ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasă aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Dr. Matthias Rath

Dr. Matthias Rath"Lupta pentru o străpungere împotriva intereselor şi dogmelor medicale existente este ca navigarea pe ocean” spune Dr. Rath, “vântul care îţi bate în faţă devine busola ta”. Iar el adaugă: “Nu trebuie să fii profesor universitar sau laureat al Premiului Nobel; tot ceea ce contează e că infarctul miocardic, accidentele vasculare, cancerul şi multe alte boli vor fi esenţialmente necunoscute în viitor.”

Pentru mai multe, apasă aici.

Întrebări frecvente

 • Ce este o vitamină?
 • Nu putem lua toate vitaminele necesare din alimente?
 • Nu este suficientă DZR?

Pentru mai multe, apasă aici.


Un nou studiu arată că suplimentele cu vitamina D3 ajută la mărirea forței musculare și reducerea riscului de accidentare prin cădere în rândul femeilor la menopauză

Imagine de kaybee07 [CC BY 2.0], via flickr.com

După cum multe femei au aflat, de-a lungul anilor, de la medicii lor, medicina convențională vede pierderea forței musculare cauzată de vârstă ca netratabilă și inevitabilă. După vârsta de 30 de ani, oamenii pierd în mod normal 3-8% din masa musculară, la fiecare deceniu. Cu timpul, acest fenomen duce la scăderea forței musculare și, ca o consecință, la creșterea numărului de accidentări prin cădere și a mortalității. Totuși, un nou studiu efectuat în Brazilia, pe femei la menopauză, arată că suplimentele cu vitamina D3 pot mări semnificativ forța musculară, proteja împotriva pierderii musculare și reduce riscul de accidentare prin cădere. Impresionant este faptul că cercetătorii au observat aceste efecte chiar și la femei cu menopauza instalată de peste 12 ani.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Nu vă lăsați păcăliți de scandalul pilulei de 750$: medicamentele nu vor rezolva criza globală a asistenței medicale cu NICI UN PREȚ!

Martin Shkreli, fost manager al fondului de risc, acum director al Turing Pharmaceuticals

Reputația și credibilitatea industriei farmaceutice a scăzut și mai mult săptămâna aceasta cu ocazia difuzării știrilor că prețul Daraprim (Pyrimetamine), un medicament anti-paraziți care se află pe lista medicamentelor esențiale a Organizației Mondiale a Sănătății, a crescut de la 13.50 $ la 750 $ pe tabletă. Comercializat încă din anii 1950, medicamentul a fost achiziționat luna trecută de Turing Pharmaceuticals, o companie nou înființată, condusă de Martin Shkreli, fost manager al fondului de risc. Uimitor este faptul că, deși mass media globală a fost aparent îngrozită de această recentă dovadă de lăcomie a industriei farmaceutice, Shkreli a încercat să prezinte fără rușine această creștere de preț de 5000% ca ”altruistă”.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Cercetătorii olandezi planifică un studiu amplu privind utilizarea suplimentelor alimentare pentru controlul agresivității la prizonieri

Imagine: Christopher [CC BY-SA 2.0], via flickr.com

În cadrul unui experiment de ultimă generație, cercetătorii din Olanda se pregătesc să lanseze un amplu studiu în care prizonierilor cu probleme de control al agresivității li se vor administra suplimente alimentare, pentru a stabili dacă îmbunătățirea alimentației poate diminua comportamentul agresiv și antisocial. Având la bază cercetări precedente în acest domeniu, deținuților din cinci închisori olandeze și două centre de detenție juvenilă li se vor administra vitamine, minerale și ulei de pește începând cu prima parte a anului următor. Dacă abordarea se dovedește a avea succes, ministerul justiției din această țară va extinde programul, oferind și pe viitor suplimente alimentare deținuților cu tendințe de comportament violent.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Guvernului SUA i se cere să impună etichetarea alimentelor modificate genetic, conform unui articol apărut în New England Journal of Medicine

O perspectivă recentă apărută în prestigioasa publicație New England Journal of Medicine (NEJM) susține faptul că guvernul Statelor Unite ar trebui să-și schimbe poziția și să impună etichetarea alimentelor modificate genetic (MG). Intitulat ‘GMOs, Herbicides and Public Health’ (OMG, ierbicidele și sănătatea publică), articolul arată că au avut loc creșteri mari ale cantităților și numărului de ierbicide chimice aplicate culturilor MG și că sunt proiectate creșteri și mai mari – cele mai mari în decursul unei generații – în următorii câțiva ani. Cum culturile MG sunt acum produsele agricole cele mai intens tratate cu ierbicide, autorii afirmă că ei consideră că a venit timpul să fie reconsiderate integral toate aspectele de siguranță în domeniul biotehnologiei plantelor.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Tot mai multe dovezi arată că lipsa vitaminei D poate mări riscul de dezvoltare a sclerozei multiple

Un nou studiu publicat în revista online Public Library of Science (PLOS) Medicine a adăugat și mai multe dovezi asupra faptului că lipsa vitaminei D poate mări riscul de dezvoltare a sclerozei multiple. Analizând datele a peste 14.000 de persoane bolnave de scleroză multiplă și a aproximativ 24.000 de persoane care nu suferă de această afecțiune, cercetătorii au descoperit că persoanele cu o tendință genetică de a prezenta deficit de vitamina D au fost de două ori mai susceptibili să dezvolte această afecțiune neurologică. Întrucât se cunoaște faptul că insuficiența vitaminei D este răspândită pe scară largă iar suplimentarea cu această vitamină este atât sigură cât și eficientă din punct de vedere al costurilor, cercetătorii afirmă că descoperirile lor pot avea un impact important asupra sănătății publice.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Industria farmaceutică înregistrează profituri de 1 TRILION $ pe an și tot nu vindecă bolile cronice. E timpul ca sănătatea naturală și asistența medicală preventivă să devină un drept al omului!

Analiștii industriei asistenței medicale de la IMS Health au raportat recent că nivelul cheltuielilor globale cu medicamentele farmaceutice a depășit uimitoarea sumă de 1 trilion $ în 2014. Echivalând cu aproximativ 1.3% din PIB global, acest lucru înseamnă că sumele de bani câștigate de industria farmaceutică într-un singur an depășește PIB al întregii lumi cu excepția celor mai înstărite 15 țări. De aceea, este inevitabil, la cele mai înalte nivele politice, ca un astfel de venit să poată cumpăra multă putere și influență. Ca atare, cum încasările anuale ale industriei farmaceutice sunt prognozate să crească și mai mult, până la 1,3 trilioane $ până în 2018, necesitatea de a abandona acest model nesustenabil și de a înființa un nou sistem de asistență medicală bazat pe descoperiri științifice în domeniul medicinei celulare și nutriționale nu a fost niciodată mai mare.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

O descoperire la îndemâna oricui: pacienții cu cancer în stadiu terminal care nu fac chimioterapie au o mai bună calitate a vieții decât cei supuși acestui tratament

Ca o dovadă în plus că abordările convenționale în tratamentul cancerului se pierd pe un drum fără ieșire, un nou studiu publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA) confirmă faptul că tratamentul cu chimioterapie nu mărește speranța de viață a pacienților cu cancer în stadiu terminal. Cercetătorii au descoperit că, departe de a fi un beneficiu, tratamentul este, dimpotrivă, asociat unei calități reduse a vieții chiar și în cazul pacienților care altfel aveau o stare de sănătate rezonabilă și erau activi la începutul studiului. Mai mult, o altă descoperire ușor de înțeles a fost aceea că pacienții care nu făcut chimioterapie au avut o calitate a vieții mai bună decât cei supuși acestui tratament.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Lansarea campaniei ”Pune capăt bolilor cardiovasculare – plantează un pom fructifer!

Miercuri 15 iulie 2015 a avut loc lansarea oficială a campaniei noastre Pune capăt bolilor cardiovasculare – Plantează un pom fructifer! Acesta este un proiect global coordonat de Fundația de Sănătate Dr.Rath sub egida Mișcării Vieții, al cărui scop este educarea oamenilor cu privire la faptul că bolile cardiovasculare sunt cauzate de un deficit al vitaminei C, pe termen lung. Această campanie este inspirată din descoperirile științifice< ale Dr.Matthias Rath în privința dezvoltării bolilor cardiovasculare, publicate în 1990 în Lucrările Academiei Naționale de Științe din SUA și a relației inverse dintre incidența acestor boli și aportul de vitamina C. În urma recentelor comunicări ale oamenilor de știință de la Institutul de Cercetare Dr.Rath, conținând dovezile științifice ale faptului că ateroscleroza este un stadiu incipient al bolii caracterizate de deficitul vitaminei C, scorbutul, este clar că eliminarea bolilor cardiovasculare ca și cauză a mortalității umane este acum posibilă.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Statinele scad nivelurile CoQ10 în organism. Merck știe; de ce mulți cardiologi nu știu?

