ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

info@dr-rath-foundation.org

03/20/12

Ultimele știri

Prin intermediul notificărilor noastre constante și analizelor celor mai importante știri din întreaga lume, sunteți mereu la curent cu ultimele evenimente din domeniul sănătății și al politicii.

Terapii naturale

9 martie

Un miez de nucă, o sursă importantă de sănătate pentru organismul nostru

În comparaţie cu alunele, migdalele sau fisticul, nucile sunt cele mai sănătoase şi cele mai bogate în substanţe nutritive.

Citește tot articolul pe cotidianul.ro

7 martie

Leurda, primul detoxifiant natural al primăverii

Pe la începutul lunii martie, imediat ce vremea începe a se încălzi și zăpada se topește, prin păduri apare leurda, cautată de urșii care ies din hibernare pentru a face o cură de detoxificare, dar și pentru a-și pune sângele în mișcare.

Citește tot articolul pe ziare.com

6 martie

Bobul de orez, supliment de sănătate

Alb, brun, roşu sau negru, orezul este alimentul cu care ne protejăm inima, creierul şi sănătatea pielii. Planta este cultivată pe toate continentele. De fapt, este cereala numărul unu a lumii, fiind consumată zilnic de aproape jumătate din populaţia globului. Oamenii de ştiinţă au descoperit misterele acestui aliment şi îl recomandă în nutriţie şi terapia diverselor afecţiuni.

Citește tot articolul pe monitorulexpres.ro

6 martie

De ce este bine să consumi kiwi

Kiwi este un fruct care face mult bine organismului, datorită mineralelor și antioxidanților pe care îi conține. El are vitamina E, A și C, flavonoizi, carotenoide, potasiu, zinc, acid folic și magneziu.

Citește tot articolul pe ziare.com

6 martie

Ghiocelul, plantă medicinală

Ghiocelul este originar din Elveţia, dar creşte spontan în aproape toată Europa. Vestitorul primăverii are şi virtuţi terapeutice.

Citește tot articolul pe monitorulexpres.ro

2 martie

Studiu. VItamina A ține cancerul de piele la distanță

Cancerul de piele, boală care ucide anual 60.000 de persoane la nivel mondial, poate fi combătut cu ajutorul vitaminei A. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Kaiser Permanente Northern California Division of Research din Oakland – California.

Citește tot articolul pe gandul.ro

28 februarie

Fasolea, un aliment-medicament

Un aliment-medicament prea puţin cunoscut este fasolea. Adusă din America Centrală în Europa de conchistadorii spanioli, a fost abia apoi răspândită în Asia. La noi, prima folosire este consemnată prin 1742, iar de atunci a devenit o parte integrantă în bucătăria noastră.

Citește tot articolul pe informatiadeseverin.ro

24 februarie

Cercetătorii au descoperit de ce fructele citrice sunt benefice femeilor

Femeile care mănâncă în mod regulat fructe citrice (portocale sau grepfrut) prezintă un risc mai scăzut de a suferi de un atac cerebral, arată un studiu efectuat în SUA.

Citește tot articolul pe descopera.ro

22 februarie

Dureri de cap? Cum să ataci migrenele fără medicamente

Medicamentele pentru migrene nu doar că au efecte secundare, printre care se numără greață, ulcer stomacal, un risc crescut de accident vascular cerebral sau infarct, dar nici nu sunt prea eficiente, până la două treimi dintre cei care le folosesc raportând că nu obțin rezultate satisfăcătoare.

Citește tot articolul pe ziare.com

21 februarie

Păstura, cel mai valoros medicament de stup

Păstura este poate cel mai valoros produs al stupului, dar şi cel mai puţin cunoscut. Pe scurt, păstura este un polen modificat cu substanţe adăugate de harnicele albine şi care constituie hrana acestora, în special a larvelor. Valoarea lui terapeutică este de trei ori mai mare decît a polenului, iar gama afecţiunilor pe care le vindecă este imensă.

Citește tot articolul pe monitorulexpres.ro

19 februarie

Ce conțin prunele uscate

Prunele uscate fac parte din categoria fructelor care pot fi consumate oricând. Aroma lor amintește de dulceața începutului de toamna și sunt perfecte în mâncăruri sărate și deserturi. Dar, în primul rând, sunt foarte sănătoase.

Citește tot articolul pe ziare.com

Afacerea farmaceutică

19 martie

Publicitatea la medicamentele eliberate pe bază de rețetă ar putea fi interzisă

Inițiativa legislativă prevede ca reclamele la medicamente care vor rula la radio sau la televizor să conțină anumite elemente specifice, precum numărului licenței de activitate eliberată de instituția de stat abilitată și recomandarea de adresare către un medic sau farmacist, în cazul apariției efectelor secundare.

