şi a nutriţioniştilor de la Centrul de Diabet Cluj, informaţii privin programele sportive, dar şi alte activităţi de interes pentru părinţii clujeni care au un copil la gădiniţele din oraş. Managerii de grădiniţe vor fi instruiţi în următoarea perioadă pentru a oferi copiilor o alimentaţie sănătoasă.

Citește tot articolul pe ziuadecj.ro

1 septembrie 2011

Plante tradiționale pentru o zonă tradițională

Promovarea Văii Hârtibaciului, județul Sibiu a devenit un scop al activităţii asociaţiei „Hosman Durabil", înfiinţată în 2005, dar nu singurul. Asociaţia îşi mai propune conservarea unor clădiri istorice, păstrarea obiceiurilor de cultivare a plantelor tradiţionale și ameliorarea condiţiilor de trai în satele din Valea Hârtibaciului.

Citește tot articolul pe romanialibera.ro

Politică

19 septembrie 2011

Îngrădirea libertății: guvernul vrea interzicerea manifestațiilor incommode

România — Ministerul Administrației și Internelor plănuiește înăsprirea legii privind organizarea de adunări publice, astfel încât să elimine, pe viitor, orice manifestație spontană. Ziua de luni, 19 septembrie, a fost termenul limită până la care persoanele interesate și-au putut spune părerea despre această propunere legislativă pe website-ul ministerului.

Citește tot articolul pe greenpeace.org

16 septembrie 2011

Europa se întoarce la identitatea națională

Posibilitatea intrării în incapacitate de plată a Greciei a adus aroganta şi trufaşa Uniunea Europeană la un punct de cotitură. Trebuie să ne aşteptăm la o întoarcere la o dimensiune naţională, scrie un editorialist britanic.

Citește tot articolul pe presseurope.eu

7 septembrie 2011

Centralele solare ar putea produce o mare parte din energia electrică de pe glob, până în 2060

România — Peste 50 de ani, centralele solare ar putea produce o mare parte din energia de care au nevoie statele lumii, reducând semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA).

Citește tot articolul pe greenpeace.org

2 septembrie 2011

În apărarea tehnocraților

De ce Bruxelles-ul se bagă iarăşi? După ce a reglementat curbura castravetelui, nodurile morcovilor sau ingredientele care trebuie să fie listate pe ambalajul produselor cosmetice, iată că ne face să renunţăm la bunele noastre becuri incandescente de 60W şi ameninţă să atace automatele de cafea prea consumatoare de electricitate.

Citește tot articolul pe presseurope.eu