Un sondaj efectuat recent în rândul cardiologilor din SUA a dat la iveală faptul că acum majoritatea acestora recomandă pacienților lor elementul nutritiv celular important reprezentat de Coenzima Q-10 (CoQ10) for their patients. Totuși, în pofida acestei descoperiri promițătoare, același studiu a dat la iveală că mulți dintre acești medici nu știau de ce suplimentarea cu acest microelement nutritiv cheie este vitală pentru orice pacient care ia medicamente din clasa statinelor. Aparent, cardiologii din SUA nu au fost instruiți corespunzător cu privire la capacitatea acestor substanțe chimice promovate agresiv, folosite pentru scăderea colesterolului, de a epuiza elementele nutritive din organism.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Ocrotirea și îmbunătățirea sănătății printr-un aport optim de acizi grași omega-3

De-a lungul întregii noastre vieți, acizii grași omega-3 joacă roluri vitale în menținerea sănătății. Necesari pentru buna funcționare a inimii, creierului, ochilor și altor organe, acizii grași omega-3 EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic) sunt cruciali deoarece organismul uman îi poate produce doar în cantități limitate. De aceea, este semnificativ faptul sugerat de cercetători și anume că suplimentarea alimentației cu aceste microelemente nutritive cheie poate asigura o largă varietate de beneficii impresionante asupra sănătății.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Sinergia microelementelor nutritive:
Cea mai eficientă abordare a sănătății!

Alegerea celei mai eficiente suplimentări nutritive nu este o sarcină ușoară. Mai ales dacă luăm în considerare faptul că multe dintre suplimentele alimentare care se găsesc pe rafturile magazinelor sunt fie substanțe individuale, fie ingrediente combinate aleator, adesea alese în conformitate cu orientările pieței.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Nu ascultați ce spune media: suplimentarea cu microelemente nutritive poate îmbunătăți funcția imunitară și suprima infecția

Aproape că nu trece nici o săptămână fără să vedem un titlu de o șchioapă în media despre faptul că “superbacterii” rezistente la antibiotice au devenit una din cele mai presante probleme ale sănătății lumii. Declarând că suntem pe pragul erei post-antibiotice, astfel de povești care fac subiectul știrilor încearcă să ne sperie făcându-ne să credem că, până la mijlocul acestui secol, superbacteriile vor ucide milioane de oameni în fiecare an. Totuși este demn de ramarcat faptul că oricând se ridică întrebarea ce opțiuni alternative sunt disponibile pentru controlul infecțiilor, nu se face nicăieri nici o menține asupra rolurilor cheie pe care microelementele nutritive esențiale le au în funcționarea corespunzătoare a sistemului imunitar.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Africa de sud a lui Zuma: Ce s-a întâmplat cu visul lui Mandela?


Imagine: Wikipedia Commons;
CC BY-SA 2.0

Cu douăzeci și cinci de ani în urmă, lumea sărbătorea sfârșitul apartheid-ului în Africa de Sud. În doar câteva luni, după o strădanie de peste 40 de ani, a fost ridicată interdicția de pe Congresul Național African (African National Congress, NAC), Nelson Mandela a fost eliberat din închisoare și scena părea pregătită pentru ca visul unui curcubeu al națiunilor care trăiesc în pace cu ele însele și cu lumea, să devină realitate. Totuși astăzi când 26% din populația Africii de Sud sunt șomeri, cu sărăcia și neliniștea anti-imigrație răspândindu-se tot mai mult, idealul lui Mandela despre o societate liberă și democratică în care toți oamenii trăiesc în armonie și beneficiază de șanse egale pare mai îndepărtat ca oricând. Ce nu a mers cum trebuie?

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Suplimentele cu acizi grași Omega-3 ajută la reducerea inflamației în bolile cronice

Într-un nou studiu publicat în Clinical Nutrition journal, oamenii de știință australieni arată că suplimentele cu acizi grași pot ajuta la reducerea inflamației în cazul oamenilor care suferă de boli cronice de rinichi. Explicând că prin administrarea de suplimente cu acizi grași acestor pacienți, poate crește capacitatea organismului de a sintetiza factorii din sânge care ajută la diminuarea inflamației, cercetătorii trag concluzia că acest lucru poate avea implicații importante pentru limitarea problemelor inflamatorii în cazul bolilor cronice de rinichi.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Un nou studiu oferă dovezi suplimentare asupra faptului că extractul de ceai verde poate preveni cancerul de prostată

Un nou studiu publicat în revista medicală Cancer Prevention Research oferă dovezi suplimentare asupra faptului că suplimentele care conțin catehine din ceai verde pot contribui la reducerea incidenței cancerului de prostată. Într-un studiu randomizat control-placebo,  bărbații cu leziuni precanceroase ale prostatei au luat capsule cu conținut de 400 mg de galat de epigalocatehină-2 din extractul de ceai verde (EGCG) pe zi sau placebo. Studiul a fost efectuat pe o perioadă de un an și a concluzionat că pacienții care au luat EGCG au experimentat o scădere semnificativă a nivelurilor antigenului biomarkerului specific pentru cancerul de prostată (PSA). Acest lucru este important deoarece atunci când este evaluat în combinație cu alți factori de risc, nivelurile crescute ale PSA pot indica un risc mai mare de cancer de prostată.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Analgezicele și sedativele, asociate cu riscul crescut de a comite omucideri


Imagine: Leonardo D'Amico
[
CC BY-NC-ND 2.0], via flickr.com

Cum 70 milioane de cetățeni americani iau medicamente psihotrope și numărul de asasinate comise cu arme de foc în SUA a crescut dramatic în ultimii ani, s-a speculat de ceva timp că anumite clase de medicamente pe bază de rețetă ar putea contribui la dezvoltarea unui comportament criminal. Recent s-a atras atenția încă și mai mult asupra acestei ipoteze tulburătoare, când s-a descoperit că pilotul vinovat de  prăbușirea intenționată a zborului 9525 Germanwings în munții Alpi lua antidepresive. Acum, pentru prima oară, un studiu publicat în revista World Psychiatry a dat la iveală faptul că analgezicele și sedativele sunt asociate cu un risc crescut de a comite omucideri.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Un studiu atestă că vitamina B3 diminuează riscul de cancer de piele non-melanom

Într-un studiu care oferă confirmări științifice suplimentare asupra faptului că microelementele nutritive pot reduce apariția cancerului, cercetătorii de la Universitatea din Sydney din Australia au descoperit că nicotinamida, o formă a vitaminei B3 diminuează riscul de cancer de piele non-melanom . Cercetarea a fost condusă prin intermediul unui studiu clinic care cuprindea 386 persoane din Australia, cu vârste cuprinse între 30 și 91 de ani, care au avut cancer de piele non-melanom de două sau mai multe ori în ultimii 5 ani. S-a constatat că pacienții care au luat 500 mg nicotinamidă de două ori pe zi au avut un risc cu 23% mai scăzut de a dezvolta noi cancere, comparativ cu cei care au primit pastile placebo.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Un nou studiu demonstrează că medicamentul Digoxin pentru insuficiență cardiacă MĂREȘTE riscul de deces.
ACUM e timpul să luăm în considerare alternative naturale!

Flacon de Digoxin (Imagine: Wikipedia)

Dintr-o nouă serie de știri dăunătoare industriei farmaceutice aflăm că un studiu revizuit sistematic cu meta-analiză cuprinzând peste 300.000 de pacienți a demonstrat că Digoxin, un medicament utilizat pe scară largă pentru tratarea insuficienței cardiace, este asociat cu un risc crescut de deces. Studiul, desfășurat de cercetătorii de la  Universitatea JW Goethe din Frankfurt, a fost publicat online în European Heart Journal și dă la iveală faptul că Digoxin mărește cu peste 20% riscul de deces al pacienților cardiaci. La pacienții tratați pentru fibrilație atrială, un tip de aritmie care poate cauza bătăi rapide și neregulate în compartimentele superioare ale inimii, riscul a fost chiar mai mare, de 29%. 

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Acuratețea articolelor de pe Wikipedia: se ridică în continuare serioase semne de întrebare

În condițiile în care există un miliard de site-uri web iar numărul acestora crește zi de zi, cantitatea de informație disponibilă pe internet pare nelimitată. Pentru mulți oameni care caută informații pe internet o resursă cheie este Wikipedia, site auto-intitulat ca enciclopedie “liberă”. Acesta a fost lansat în 2001 de către Jimmy Wales și Larry Sanger și conține în cea mai mare parte material scris de utilizatori anonimi. În prezent Wikipedia conține 35 de milioane de articole în 288 limbi diferite și este cotat în mod constant ca unul dintre primele 10 în topul celor mai populare site-uri web. Totuși, dincolo de această publicitate exagerată, se ridică serioase semne de întrebare cu privire la acuratețea conținutului.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Un nou studiu arată că femeile care consumă ulei din ficat de pește în adolescență și la vârsta matură prezintă risc scăzut de a dezvolta boala coronariană odată cu înaintarea în vârstă