Citește tot articolul pe adevarul.ro

4 martie

Ministrul Sănătăţii a făcut bani din vânzarea de citostatice

Înainte de a deveni Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli a făcut bani frumoşi din consultanţa oferită unei firme de medicamente ce vindea citostatice spitalelor din România.

Citește tot articolul pe romanialibera.ro

știri despre OMG (organisme modificate genetic)

17 februarie

OMG-urile ar putea fi permise în România. Vezi părerea noului ministru al Agriculturii

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, a declarat ieri că, dacă legislaţia europeană va permite culturile de organisme modificate genetic (OMG), România va adopta o poziţie asemănătoare.

Cite?te tot articolul pe capital.ro

17 februarie

Porumbul modificat genetic - noi indicatori ai riscului asupra sănătății

Toxinele Bt ce se regăsesc în insecticide, precum cele produse în plantele modificate genetic pot fi dăunătoare celulelor umane. Acesta este rezultatul unui studiu recent condus de cercetători de la Universitatea din Caen, Franța. Experimentele lor au arătat că toxinele produse de porumbul modificat genetic MON810 pot avea un impact semnificativ asupra viabilității celulelor umane. Potrivit unor companii cum ar fi Monsanto, care produce porumbul Bt modificat genetic, toxinele ar trebui să aibă efect doar asupra unor anumite insecte, și nu asupra mamiferelor și oamenilor. Cercetările asupra efectelor toxinei Bt asupra celulelor umane nu reprezintă o cerință a evaluării de risc în Europa sau în altă regiune.

Citește tot articolul pe infomg.ro

16 februarie

Compania Monsanto, găsită vinovată într-un caz de otrăvire din Franţa

Un tribunal francez a găsit vinovată compania Monsanto, cel mai mare producător de organisme modificate genetic din lume, de otrăvirea unui fermier care a inhalat un erbicid puternic.

Citește tot articolul pe rtv.net

10 februarie

Angajații Monsanto nu consumă OMG

Se pare că Monsanto, una din cele mai mari companii de alimente modificate genetic (OMG), a interzis alimentele MG din cantinele propriei corporații.

Citește tot articolul pe greenpeace.org

Alte știri

11 martie

Video. Cum funcționează celulele corpului nostru

Cercetătorul Drew Berry este autorul unei animații științifice care încearcă să explice, cât mai riguros și totuși accesibil, mecanismele invizibile după care funcționează celulele corpului uman. La TEDxSydney el a prezentat o serie de astfel de clipuri despre procesele invizibile ale biologiei.

Vezi video pe totb.ro

9 martie

Aluminiul, asasinul tăcut din farfurie șl pahar

Chris Exley, expert în aluminiu de reputaţie mondială şi profesor la Universitatea Keele spune că aluminiul se adaugă sau se foloseşte în aproape tot ce mâncăm, bem, injectăm sau absorbim, chiar dacă nimeni nu ştie dacă nivelurile pe care le ingerăm sunt sigure. 'Sute de publicaţii arată că aluminiul nu este sigur, însă acumularea de aluminiu în corp n-a fost studiată serios niciodată', adaugă profesorul.

Citește tot articolul pe romanialibera.ro

9 martie

Uniunea Europeană interzice oficial zahărul în sucurile de fructe

Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat vineri, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor mediului la Bruxelles, o directivă care interzice adăugarea de îndulcitori în sucurile de fructe, în rândul cărora a fost inclus şi sucul de roşii. Noua directivă ar urma să intre în vigoare cel mai târziu la începutul lunii iunie, odată cu publicarea în Jurnalul Oficial al UE. Statele membre vor avea apoi 18 luni la dispoziţie pentru a transpune directiva în legislaţia naţională.

Citește tot articolul pe romanialibera.ro

7 martie

De ce nu ajung fermierii cu marfa în supermarket

Anul trecut s-a obţinut o producţie record de legume şi cu toate acestea marfa de import ocupă aproape toate rafturile din magazine

Citește tot articolul pe romanialibera.ro

29 februarie

UE ne ustură la buzunar: criza artificială a ouălor

După ce Uniunea Europeană a interzis comercializarea ouălor de categoria 3, provenite de la „găinile stresate”, rafturile multor magazine au rămas fătă ouă. Mulţi dintre producători nu s-au putut adapta la timp la noile reglementări, care prevăd ca găinile să fie crescute la sol, astfel că au rămas fără ouă. Asta a dus la, în ultimele zile, la o creştere spectaculoasă a preţurilor la aceste produse, practic la dublarea acestora.

Citește tot articolul pe eurosceptic.ro

28 februarie

De ce se înghesuie elvețienii să facă agricultură în România

Din ce în ce mai mulţi agricultori elveţieni se stabilesc în România, unde pot cumpăra suprafeţe agricole de câteva sute de hectare la preţuri semnificativ mai mici şi mai apoi exportă produsele biologice obţinute în Elveţia sau Germania, scrie swiss.info într-un comentariu dedicat potenţialului agricol al ţării noastre.

