ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Epidemia de Ebola: o șansă pentru a îmbrățișa medicina naturală

În ultimele săptămâni, epidemia de Ebola a fost subiectul primei pagini a ziarelor din întreaga lume. Ebola este o boală virală infecțioasă și fatală care trebuie luată în serios. Totuși, ca de fiecare dată, astfel de izbucniri sunt imediat instrumentalizate de către grupurile de interese care desfășoară o afacere globală cu bolile și cu frica ce le însoțește - și anume afacerea de investiții farmaceutice.

În această situație, având în vedere că Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization, WHO) a declarat deja răspândirea bolii Ebola în vestul Africii ca urgență medicală internațională, trebuie să discernem faptele de ficțiune și să prezentăm soluții viabile atât celor afectați ca pacienți, precum și celor responsabili în calitate de acționari politici.

Ebola este cauzată de un virus din clasa filovirusurilor care sunt cunoscute prin faptul că produc febră hemoragică. Acest lucru înseamnă că virusul afectează sistemul vascular într-un mod care cauzează scurgeri, ducând la pierderea treptată a sângelui care poate evolua în hemoragie masivă și conduce în final la deces.

În dezbaterea publică actuală, un fapt științific a trecut neobservat: virusul Ebola cauzează boala și moartea doar la oameni și primate subumane. Alte gazde naturale ale virusului nu dezvoltă boala. Conform WHO, printre aceste gazde ”protejate” se numără antilopele, porcul spinos și liliecii mâncători de fructe. Remarcabil este faptul că aceste animale pot purta virusul Ebola timp de mulți ani, fără să fie afectate de acesta.

Există o explicație a acestui fapt. Majoritatea animalelor sintetizează vitamina C în cantități mari în organismul lor. Vitamina C, ca unul din cei mai puternici agenți antivirali din natură, este aparent capabilă să prevină, sau cel puțin să limiteze, consecințele dezastruoase ale virusului Ebola asupra sănătății. În cazul liliacului mâncător de fructe, un animal incapabil să sintetizeze vitamina C, este vorba de alimentația acestuia care constă exclusiv din fructe proaspete, cu conținut ridicat de vitamina C.

Spre deosebire de aceste animale, oamenii nu pot produce nici măcar o moleculă de vitamina C în organismul lor și adesea suferă de deficit de vitamine din cauza aportului insuficient al acestora din alimentație. Aceasta face ca organismul uman să fie susceptibil de a contracta Ebola și alte virusuri. Nu este surprinzător nici faptul că simptomele caracteristice ale infecției cu Ebola – hemoragie masivă prin pereții neetanși ai vaselor de sânge – prezintă o asemănare izbitoare cu bine cunoscutele simptome ale ”bolii marinarilor” – scorbutul.

Proprietățile antivirale ale vitaminei C și altor micronutrienți au fost demonstrate științific, fără nici un dubiu. Mai mult, beneficiile acesteia în întărirea și îmbunătățirea sistemului imunitar au fost recunoscute de nu mai puțin de nouă laureați ai Premiului Nobel.

De aceea, este timpul ca autoritățile locale și globale din domeniul sănătății - și în special Organizația Mondială a Sănătății – să profite de aceste date științifice și să le promoveze ca măsuri primare de sănătate pentru a controla epidemia de Ebola.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, vă încurajăm pe fiecare dintre dumneavoastră să răspândiți această informație importantă cât mai mult posibil, prin intermediul contactelor personale și rețelelor sociale.

Matthias Rath, M.D.
8 August, 2014