Într-un studiu ce prezintă dovezi despre beneficiile impresionante ale uleiului din ficat de pește asupra sănătății, cercetătorii din Islanda spun că dacă acesta este consumat în adolescență sau în perioada vârstei de mijloc, poate reduce riscul de boală coronariană în rândul femeilor, atunci când îmbătrânesc. Examinând 3326 femei cu vârste între 66-96 ani, cercetătorii au descoperit că femeile care au consumat ulei din ficat de pește cel puțin de trei ori pe săptămână în adolescență sau în perioada vârstei de mijloc au prezentat un risc mai scăzut de boală coronariană, comparativ cu femeile care nu au consumat deloc. Concluzionând că faptul de a consuma ulei din ficat de pește din perioadele timpurii ale vieții duce la reducerea riscului de instalare a bolii coronariene la femeile vârstnice, cercetătorii afirmă că studiul furnizează dovezi importante în ceea ce privește rolul preventiv al nutriției pe întreaga perioadă a vieții.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Eradicarea bolilor cardiovasculare este acum posibilă – un nou studiu demonstrează că ateroscleroza este un stadiu incipient al scorbutului

25 April, 2015 – Oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr.Rath din California au publicat în American Journal of Cardiovascular Disease (Revista americană de boli cardiovasculare) un studiu revoluționar care demonstrează că boala cardiovasculară este un stadiu incipient al scorbutului, afecțiune cauzată de deficitul vitaminei C. Pornind de la o descoperire a Dr. Matthias Rath de la începutul anilor1990, această publicație reprezintă o lovitură majoră dată teoriei colesterolului ca și cauză a bolilor cardiovasculare și afacerii asociate acesteia, din care industria farmaceutică înregistrează anual profituri de 30 miliarde $ numai din vânzarea medicamentelor brevetate  pentru reducerea colesterolului, din clasa statinelor.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Un nou studiu arată că suplimentele cu vitamine B și Omega-3 pot opri evoluția bolii Alzheimer

Un nou studiu publicat în American eJournal of Clinical Nutrition (Revista americană de nutriție clinică) prezintă descoperirea că suplimentele pot opri evoluția bolii Alzheimer. Studiul a fost desfășurat pe o perioadă de doi ani de către specialiști ai Universității Oxford din Marea Britanie și a cuprins 168 oameni vârstnici. Concluzia  a fost că o combinație de vitamine B și acizi grași Omega-3 au împiedicat atrofierea creierului, semn distinctiv al acestei afecțiuni devastatoare. O potențială dezvoltare revoluționară în controlul bolii Alzheimer, prin folosirea unei abordări bazate pe sinergia microelementelor nutritive oferă dovezi clinice suplimentare asupra faptului că suplimentarea cea mai eficientă poate fi obținută prin utilizarea unor combinații bine alese de elemente nutritive care acționează în sinergie biologică.

Pentru mai multe informații, apasă aici.

Grecia pretinde Germaniei daune în valoare de  279 miliarde € pentru crimele din epoca nazistă

Într-o demonstrație de forță împotriva structurii dictatoriale a Uniunii Europene, guvernul Greciei pretinde Germaniei plata a 279 miliarde € cu titlu de daune pentru crimele comise în perioada nazistă. Prezentată de ministrul adjunct de finanțe al Greciei, Dimitris Mardas, într-un comunicat mult așteptat, suma citată include rambursarea unui împrumut de ocupare pe care Banca Greciei l-a acordat în 1942, fiind forțată de Germania nazistă. Cum în prezent datoria națională a Greciei se ridică la peste 316 miliarde €, îndeplinirea de către Germania a acestei cerințe va pune efectiv capăt măsurilor economice de austeritate cărora Grecia le este supusă, eliberând-o de sub controlul așa-numitei Troici (Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană și Banca Europeană Centrală).

Pentru mai multe, apasă aici.

Pericolul amestecurilor de substanțe chimice în alimente, confirmat de cercetări efectuate în Danemarca

Noi cercetări importante desfășurate în Danemarca arată că efectul substanțelor chimice din alimente asupra sănătății poate fi mult mai dăunător decât se credea până acum. Admițând faptul că substanțele chimice nu sunt consumate individual ci în amestecuri, evaluarea a fost făcută de Institutul Național pentru Alimentație al Universității Tehnice din Danemarca și a demonstrat că până și dozele foarte mici de substanțe precum pesticidele și bifenilii policlorinați (PCB) pot genera amplificarea reciprocă a efectelor negative atunci când sunt prezente în combinații. Această descoperire confirmă practic îngrijorările pe care noi le-am enunțat pentru prima oară, cu ani în urmă.

Pentru mai multe, apasă aici.

Un nou studiu arată că suplimentele cu vitamina D pot determina încetinirea sau regresia cancerului de prostată

Un studiu recent efectuat de cercetătorii de la Medical University of South Carolina din S.U.A. a demonstrat faptul că suplimentele cu vitamina D pot determina încetinirea sau regresia tumorilor incipiente de cancer de prostată. Cum unul din șase bărbați riscă să dezvolte cancer de prostată de-a lungul vieții, acest studiu adaugă noi dovezi asupra faptului că abordările naturale sunt eficiente în controlul acestei boli.

Pentru mai multe, apasă aici.

Conferința Fundației Dr Rath la București

Pe 22 Martie 2015, Fundația Dr Rath a organizat la București o conferință cu tema “CANCER: CHIMIOTERAPIE sau Vitamine?”.  Aceasta a marcat reîntoarcerea noastră în capitală după prima conferință organizată în România de Fundația Dr Rath, acum patru ani. În timpul care a trecut, fundația noastră a observat o creștere în numărul persoanelor care ne susțin și sunt de acord cu ideile noastre, motiv pentru care conferința din acest an a avut un număr mai mult decât dublu ca participare decât prima. O asemenea prezență nu poate decât să ne bucure și să mulțumim tuturor celor care au venit. Lucru cel mai important pentru noi este ca mesajul nostru să ajungă la cât mai multe persoane, pentru a informa cât mai multă lume asupra remediilor naturale ce există.

Pentru mai multe, apasă aici.

Jean-Claude Juncker cheamă la înfiinţarea unei armate a Uniunii Europene: semn clar că susţinătorii acestei structuri corporatiste sunt disperaţi

Într-un interviu revelator acordat recent în Germania, preşedintele Comisiei UE, Jean-Claude Juncker militează pentru înfiinţarea unei armate proprii a acestei structuri. După ce mult timp a fost avocatul ideii de militarizare a Europei la nivel continental, Juncker a pretins în mod bizar că existenţa unei astfel de forţe ar ajuta la rezolvarea problemei de imagine a structurii, despre care recunoaşte că a ”suferit dramatic”. Încă şi mai îngrijorător este faptul că el spera ca acest lucru să rezolve şi problema politicii externe a UE care nu ar fi luată în serios.

Pentru cei care au urmărit manevrele Uniunii Europene în ultimii ani, anunţul lui Juncker nu trebuie să fi fost surprinzător. Tratatul de la Lisabona, care a devenit lege pentru Europa în 2009, prevede în mod specific crearea unei armate a Uniunii Europene, legiferând faptul că ţările membre trebuie să-şi pună capacităţile civile şi militare în serviciul structurii. Acest lucru, deja susţinut de liderul german Angela Merkel, nu doar că ar da Uniunii Europene acces direct la armele nucleare şi poate chiar control asupra acestora cu ajutorul participării britanice şi franceze, ci ar putea duce chiar şi la implementarea recrutării civililor.

Pentru mai multe, apasă aici.

Un nou studiu demonstrează că medicii subestimează pericolele Paracetamolului

În zilele noastre, se pare că din ce în ce mai puţini oameni mai cred că medicamentele farmaceutice sunt sigure. Cum aproape că nu trece nici o zi fără ştiri despre vreun medicament care are efecte secundare neaşteptate şi despre faptul că pacienţii riscă să contracteze noi boli în loc să se vindece, nu este deloc surprinzător faptul că interesul pentru terapii naturale a crescut exponenţial în ultimii ani.

În acest context, merită luat în seamă un nou studiu ştiinţific care a evaluat riscurile administrării de paracetamol pe termen lungm descoperind că pericolele acestuia sunt subestimate chiar şi de către medici. Publicat online în Annals of the Rheumatic Diseases (Analele Bolilor Reumatice), conţine opt studii ale cercetătorilor din Marea Britanie care au investigat legătura dintre utilizarea analgezicelor în bolile cronice şi efectele adverse majore. Contrar impresiei generale susţinute de industria farmaceutică şi acţionarii acesteia că paracetamolul ar fi un medicament ”vindecă-tot” foarte sigur, cercetătorii au descoperit că utilizarea acestuia pe termen lung creşte riscul de infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale, hipertensiune arterială, insuficienţă renală, sângerări gastrointestinale şi moarte timpurie. Ca atare, au recomandat desfăşurarea de cercetări ulterioare în ceea ce priveşte eficienţa şi tolerabilitatea acestui medicament.

Pentru mai multe, apasă aici.

Comitetul Consultativ pentru Directive Alimentare din SUA recunoaşte faptul că prezenţa colesterolului în alimente nu este o ameninţare pentru sănătate, dar ignoră adevărul ştiinţific despre boala cardiovasculară

Adevărul despre colesterol

Moleculă esenţială pentru viaţă, colesterolul este un element structural constituent al pereţilor miliardelor de celule din organismul nostru şi precursorul unor molecule biologice precum estrogenul şi testosteronul. În cazul pereţilor vasculari intacţi din punct de vedere structural, nu există dovezi ştiinţifice că o cantitate moderat-crescută de colesterol le-ar deteriora sau ar cauza plachete aterosclerotice şi infarcte miocardice. De aceea, în realitate, şi aşa cum arată şi următoarele date din cardiologie, teoria conform căreia colesterolul cauzează boli cardiovasculare este fundamental greşită:

Pentru mai multe, apasă aici.

