ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

info@dr-rath-foundation.org

01/18/12

Ultimele știri

Prin intermediul notificărilor noastre constante și analizelor celor mai importante știri din întreaga lume, sunteți mereu la curent cu ultimele evenimente din domeniul sănătății și al politicii.

Terapii naturale

10 ianuarie

Lemnul dulce, planta medicinală a anului 2012

Pe 21 noiembrie 2011, la Frankfurt, lemnul dulce a fost desemnat planta medicinală a anului 2012, pentru rolul ei deosebit în menţinerea sănătăţii oamenilor. Selecţia a fost făcută de un grup de cercetători de la Universitatea din Würzburg şi specialişti din organizaţii ecologice.

Citește tot articolul pe monitorulexpres.ro

6 ianuarie

Dieta recomandată atunci când te doare capul

De multe ori, la originea cefaleei se află alimentele pe care le punem pe masă. Carnea de porc, fast-food-ul, dulciurile şi chiar unele legume şi fructe ne pot declanşa dureri de cap. Dar, pe de altă parte, există alimente care ne pot trata suferinţa.

Citește tot articolul pe adevarul.ro

2 ianuarie

Grapefruit-ul, explozie de vitamine și minerale

Din categoria citricelor, se spune ca grapefruit-ul ar fi cel mai sănătos deoarece mulți dintre constituenții lui acționează exact ca niște medicamente. Pe lângă conținutul bogat de vitamina C, care se găsește în toate citricele, grapefruit-ul mai are în compoziția sa și vitamina A,apă, în proportie de 90%, calciu, fosfor, potasiu, B1, B2, B5 și fier.

Citește tot articolul peziare.com

26 decembrie

Vitamina E previne atrofierea musculară

Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Georgia Health Sciences University arată că vitamina E este esențială în vindecarea membranei celulare (membrana celulară, cunoscuta și ca membrana plasmatică sau plasmalema, care este o structură ce delimitează și compartimentează conținutul celular - n.red.), informeazăLa Stampa.

Citește tot articolul pe ziare.com

18 decembrie

Studiu: Vitamina B protejează creierul împotriva bolii Alzheimer

O doză zilnică de vitamina B poate combate eficient pierderile dememorieale persoanelor în vârstă şi protejează creierul împotriva bolii Alzheimer, potrivit unui studiu citat deDaily Mail.

Citește tot articolul pe gandul.info

11 decembrie

Consumul de pește, benefic pentru sănătatea cardiacă a femeilor

Riscul de a suferi din cauza unor maladii cardiace este mult mai scăzut în cazul femeilor care consumă cu regularitate carne de pește, bogată în Omega 3, în comparație cu femeile care consumă puțin, sau deloc, carne de pește, se afirmă într-un studiu.

Citește tot articolul pe corect-news.ro

Afacerea farmaceutică

8 ianuarie

Românii au cheltuit 2,5 mld. euro pe medicamente anul trecut, iar in 2012 ar putea da cu 10% mai mult

Piaţa de medicamente ar putea reveni anul acesta la o creştere de peste 10%, după ce în 2011 avansul a fost de numai 7%, până la aproximativ 2,56 miliarde de euro, relevă calculele ZF pe baza datelor companiei de cercetare IMS Health.

Citește tot articolul pe zf.ro

Comentariu: A se lua în considerare creșterea susținută a pieței farmaceutice din ultimii ani, în pofida oricăror obstacole din sistemul de sănătate. Semn că în ”afacerea cu boala” reprezintă în continuare cea mai bună sursă de profit corporatist.

29 decembrie

Mamografiile nu sunt răspunsul

De curând, o comisie de experţi a semnalat faptul că femeile sub 50 de ani nu ar trebui să recurgă la mamografii şi că femeile aflate la menopauză ar trebui să apeleze la această procedură numai o dată la doi sau trei ani şi nu anual.

Citește tot articolul pe epochtimes-romania.com

7 decembrie

Sinucidere lentă cu Paracetamol

Paracetamolul, luat în doze zilnice prin intermediul pastilelor și remediilor împotriva răcelii, poate atinge „masa critică” și provoca moartea, atrag atenția o seamă de cercetători britanici. O supradoză în cazul paracetamolului poate fi acumulata prin înghițirea câtorva pastile în plus în fiecare zi, într-o perioadă de câteva zile sau săptămâni.