Citește tot articolul pe money.ro și vezi ce s-a discutat la Summitul Romanian Business Leaders, desfăşurat între 2 şi 3 februarie la Bucureşti

27 februarie

Controversă în jurul uleiului de palmier

Uleiul de palmier este din ce în ce mai folosit în alimentaţie. Rezultatul acestui fapt este că plantaţiile de palmier duc la dispariţia pădurilor, iar această situaţie a generat o întreagă controversă între ecologişti şi producători, scrie săptămânalul L'Express.

Citește tot articolul pe epochtimes-romania.com

27 februarie

Roșia Montană, George Soroș și rețeauaRoșia Montană, George Soroș și rețeaua

"Întotdeauna este mai usor sã mobilizezi oamenii împotriva a ceva decât pentru ceva," spune Apostolul Soros către corintenii săi din reţeaua de intelectuali şi nu numai. Omul care a acumulat o avere de 15 miliarde de dolari nu mai atacă monede naţionale pe bursele internaţionale, cum o făcea deunăzi, ci domeniul mineritului.

Citește tot articolul pe hydepark.ro și află mai multe despre rolul pe care-l joacă omul de afaceri Soros în companii precum Wikimedia, Pfizer, Merck sau Monsanto de pe dr-rath-foundation.org

26 februarie

Beneficiile tehnologiei merită riscul la care ne expunem sănătatea?

Organizația Mondială a Sănătății afirmă că există riscuri mari în urma expunerii la câmpurile electronice provenite de la laptop-uri, wi-fi, telefoane mobile și ipod-uri. Această expunere poate crește riscul la cancer, tumori pe creier, autism, diabet, oboseală cronică, depresie și altele. Este oare o coincidență faptul că sănătatea a miliarde de oameni a fost afectată chiar de prin 1980 de când a fost introdusă tehnologia modernă?

Citește tot articolul pe viataverdeviu.ro

22 februarie

Oamenii de ştiinţă au descoperit arsenic în îndulcitorii formulelor de lapte pentru sugari

Oamenii de ştiinţă au descoperit arsenic în îndulcitorii formulelor de lapte pentru sugari

Citește tot articolul pe epochtimes-romania.com

22 februarie

Credeți că ați cumpărat carne macră? De fapt ați plătit și polifosfați, nitriți și coloranți

Ați cumpărat recent costiță sau pulpă ori piept dezosat? Vreun fel de carne macră de porc, pui ori vită din galantarele supermarketurilor din România? Data viitoare când o mai faceți să știți că, mai mult ca sigur, ați cumpărat și polifosfați, caragenan, coloranți, nitriți și multă, multă sare.

Citește tot articolul pe ziuaonline.ro

Comentarii: Află opinia directorului Institutului de Cercetări Alimentare din București, dr. Gheorghe Mencinicopschi asupra acestui subiect și vezi un reportaj similar realizat de canalul ProTv.

16 februarie

500 milioane de copii nu au ce mânca

Nici mai mult, nici mai puțin de aproape jumătate de miliard de copii din întreaga lume riscă să dezvolte în următorii 15 ani deficiențe fizice sau mentale, din cauza lipsei hranei.

Citește tot articolul pe totb.ro

Politică

2 martie

Există alternative la pactul fiscal

Noul tratat semnat de 25 de state membre la Bruxelles, pe 2 martie, se presupune că va crea o nouă eră a responsabilităţii fiscale şi a uniunii economice, dar este încă necopt şi întăreşte autoritatea nedemocratică a UE, susţine un editorialist britanic.

Citește tot articolul pe presseurop.eu, află opinia analistului Ilie Șerbănescu asupra faimosului pact pe frontpress.ro și vezi care a fost atmosfera publică care a însoțit deschiderea summit-ului European pe gandeste.org.

1 martie

UE se înclină în fața lobby-ului petrolier

Pentru moment, petrolul controversat provenit din nisipurile bituminoase canadiene nu va fi etichetat. Un proiect al Comisiei Europene de a descuraja carburanții cei mai poluanți printr-o marcă omologată a acestui tip s-a soldat cu un eșec la sfârșitul lui februarie

Citește tot articolul pe presseurop.eu

29 februarie

Irlanda anunţă un referendum surpriză

Guvernul irlandez a anunţat în mod surprinzător, pe 28 februarie, că va organiza un referendum referitor la noul Pact fiscal european. În ciuda unui context de recesiune profundă, un şomaj masiv şi o creştere a resentimentelor împotriva UE, presa irlandeză consideră că nu există nicio altă alternativă decât cea a votului favorabil.

Citește tot articolul pe presseurop.eu și află adevăratele motive pentru care Irlanda a respins în trecut Tratatul de la Lisabona pe relay-of-life.org