Ziua Mondială a Cancerului 2015:
Milioane de pacienţi mor fără să ştie adevărul

În fiecare an, la data de 4 februarie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Cancerului, cu scopul creşterii conştientizării, a încurajării prevenirii, detectării şi tratamentului acestei boli. Sub coordonarea organizaţiilor de caritate care se folosesc de reflectoarele mass-media pentru a le stimula campaniile de colectare de fonduri, impresia pe care o lasă este aceea că descoperirea aşa-ziselor medicamente ”miraculoase” şi învingerea cancerului vor fi posibile numai dacă noi cu toţii contribuim cu suficientă generozitate. Totuşi, ceea ce aceste organizaţii caritabile nu ne spun este că vânzările industriei farmaceutice la scară globală se ridică la peste 1 TRILION de dolari  anual. Mai mult, până în anul 2018 se estimează o creştere a acestei cifre de vânzări până la nivelul de 1.3 trilioane de dolari pe an. ?i atunci ne punem întrebarea: de ce o industrie care rulează trilioane de dolari pe an aşteaptă ca noi să donăm bani pentru a-i susţine cercetările?

Pentru mai multe, apasă aici.

Dovada

proof-ro

Această carte cuprinde mărturii ale pacienţilor care au avut încredere în abordările medicale naturale cu bază ştiinţifică. Majoritatea acestor pacienţi trăiesc de mulţi ani o viaţă normală - fără suferinţa agonizantă cauzată de chimioterapie, radioterapie sau alte măsuri disperate utilizate în tratamentul convenţional al cancerului.

Rapoartele pacienţilor cu cancer rezumate în această carte documentează mai bine decât orice studiu clinic descoperirea revoluţionară la care suntem martori în acest domeniu al medicinei - transformarea care creează o lume ce nu se mai teme de diagnosticul "cancer". Scrisorile reproduse în această carte unt cele mai reprezentative dintre sutele de mărturii primite de la pacienţi cu cancer care au dorit să împărtăşească şi altora experienţa lor în lupta cu această boală.

Pentru mai multe, apasă aici.

Cancerul nu este doar "ghinion"

În goana neobosită pentru a atrage atenţia publicului (sau a câştiga o audienţă mai mare), media se foloseşte de orice ocazie pentru a comunica ştiri "explozive" – dar fără a lua în considerare veridicitatea acestora sau consecinţele pe termen lung. Cel mai recent exemplu al unei astfel de publicităţi exagerate este publicarea, în ianuarie 2015, a unui studiu ştiinţific care concluziona: "cancerul nu este altceva decât «ghinion»". Având în vedere consecinţele pe termen lung asupra sănătăţii publice ale unei astfel de viziuni nihiliste bazate pe date incorecte, apreciem că acest subiect trebuie abordat într-un context mai larg.

Pentru mai multe, apasă aici.

La 70 de ani de la eliberarea Auschwitz, încă trebuie să învăţăm lecţiile istoriei

La 27 ianuarie 2015 s-au aniversat 70 de ani de la eliberarea Auschwitz. În cel mai mare lagăr de concentrare din istoria umanităţii şi-au găsit sfârşitul peste 1.1 milioane de oameni între 1940-1945. Totuşi chiar după trei sferturi de secol de atunci, încă trebuie să învăţăm lecţiile istoriei. Lucruri importante despre ce şi de ce ce s-a întâmplat cu adevărat la Auschwitz au fost ascunse oamenilor lumii, de către interesele corporatiste multinaţionale şi acţionarii lor politici.

Din acelaşi motiv, euro-alegerile care urmează să aibă loc pe 25 mai – deşi sunt doar o mascaradă cu scopul de a prezenta în mod înşelător UE ca instituţie democratică – arată că acestea se vor transforma într-un bumerang pentru eurocraţi care încearcă să-şi desăvârşească lovitura prin federalizarea UE.

Pentru mai multe, apasă aici.

Supravegherea guvernamentală și dreptul nostru la libertatea cuvântului

Ca urmare a tragicelor evenimente petrecute la Paris săptămâna trecută, s-au purtat multe discuții privind libertatea cuvântului. Totuși, printre numeroasele argumente, contraargumente și puncte de dezbatere ridicate în media, un aspect crucial al acestei probleme a fost ignorat în mod evident. Când vine vorba de comunicarea informațiilor despre legătura crucială dintre sănătate, boli și nutriție, libertatea cuvântului este strict îngrădită. Indiferent pe ce continent sau în ce țară ați trăi, situația este aceeași peste tot. Punerea la dispoziție a informațiilor științifice reale despre modurile în care terapiile naturale pot preveni, ameliora, trata și chiar vindeca bolile este supusă unor controale de reglementare și unei supravegheri stricte la nivel guvernamental, atât pe plan național cât și internațional. Fiindcă tot vorbeam despre libertatea de exprimare.

Pentru mai multe, apasă aici.

Raportul despre tortura CIA: Este timpul ca Bush şi Cheney să fie traşi la răspundere pentru crimele lor

Dacă până şi oficialii Naţiunilor Unite cer deschis trimiterea în judecată, înseamnă că raportul şocant al Comisiei de Investigaţii a Senatului Statelor Unite despre programul de tortură a CIA arată clar ca Plângerea adresată în 2003 de doctorul Matthias Rath şi de alţii Curţii Penale Internaţionale (International Criminal Court, ICC) a fost un important pas spre a aduce vinovaţii în faţa justiţiei. Acuzându-i pe George W. Bush, Dick Cheney, Donald Rumsfeld, Condoleezza Rice şi alţii de vătămre, omor, tortură, acte inumane, crime de război şi crime împotriva umanităţii. Plângerea a fost adresată procurorului de atunci al Curţii Penale Internaţionale, Luis Moreno-Ocampo, cu rugamintea de a fi luată în considerare cu prioritate de urgenţă. După 11 ani, validitatea acestor acuzaţii fiind demonstrată în detaliu pentru întreaga lume, credem că a sosit timpul ca în final cei acuzaţi să răspundă pentru crimele comise.

Pentru mai multe, apasă aici.

Se fac presiuni din ce în ce mai mari asupra lui Jean-Claude Juncker pentru a demisiona din funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

La sfârşitul lunii octombrie, doar la câteva zile după ce fusese numit în post ca nou preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a fost obligat să facă o jenantă cale întoarsă cu privire la planul său de a pune interesele industriei farmaceutice în centrul politicilor europene de sănătate. Însă acum, confruntat cu scurgeri de informaţii din documente privind scheme secrete de evaziune fiscală pentru corporaţii multinaţionale din Luxemburg, practicate sub guvernarea sa controversată ca Prim Ministru, este supus presiunilor crescânde pentru a demisiona. Acuzat de ipocrizie,  având în vedere că acum se află chiar în fruntea organismului executiv european însărcinat cu investigarea practicilor de evaziune fiscală ale companiilor multinaţionale, onestitatea sa a căzut încă o dată sub semnul suspiciunii.

Pentru mai multe, apasă aici.

Să facem sănătatea naturală preventivă un Drept al Omului

– Declaraţia de la Barletta –

Barletta, Italia, 17 octombrie 2014

Astăzi, la începutul celui de-al 3-lea mileniu, noi, oamenii lumii, avem oportunitatea şi responsabilitatea de a reduce şi chiar eradica bolile care au bântuit omenirea încă de la începuturile sale, inclusiv bolile cardiovasculare şi cancerul.

În decursul ultimului secol, s-au făcut mari progrese în domeniul sănătăţii umane. În pofida acestui lucru însă, cele mai comune boli ale omenirii continuă să se manifeste în proporţii epidemice. Sănătatea umană este ţinută prizonieră, la scară globală, de către susţinătorii situaţiei existente – o industrie de investiţii care defineşte bolile ca pieţe de desfacere şi care prosperă pe seama perpetuării acestora.

Pentru mai multe, apasă aici.

Uniunea Europeană: sfârşitul jocului

La data de 26 martie, cu 10 zile după referendumul din Crimeea care a determinat unirea acesteia cu Rusia, preşedintele american care vizita pentru prima oară Bruxelles, a cerut integrarea urgentă a Uniunii Europene, încurajând în acelaşi timp europenii să susţină NATO împotriva Moscovei. Obama a subliniat de la bun început faptul că din prima zi de după al doilea Război Mondial ”de ambele părţi ale Atlanticului am adoptat o viziune comună asupra Europei...cu hotărârea că statele pot satisface interesele cetăţenilor lor prin comerţ şi pieţe libere...”. Nu este prima oară când oficialii americani mărturisesc că un continent european unit este cel mai bun asociat pentru SUA, pierzând din vedere faptul că organizaţiile pe care le cunoaştem astăzi sub denumirea de ”instituţii europene” au fost proiectate şi create prin proceduri antidemocratice. În acelaşi timp, Uniunea Europeană este cel mai mare experiment de globalizare şi pieţe deschise existent la ora actuală, întemeiat pe minciuni şi adevăruri incomplete. Însă lipsa legitimităţii sale a început să iasă la iveală şi acum este vizibilă pentru toţi cetăţenii Europei.