Citește tot articolul pe centruldio.net

21 noiembrie 2011

SUA revocă utilizarea unui medicament pentru cancerul la sân

Oficiali guvernamentali din domeniul sănătăţii au declarat vineri că nu există nicio dovadă că utilizarea de Avastin prelunge şte viaţa pacienţilor şi că ea poate produce efecte secundare periculoase

Citește tot articolul pe epochtimes-romania.com

Știri despre OMG (organisme modificate genetic)

30 decembrie

270.000 de fermieri ecologici au dat în judecată Monsanto

Judecătorul Naomi Buchwald a anunțat ieri la New York că audierile asupra moțiunii Monsanto pentru a respinge procesul Organic Seed Growers and Trade Association (OSGATA) vs. Monsanto se vor face la tribunalul din Manhattan la 31 ianuarie 2012. Procesul înaintat în martie 2011 de cele 83 de familii de fermieri – mici afaceri de familie cu semințe și organizații agricole ce reprezintă peste 300.000 de persoane – contestă validitatea patentelor de modificare genetică ale Monsanto și cere protecția justiției pentru familiile de fermieri care ar putea fi contaminate cu semințele Monsanto.

Citește tot articolul pe infomg.ro

22 decembrie

Porumbul și bumbacul modificate genetic, aprobate de CE

Importul şi procesarea unor variante noi de porumb şi bumbac modificate genetic au fost aprobate, joi, de către Comisia Europeană. Cele două plante au fost aprobate atât pentru producerea de alimente cât şi pentru hrana animalelor, nu și pentru cultivarea lor în Uniunea Europeană.

Citește tot articolul pe money.ro

Alte știri

5 ianuarie

Studiu: Mai mult de jumătate din produsele de tip margarină de pe piaţă conţin minimum cinci E-uri

Consumul repetat de margarină dăunează grav sănătăţii, arată un studiu efectuat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, revista InfoCons şi Facultatea de Alimentaţie şi Turism din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. Studiul a fost făcut exclusiv pe baza citirii etichetelor acestor produse.

Citește tot articolul pe adevarul.ro

4 ianuarie 2012

S-au descoperit legături între obezitate şi afecţiuni ale creierului

Oamenii de ştiinţă au descoperit că o afecţiune a celulelor creierului din hipotalamus joacă un rol în obezitate. Cercetătorii au început să înţeleagă de ce pierderea în greutate este atât de dificilă. Ei cred că are de a face cu faptul că o parte a creierului răspunzătoare de controlul greutăţii este afectată

Citește tot articolul pe epochtimes-romania.com și vezi ce influență au alimentele asupra creierului uman pe descopera.ro

19 decembrie

După apa care nu previne deshidratarea, UE încearcă să mai spulbere un mit: prunele nu au efect laxativ

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a decis că prunele nu au un efect asupra sistemului digestiv, după ce a analizat dacă există vreo legătură între reglarea digestiei și prunele uscate. Ca urmare, cei care comercializează astfel de produse nu mai au voie să le recomande ca fiind laxative.

Citește tot articolul pe curentul.ro

17 decembrie

Atitudinea noastră față de alimentație se fixează la vârsta de 10 ani

Cercetătorii de la Newcastle University spun că obiceiurile alimentare sănătoase se deprind în copilărie și e treaba părinților, școlii și guvernului să intervină în acest sens.

Citește tot articolul pe totb.ro

Politică

14 ianuarie 2012

Autopsia legii sănătății și cauzele decesului

Medicina românească, cu unele excepții profesionale izolate, este într-un mare impas. În timp ce o minoritate bogată se tratează la Viena, cei mai mulți dintre noi stăm la cozi și avem parte de tratamente superficiale. Cât despre finanțarea sistemului medical: nu doar că suntem săraci și nu îndreptăm suficient de mulți bani spre medicină, dar și puținul care ajunge în spitale este prost administrat și risipit în favoarea unei elite medicale care face afaceri în cel mai profitabil domeniu din lume - medicina - și cu cel mai avantajos partener de afaceri din România - statul.

Citește tot articolul pe revista22.ro, dar o analiză pertinentă a fostului proiect de lege realizată de politologul Alina Mungiu-Pippidi.

Comentariu: În zilele imediat ulterioare retragerii proiectului de lege, cetățenii au continuat protestele de stradă care s-au transformat într-o manifestație împotriva conducerii actuale. Iată primele relatări ale presei internaționale despre situația scăpată de sub control de la București.