Pentru mai multe, apasă aici.

Victorie asupra cancerului

În această carte, vândută până acum în milioane de exemplare în întreaga lume, medicul și cercetătorul de renume internațional Matthias Rath, alături de Aleksandra Niedzwiecki, doctor în biochimie și conducătoare a Dr.Rath Research Institute din California, prezintă într-un limbaj accesibil publicului larg descoperirile bazate pe ani de cercetări în domeniul microelementelor nutritive și al sinergiei acestora, pentru controlul cancerului.

Pentru mai multe, apasă aici.

Tot mai multe dovezi arată că utilizarea zilnică a suplimentelor nutritive poate reduce costurile asistenţei medicale la scară naţională

Există din ce în ce mai multe dovezi asupra faptului că utilizarea zilnică a suplimentelor nutritive poate reduce costurile asistenţei medicale la scară naţională. Într-un nou articol publicat în Journal of Dietary Supplements (Revista suplimentelor nutritive), cercetătorii prezintă o analiză cost-beneficiu care, aplicată populaţiei cu grad de risc care ia suplimente, arată o reducere a probabilităţii ca persoanele respective să aibă nevoie de servicii medicale costisitoare.

Pentru mai multe, apasă aici.

Familia Rockefeller anunţă intenţia de a-şi retrage investiţiile din domeniul combustibililor fosili şi a investi în energie curată. Dar cum rămâne cu acţiunile în ”Afacerea cu Boala”?

În mod neaşteptat, familia Rockefeller şi-a anunţat intenţia de a-şi retrage investiţiile filantropice din fondul combustibililor fosili şi de a se orienta către energie curată. După ce a acumulat una din cele mai mari averi ale lumii făcând afaceri cu petrol în ultimii 140 de ani, acum pretind că acţiunile Rockefeller Brothers Fund (RBF, Fondul Fraţilor Rockefeller) în combustibili fosili vor fi reduse la mai puţin de 1% din întregul portofoliu şi vor reinvesti în ”tehnologii de energie curată şi alte strategii de afaceri care să crească eficienţa energiei”. În vederea acestui scop, o declaraţie publicată pe site-ul RBF, care supraveghează investiţii de aproape 900 milioane $, descrie intenţia de a diminua activele în cărbuni şi nisipuri bituminoase ”cât mai curând posibil”.

Pentru mai multe, apasă aici.

By slgckgc (Doing the ALS Ice Bucket Challenge) [CC-BY-2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons -- http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3ADoing_the_ALS_Ice_Bucket_Challenge_(14927191426).jpg

Adevărul despre “Ice Bucket Challenge”

În ultimele luni, așa numita ”Ice Bucket Challenge” (provocarea găleții cu gheață) a devenit un adevărat fenomen în social-media. Banii strânși din această campanie doar în ultima lună, în vederea finanțării cercetării sclerozei laterale amiotrofice (ALS) se apropie deja de 100 milioane $. Promovată în principal de asociația ALS din SUA, ideea acestei provocări este ca oamenii să-și toarne o găleată de apă cu gheață în cap, să doneze bani iar apoi să nominalizeze un prieten care să repete gestul.

Pentru mai multe, apasă aici.

Epidemia de Ebola: o șansă pentru a îmbrățișa medicina naturală

În ultimele săptămâni, epidemia de Ebola a fost subiectul primei pagini a ziarelor din întreaga lume. Ebola este o boală virală infecțioasă și fatală care trebuie luată în serios. Totuși, ca de fiecare dată, astfel de izbucniri sunt imediat instrumentalizate de către grupurile de interese care desfășoară o afacere globală cu bolile și cu frica ce le însoțește - și anume afacerea de investiții farmaceutice.

Pentru mai multe, apasă aici.

Conferința Fundației Dr Rath de la Timișoara

La sfârșitul lunii Iunie Fundația Dr Rath a organizat la Timișoara o conferință cu tema “CANCER: CHIMIOTERAPIE sau Vitamine?”. Aceasta a fost susținută de domnul Paul Anthony Taylor și s-a bucurat de o numeroasă participare mai ales din partea oamenilor din sfera medicală aceștia fiind prezenți în număr mare la conferință și manifestând un interes deosebit față de tema expusă. Conferința a atras și oameni neimplicați în sfera medicală, care sunt însă preocupați de o nutriție corectă și influența acesteia asupra sănătății noastre.

Pentru mai multe, apasă aici.

Auschwitz: te-ai întrebat vreodată?

Scenele din acest mişcător clip video au fost filmate în lagărele de concentrare Auschwitz şi Auschwitz-Birkenau. Supravieţuitorii acestor lagăre, care apar în film, sunt inspiraţia noastră pentru construirea unei lumi mai bune.

Bazele Mişcării Vieţii au fost puse în noiembrie 2007 în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Auschwitz şi care a reunit supravieţuitori ai lagărelor şi membri ai Fundaţiei de Sănătate Dr.Rath. http://www4ro.dr-rath-foundation.org/info/constitutia_noii_europe.html

Pentru mai multe, apasă aici.

MIȘCAREA VIEȚII – Fundația unei noi lumi

Discursul intitulat ”Mișcarea Vieții – Fundația unei lumi noi”, a fost susținut de către Dr.Matthias Rath la 24 mai 2014 la conferința de la Auschwitz, Polonia. Dedicat lui August Kowalczyk, fost prizonier al lagărului de concentrare de la Auschwitz, acesta vorbește despre faptul că singurul mod de a asigura supraviețuirea omenirii este demascarea publică a planurilor Cartelului farmaceutic, chimic și petrochimic astfel ca oamenii să poată privi dincolo de cortina înșelăciunii.

Pentru mai multe, apasă aici.

Supraviețuitorii lagărului de la Auschwitz și Mișcarea Vieții își iau angajamentul să apere drepturile omului la nivel global

La o reuniune care a avut loc la Auschwitz, Polonia, la 24 mai 2014, supraviețuitorii lagărului de la Auschwitz și ai altor lagăre de concentrare naziste s-au întâlnit, în cadrul unei conferințe de o zi, cu reprezentanții Fundației de Sănătate Dr.Rath și ai campaniei Mișcarea Vieții. Ca o continuare a conferințelor precedente din 2007 și 2013, obiectivul cheie stabilit la întâlnirea din acest an a fost planificarea următorilor pași pentru campania globală Mișcarea Vieții.

Pentru mai multe, apasă aici.

Conferinţă la Timișoara – 25 iunie 2014

Ca parte din campania “Mişcarea Vieţii”, organizăm la Timișoara, în luna iunie 2014, o conferinţă cu tema:

CANCER: CHIMIOTERAPIE SAU VITAMINE?

Află rezultatele cercetărilor din domeniul sănătăţii naturale care au demonstrat ştiinţific faptul că toate mecanismele-cheie care fac din cancer o boală mortală pot fi blocate

TIMIȘOARA
Miercuri 25 iunie 2014, orele 18.00-20.00
Hotel Best Western Ambassador
(sala Ambassador)
Str. Mangalia nr.3, Timișoara

Pentru a afla mai multe, accesează pagina dedicată conferinţelor

Scandal medical la Alba Iulia?

Primele conferinte organizate de Fundatia de Sanatate Dr Rath in anul 2014 s-au desfasurat la Galati si Targoviste la sfarsitul lunii martie, atragand o multime de oameni interesati  de o nutritie corecta si ce efecte are o alimentatie corespunzatoare asupra sanatatii noastre. Tema conferintei a fost “CANCER: CHIMIOTERAPIE SAU VITAMINE?” sustinute de catre Paul Anthony Taylor, directorul executiv al Fundatiei Dr Rath.

Pentru mai multe, apasă aici.

Conferinţă în Galați – 25 martie 2014 și Târgoviște – 26 martie 2014

Ca parte din campania “Mişcarea Vieţii”, organizăm în luna martie 2014, în oraşele Galați și Târgoviște, o conferinţă cu tema:

CANCER: CHIMIOTERAPIE SAU VITAMINE?
Află rezultatele cercetărilor din domeniul sănătăţii naturale care au demonstrat ştiinţific faptul că toate mecanismele-cheie care fac din cancer o boală mortală pot fi blocate

GALAȚI
Marți 25 martie 2014, orele 17.30-19.30
Muzeul de Științe ale Naturii (sala de conferințe)
Grădina Botanică, Str. Regiment 11 Siret nr 6A, Galați

TÂRGOVIȘTE
Miercuri 26 martie 2014, orele 17.00-19.00
Sala de conferinţe a Casei de Cultură a Sindicatelor,
Piața Mihai Viteazu nr 1, Târgoviște

Pentru a afla mai multe, accesează pagina dedicată conferinţelor
 

HIV/SIDA: Dr. Rath a avut DREPTATE!

Un studiu clinic publicat în noiembrie 2013 arată că suplimentarea cu multivitamine și seleniu pe termen lung a redus riscul de scădere a imunității și de boală la pacienții infectați cu HIV din Botswana. Acest studiu a fost publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA), revista medicală cu cea mai mare circulație din lume. Este de remarcat în mod deosebit faptul că pacienții incluși în acest studiu nu primiseră anterior tratament cu medicamente toxice antiretrovirale (ARV).

Pentru mai multe, apasă aici.

Supravieţuitorii de la Auschwitz şi Fundaţia Dr.Rath stabilesc noi obiective pentru Mişcarea Vieţii

Cu ocazia unei reuniuni care a avut loc la Auschwitz, Polonia, la 20 aprilie 2013, supravieţuitorii lagărului de la Auschwitz şi ai altor lagăre de concentrare s-au întâlnit în cadrul unei conferinţe de o zi cu reprezentanţii Fundaţiei de Sănătate Dr.Rath şi cu alţi participanţi din întreaga lume. Această reuniune a constituit o urmare a conferinţei care a avut loc în noiembrie 2007, la care Fundaţia a primit distincţia "Releu de Viaţă" din partea supravieţuitorilor, obiectivele cheie ale întâlnirii din acest an fiind evaluarea progreselor misiunii comune a participanţilor, de a duce mai departe în viitor amintirea lagărelor de la Auschwitz, împărtăşirea experienţelor şi stabilirea de noi ţeluri pentru o Mişcare a Vieţii la scară globală.

Pentru mai multe, apasă aici.

Supravieţuitorii lagărului de la Auschwitz propun Constituţia Noii Europe

Agenda din spatele celui de-al Treilea Război Mondial dată la iveală!

Auschwitz, Polonia, 13 noiembrie 2007: Peste 30 de supravieţuitori ale lagărului de exterminare de la Auschwitz şi ai altor lagăre de concentrare naziste s-au reunit la Auschwitz pentru a participa la o conferinţă de o zi. Conduşi de un crez moral unic, acest grup de oameni extraordinari a decis să-şi împărtăşească povara în cadrul discuţiilor despre viitorul Europei. În cadrul unei ceremonii solemne, supravieţuitorii acestui "iad pe pământ" şi-au povestit experienţele trecutului, propunând totodată o constituţie a "Europei pentru Oameni, dinspre Oameni".

Pentru mai multe, apasă aici.

Constanţa şi Oraviţa - două conferinţe cu un succes peste aşteptări

La sfârşitul lunii mai 2013, Fundaţia de Sănătate Dr. Rath a organizat două dintre cele mai de succes evenimente desfăşurate ca parte din campania „Mişcarea Vieţii”: conferinţele susţinute la Constanţa şi la Oraviţa, cu tema “CANCER: CHIMIOTERAPIE SAU VITAMINE?”, de către Paul Anthony Taylor, directorul executiv al Fundaţiei de Sănătate Dr. Rath.

Datorită sprijinului extraordinar pe care ni l-au oferit voluntarii care au coordonat împreună cu noi acţiunile de organizare şi promovare – desfăşurate într-un interval mai scurt de timp decât cel obişnuit – am avut, la ambele conferinţe, un număr de participanţi mai mare decât ne aşteptam.

Află mai multe despre oamenii minunaţi care ne-au ajutat şi reacţiile participanţilor

Conferinţă în Constanţa – 28 mai 2013
şi
Oraviţa – 30 mai 2013

Ca parte din campania “Mişcarea Vieţii”, am organizat la sfârşitul lunii mai 2013, în oraşele Constanţa şi Oraviţa, o conferinţă cu tema:

CANCER: CHIMIOTERAPIE SAU VITAMINE?
Află rezultatele cercetărilor din domeniul sănătăţii naturale care au demonstrat ştiinţific faptul că toate mecanismele-cheie care fac din cancer o boală mortală pot fi blocate

CONSTANŢA
Marţi 28 mai, 18.00-20.00
Sala de conferinţe a complexului Curtea Brâncovenească
Str. Vasile Lupu nr 43-45 (Zona Capitol), Constanţa

ORAVIŢA
Joi 30 mai, 18.00-20.00
Teatrul Vechi Mihai Eminescu
Str. Mihai Eminescu nr.18, Oraviţa

Pentru a afla mai multe, accesează pagina dedicată conferinţelor
 

Industria farmaceutică nu este o industrie a sănătăţii. Este o afacere de investiţii

În acest interviu, acordat la 30 iunie 2012 de către Dr. Matthias Rath lui Joan Daunis, directorul BCN Lighthouse Barcelona, puteţi afla, printre altele:

 • faptul că actuala criză a fost prevăzută şi planificată de mult timp - cu un scop precis, care se întrevede acum din declaraţiile oficialilor Bruxelles UE;
 • cum a căutat Fundaţia de Sănătate Dr.Rath în arhivele naţionale documente despre procesul de la Nurnberg şi a reuşit să publice până acum circa 50.000 de înregistrări online pe site-ul "Profit pe seama vieţii";
 • importanţa vitaminelor şi modurile ascunse în care îşi exercită influenţa grupurile de interese care există în domeniul sănătăţii.

Pentru mai multe, apasă aici.

Scandal medical la Alba Iulia?

Fundația de Sănătate Dr.Rath a organizat miercuri 6 martie 2013  la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia o conferinţă cu tema ”Cancer: faci chimioterapie sau iei vitamine?”, susținută de Paul Anthony Taylor, director executiv al Fundației. Conferința s-a desfășurat la invitația susținătorilor Fundației din județul Alba, care au plătit din banii lor chiria sălii dedicate acestui scop. Participarea a fost gratuită.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, Dr. Horea Timiș și-a făcut apariția în sala de conferință încercând să împiedice desfășurarea acesteia pe motivul că”încalcă grav dreptul la informarea corectă a pacientului şi îl induce  în eroare. Prin urmare se încalcă normele din ordinul MS 1069/art.6. alineatul 2” . Totuși, încercarea de anulare a conferinței înainte ca aceasta să fi avut loc, denotă faptul că directorul DSP nu cunoștea conținutul prezentării.

Pentru mai multe, apasă aici.

Conferinţă în Alba Iulia – 6 martie
şi Cluj-Napoca – 7 martie

Ca parte din campania “Mişcarea Vieţii”, organizăm în luna martie 2013, în oraşele Alba Iulia şi Cluj-Napoca, o conferinţă cu tema:

CANCER: FACI CHIMIOTERAPIE SAU IEI VITAMINE?
Află de ce medicamentele sintetice nu te vor face niciodată sănătos, dar nutrienţii naturali da!

ALBA IULIA
Miercuri 6 martie 17.00-19.00
Sala de conferinţe (sala mică)
a Casei de Cultură a Sindicatelor,
Str. Mihai Viteazul 31, Alba Iulia

CLUJ-NAPOCA
Joi 7 martie 18.00-20.00
Sala de conferinţe a Hotelului Central,
Str. Victor Babeş nr. 13, Cluj-Napoca

Pentru a afla mai multe, accesează pagina dedicată conferinţelor
 

INIŢIATIVA UNUI REFERENDUM EUROPEAN

În cadrul campaniei ”Iniţiativa unui referendum european”, Fundaţia de Sănătate Dr.Rath a lansat trei petiţii care au fost deja semnate de jumătate de milion de cetăţeni din toate cele 27 state membre ale Uniunii Europene.

1. O Europă pentru oameni, dinspre oameni

La data de 13 noiembrie 2007 mai mult de treizeci de supravieţuitori ai lagărului de exterminare de la Auschwitz şi din alte lagăre de concentrare s-au întâlnit la Auschwitz pentru o conferinţă de o zi. Pornind de la un crez moral unic, acest grup extraordinar de oameni a decis să intervină cu toată autoritatea care i se cuvine într-o discuţie despre viitorul Europei. În cadrul unei ceremonii solemne membrii grupului au împărtăşit experienţele trecutului şi au propus o constituţie pentru o "Europă pentru oameni, dinspre oameni".

Pentru mai multe, apasă aici.

 

Rădăcinile naziste ale Bruxelles UE

coperta cartii

Autori: Paul Anthony Taylor, Alexandra Niedzwiecki, Matthias Rath si August Kowalczyk – supravietuitor al lagarului de la Auschwitz

Aceasta carte unica si curajoasa este, de fapt, “un arc in timp” care iti demonstreaza, cu informatii documentate, ca interesele economice care au sustinut din culise cel de-al doilea razboi mondial sunt aceleasi cu cele aflate acum in spatele UE, si anume interesele grupurilor financiare ce coordoneaza giganticul cartel al petrolului si medicamentelor.

De ce ar fi atat de important sa citesti acum aceasta carte, care iti dezvaluie ceea ce nimeni nu a indraznit sa iti spuna despre “Bruxelles UE”? Fiindca iti ofera informatiile necesare ca sa vezi ca “istoria se repeta” si sa constientizezi modul in care interesele acestor grupuri financiare iti afecteaza, in fiecare zi, calitatea vietii si sanatatea. In cele din urma, cartea iti arata si ce poti face pentru a iesi de sub influenta lor.

Afla cateva dintre informatiile uluitoare pe care le vei gasi in cartea “Rădăcinile naziste ale Bruxelles UE

 

Adevărul despre colesterol

Medicamentele pentru scăderea colesterolului sunt al doilea segment al pieţei farmaceutice, în ordinea mărimii. Vânzările globale ale categoriei principale de medicamente – statinele – au depăşit 200 de miliarde de dolari pe an. Această întreagă afacere este construită pe teamă – teama că de fapt colesterolul este cel care cauzează infarcte miocardice. În timp ce această ”spaimă a colesterolului” a devenit o mină de aur pentru companiile producătoare de medicamente – povara economică a acestei afaceri este în ultimă instanţă pe umerii noştri, ai oamenilor.

Profesioniştii din domeniul sănătăţii, factorii de decizie şi sutele de milioane de pacienţi din toată lumea au dreptul să ştie: care sunt faptele demonstrate - şi care este ficţiunea promovată de afacerea de investiţii de miliarde de dolari, cu medicamente bevetate pentru scăderea colesterolului

Pentru mai multe, apasă aici.

“De ce animalele nu fac infarct ... dar oamenii da!”

In aceasta carte, care s-a vandut pana acum in milioane de exemplare in toata lumea, medicul si cercetatorul de renume international Matthias Rath prezinta, intr-un limbaj accesibil publicului larg, descoperirea sa revolutionara si programul de sanatate bazat pe aceasta descoperire: prima terapie din lume ce permite tratarea si prevenirea, pe baza nutrientilor naturali, a afectiunilor cardiovasculare.

Pentru mai multe, apasă aici.

Apelul Dr. Rath către poporul german şi toate popoarele Europei

La conferinţa cu tema "O lume fără cancer", susţinută la Berlin la 13 martie 2012, Dr.Rath a făcut apel la poporul german şi popoarele Europei să-şi asume responsabilitatea de a construi o Europă democratică, pentru Oameni dinspre Oameni.

Pentru a afla mai multe, apasă aici.

În 26 septembrie: Conferinţă în Târgu Jiu

Conferinţă în Târgu Jiu

În cadrul campaniei “Mişcarea vieţii”, am organizat în luna septembrie 2012, în oraşul Târgu Jiu, o conferinţă cu tema:

PRIMA TERAPIE DIN LUME PRIN CARE BOLILE CARDIOVASCULARE SUNT TRATATE NATURAL

TÂRGU JIU
Miercuri 26 septembrie 2012
17.30-19.30
Sala Amfiteatru a Colegiului Economic “Virgil Madgearu”
Str. Tudor Vladimirescu, nr. 124, Târgu Jiu

Pentru a afla mai multe, acceseaza pagina dedicata conferintei de la Targu Jiu

Adevărul despre industria farmaceutică

Industria farmaceutică se autoprezintă ca o industrie care luptă pentru prevenirea şi eliminarea bolilor dar, în spatele pretextului acestei nobile cauze, stoarce miliarde de dolari din subvenţiile a zeci de guverne şi pretinde ascultare oarbă din partea a sute de milioane de pacienţi. Industria farmaceutică încearcă să instaureze un monopol global ca "unic furnizor de sănătate".

De fapt, industria medicamentelor farmaceutice nu este deloc o industrie a sănătăţii, este doar o industrie de investiţii. Deşi pretinde că aduce sănătate lumii, întreaga sa existenţă se bazează pe promovarea bolilor ca pieţe pentru medicamente brevetate, în valoare de multe miliarde de dolari. Oricine poate vedea cu uşurinţă că întregul model de afaceri al industriei farmaceutice se bazează pe fraudă şi înşelăciune.

Pentru mai multe, apasă aici.

Demontarea ‘Bruxelles UE’ – o precondiţie pentru libertatea globală a sănătăţii naturale

Petiţia Referendum pentru Remedii Naturale – o campanie care are ca scop garantarea accesului liber la remediile naturale de sănătate cu baze ştiinţifice pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene (“Bruxelles UE”) – a fost deja semnată de peste un sfert de milioane de oameni. Coordonată de Dr. Rath Health Foundation (Fundaţia de Sănătate Dr. Rath) sub bannerul European Referendum Initiative (Iniţiativa Referendumului European) semnatarii petiţiei vin din toate cele 27 state membre ale Bruxelles UE.

Totuşi, în pofida suportului public impresionant şi crescând pentru această campanie, Dr. Rath Health Foundation este pe deplin conştientă de faptul că Bruxelles UE nu are nici o intenţie să asculte cererile cetăţenilor Europei. Întrucât operează în afara principiilor fundamentale ale libertăţii şi democraţiei, Bruxelles UE este –prin definiţie – o dictatură. Nici cei 27 de “Comisari” care compun Comisia Europeană – nivelul executiv al Bruxelles UE – şi nici măcar preşedintele Bruxelles UE, Herman van Rompuy, nu au fost aleşi de popor. În schimb, puterea poporului de a-şi alege guvernanţii a fost efectiv transferată intereselor corporatiste.

Pentru mai multe, apasă aici.

Bruxelles UE cere limitarea petițiilor cetățenilor

Bruxelles UE cere limitarea petițiilor cetățenilorIunie 2010 – oficialii Bruxelles UE au anunțat recent că doresc să limiteze cererile pe care cetățenii europeni le pot face în petiții, prin instaurarea de reguli mai stricte în ceea ce privește cantitatea de date personale solicitate de la persoanele care semnează petițiile. Conform acestor planuri, propunerile cetățenilor care merg ”împotriva valorilor uniunii” – care, să nu uităm, sunt determinate de Bruxelles UE însuși – nu vor fi acceptate.

Ca atare, prin instaurarea de reguli împovărătoare, cum ar fi aceea că semnatarul unei petiții este obligat să ofere o mulțime de date personale – inclusiv nume, adresă poștală, adresă de email, data și locul nașterii, naționalitatea și codurile de identificare personală (pașaport, carte de identitate și număr de asigurări sociale) – se poate vedea că intenția reală a Bruxelles UE când face acest anunț este de a pune limite severe posibilității cetățenilor europeni de a-și exercita voința în mod democratic. Acest lucru este probat și de faptul că toate petițiile vor fi supuse unei verificări de admisibilitate de îndată ce totalizează un număr de 300,000 de semnături, oficialii având puterea de a opri orice petiție despre care ei decid că nu întrunește condițiile.

Pentru mai multe, apasă aici.

Ce nu ne spune Uniunea Europeană despre Tratatul de la Lisabona

Ştiaţi că...

 • Uniunea Europeană operează în afara principiilor de bază ale democraţiei şi că a fost proiectat ca o dictatură sub controlul Cartelului Petrolului şi Medicamentelor?
 • Electoratului european nu i s-a permis, în proporţie de 99% să voteze asupra Tratatului de la Lisabona?
 • Tratatul de la Lisabona este auto-amendator?
 • Tratatul de la Lisabona autorizează ca majoritatea legislaţiei Uniunii Europene să fie adoptată pe baza propunerilor din partea celor 27 de membri nealeşi prin vot ai Comisiei UE?
 • În mod contrar afirmaţiilor Uniunii Europene, Tratatul de la Lisabona nu facilitează "un mai mare control democratic din partea parlamentelor naţionale"?

Pentru mai multe, apasă aici.

Bruxelles UE continuă să încerce să limiteze răspândirea informațiilor salvatoare în domeniul sănătății – 250,000 cetățeni europeni răspund semnând Petiția pentru un Referendum asupra Remediilor Naturale

Un document de lucru recent al Comisiei Europene, cu privire la revendicările despre alimente și suplimente alimentare oferă dovezi definitive că unul din scopurile cheie ale Cartelului Medicamentelor și al acționarilor săi politici de la Bruxelles este de a limita în mod sever răspândirea informațiilor salvatoare despre sănătatea naturală, în întreaga Europă.

De exemplu, deși documentul sugerează că anumite revendicări legate de vitamina C pot fi permise în relație cu contribuția importantă pe care aceasta o are în producția normală de colagen, Comisia pare să intenționeze interzicerea fără milă a majorității revendicărilor care menționează celelalte beneficii numeroase ale acestui micronutrient asupra sănătății. Ca atare, prin încercarea de limitare în acest mod a răspândirii informației despre sănătatea naturală, ”Bruxelles UE” încearcă să elimine o amenințare cheie la adresa intereselor financiare ale “afacerii cu boala a industriei farmaceutice” care se ridică la mai multe trilioane de dolari.

Pentru mai multe, apasă aici.

Adevăr şi ficţiune despre Pandemia de gripă porcină din 2009

O teamă globală de pandemia de gripă porcină care a început din aprilie anul trecut, a adus multe decizii politice şi economice importante, care au afectat aproape fiecare ţară a lumii. A fost reală această ameninţare? Sau a fost foar o campanie larg orchestrată pentru a acapara şi domina sistemele de sănătate ale multor ţări?

Citiţi în continuare pentru a înţelege câteva probleme importante care v-ar putea ajuta să răspundeţi la aceste întrebări.

Pentru mai multe, apasă aici.

Adevărul despre medicamentele antiretrovirale

"ARV" este abrevierea pentru medicamente antiretrovirale. Această clasă de medicamente extrem de toxice este promovată de către industria farmaceutică pacienţilor infectaţi cu HIV ca fiind "medicamente care salvează vieţi".

În acest scop, industria farmaceutică se foloseşte de o armată de persoane cu influenţă, inclusiv celebrităţi şi chiar politicieni, unii dintre aceştia probabil nefiind la curent cu faptele ştiinţifice: niciunul dintre aceste medicamente nu a demonstrat ca ar fi vindecat vreodată HIV /SIDA şi nu e îndreptăţit a fi vândut drept remediu. Mai mult, aceste medicamente toxice sunt recunoscute pentru faptul că atacă sistemul imunitar al pacienţilor şi eventual îl distrug.

Pentru mai multe, apasă aici.

Ce nu vor susţinătorii ARV să ştiţi despre aceste medicamente

Medicamentele ARV nu pot vindeca HIV sau SIDA (după cum se cere să se menţioneze clar pe eticheta acestora). Chiar şi pretinsa lor capacitate de a opri progresul bolii este îndoielnică. Eficienţa medicamentelor ARV şi posibilele beneficii ale acestora depind de o serie de factori, în special starea nutriţională a pacientului şi nivelul celulelor CD4 în momentul când se începe tratamentul cu medicamente ARV.

Există dovezi limitate (din studii necontrolate) în privinţa faptului că medicamentele ARV ar oferi beneficii clinice. Există anumite dovezi că medicamentele ARV duc la îmbunătăţirea markerilor surogat precum nivelul celulelor CD4.

Pentru mai multe, apasă aici.

Se rupe barajul “afacerii cu epidemia SIDA”

Noile cercetări a două instituții academice din Hamburg și Heidelberg, Germania, publicate în mai 2009 în “Proceedings of the National Academy of Science USA” (Procedurile Academiei Naționale de Științe SUA” – că extractul de ceai verde poate inhiba virusul imunodeficienței umane (HIV) – poate fi o surpriză pentru mulți oameni, nu însă și pentru noi.

Pentru mai multe, apasă aici.

Întrebări şi răspunsuri despre SIDA

Dr. Raxit Jariwalla, profesor de virusologie, este unul dintre cercetătorii de frunte ai lumii în domeniul SIDA şi al nutriţiei. În această secţiune de întrebări şi răspunsuri. Dr.Jariwalla expune adevărul despre culisele afacerii medicamentelor ARV cu epidemia de SIDA.

Pentru mai multe, apasă aici.

Gripa porcină și gripa umană – Întrebări și răspunsuri

Au trecut trei ani de la spaima gripei aviare, șase ani de la izbucnirea SARS și acum alerta despre o potențială pandemie de gripă porcină este în topul știrilor din SUA, Mexic și alte țări, inclusiv multe țări europene care nu au fost încă afectate de gripa porcină.

Mulți dintre noi ne amintim știrile alarmante despre gripa aviară și SARS care au venit brusc și s-au stins repede, accidental la scurt timp după ce datele cercetărilor noastre care arătau că micronutrienții pot controla procesele biochimice cheie implicate în răspândirea acestor agenți infecțioși, au fost publicate în publicațiile media majore (vezi informațiile noastre publice din New York Times, 23 Martie 2006 la http://www4.dr-rath-foundation.org/open_letters/open_letter_overview.htm). În ultimii ani am continuat cercetările asupra diferitelor aspecte ale virusului gripei inclusiv studii cooperative conduse împreună cu virusologi și cercetători din alte țări. Copii integrale ale publicațiilor noastre pe aceste subiecte sunt disponibile pe site-ul nostru de cercetare (www.drrathresearch.org) și ele pot oferi informații detaliate despre cum o selecție de nutrienți care acționează în sinergie biologică poate suprima multiplicarea și răspândirea virușilor.

Pentru mai multe, apasă aici.

Opriţi genocidul SIDA al Cartelului Medicamentelor!

Adevărul despre medicamentele ARV - şi ceea ce promotorii acestora nu vor să ştiţi

Timp de 25 de ani, promotorii medicamentelor antiretrovirale (ARV) au susţinut aceste medicamente, prezentându-le ca pe un tratament preferenţial pentru SIDA, cu pretenţia că ar avea proprietăţi de prelungire şi chiar salvare a vieţii. Promotorii acestor revendicări includ anumite publicaţii media, susţinători ARV din cadrul comunităţilor clinice, grupuri de activişti ca şi politicieni din întreaga lume.

Pentru mai multe, apasă aici.

Mişcarea Vieţii!

Discurs de Dr. Rath,
Kerkrade, Olanda
4 Aprilie 2009

În această săptămână am fost cu toţii martori, la conferinţa G-20 de la Londra, la cât de puternică este bătălia globală dintre status quo şi forţele schimbării.

Pentru mai multe, apasă aici.

August KowalczykAugust Kowalczyk

Prizonier la Auschwitz Nr. 6804

O Europă pentru oameni,
împreună cu oamenii

Kerkrade, aprilie 2009

Înainte de a urca pe podium, am căutat un cuvânt care să poată exprima tot ce simt în acest moment și aș vrea să încep această reflecție cu acest cuvânt.

Pentru mai multe, apasă aici.

De ce suplimentele alimentare sunt importante în insuficiență cardiacă și aritmie

Insuficiența cardiacă este o condiție deteriorantă însoțită de edem, oboseală șI dificultate chiar la desfășurarea de activități simple. Ea afectează persoane de toate vârstele și adesea se dezvoltă ca rezultat al unei boli de inimă. Pacienții cu insuficiență cardiacă suferă adesea de bătăi neregulate ale inimii, o condiție care sperie pentru că poartă riscul unei morți subite. Aproximativ cinci milioane de oameni din SUA sunt afectați de insuficiență cardiacă și aritmie și aproape 30-40% din ei mor în decurs de un an de la diagnosticare. Insuficiența cardiacă este responsabilă, alături de cancerele maligne , de mai mult de jumătate din numărul deceselor la persoane peste 45 de ani.

Pentru mai multe, apasă aici.

NUTRIENȚII SUNT EFICIENȚI ÎN CAZUL GRIPEI

Gripa este una din cele mai vechi și mai comune infecții iar acum noi temeri se răspândesc prin intermediul media despre pericolele unei noi pandemii de gripă aviară.

Pentru mai multe, apasă aici.

Un moment crucial în istorie

După campania pe care ați desfășurat-o împotriva războiului din Irak, publicul este interesat să știe mai multe, ne puteți da mai multe informații despre realizările dumneavoastră?

Mai întâi de toate, dați-mi voie să subliniez că sunt un medic, un om de știință și – mai presus de toate – o ființă umană, un locuitor al planetei noastre, care dorește să păstreze intactă această planetă și să nu permită ca ea să fie incinerată într-un al treilea război mondial.

Pentru mai multe, apasă aici.

Război nuclear sau ”o lume fără boli”?

Dr. Rath, aţi făcut recent o călătorie de studii în Italia, unde aţi vizitat numeroase locuri istorice precum Pompeii şi Nola, locul naşterii lui Giordano Bruno. Cine a fost Giordano Bruno şi care a fost importanţa sa istorică?

Giordano Bruno a fost un învăţat italian care a trăit la o cotitură istorică, între sfârşitul Evului Mediu şi începutul epocii moderne. El a plătit preţul suprem în bătălia sa pentru a învinge împotriva Epocii Întunecare şi a se angaja într-o nouă epocă, a iluminării. Născut în statul italian sudic Nola în 1548, a fost ars pe rug pentru erezie la 17 februarie 1600. Pentru a speria oamenii care gândeau la fel, reprezentanţii Bisericii medievale au aşezat rugul lui Bruno exact în centrul Romei – la Campo dei Fiori (Piaţa Florilor). Oricine merge la Roma ar trebui să viziteze monumentul său şi să-şi amintească că marile schimbări în istorie au fost făcute prin acte de curaj ale anumitor persoane.

Pentru mai multe, apasă aici.

Adevărul despre chimioterapie

Medicamentele oncologice reprezintă cel mai mare segment de business din afacerea farmaceutică globală în valoare de miliarde de dolari. Medicamentele folosite în chimioterapie distrug celulele canceroase - dar distrug şi celulele sănătoase. Dacă luăm în considerare doar acest fapt, e deja destul de rău, însă nu se opreşte totul aici. Medicamentele folosite în chimioterapie au şi efecte adverse şi multe dintre acestea produc noi cancere şi noi afecţiuni, conducând la utilizarea a tot mai multe medicamente, care la rândul lor au alte efecte adverse. Este un cerc vicios iar pentru industria farmaceutică, un permis de a face bani.

Pentru mai multe, apasă aici.

Eradicarea naturală a cancerului

Toate celulele umane sunt înconjurate de fibre de colagen și țesut conectant. Pentru a crește și a se extinde, celulele sănătoase au nevoie să rupă această membrană extra-celulară care le ține închise. Acest proces este esențial pentru viață și din acest motiv celulele produc și secretă diferite enzime care digeră componentele țesuturilor conectante inclusiv colagenul și elastina.

Pentru mai multe, apasă aici.

10 principii de bază ale unui sistem de asistență medicală eficient și accesibil pentru fiecare țară

Aplicarea acestor 10 principii de bază va ajuta la ameliorarea sănătății oamenilor din toate țările lumii industrializate, ca și din țările în curs de dezvoltare. Ele pot fi implementate într-un timp scurt la nivel local, național și regional, putând fi puse în practică atât de către pacienți și cetățeni, cât și de către instituții private și publice.

Pentru mai multe, apasă aici.