ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Eradicarea bolilor cardiovasculare este acum posibilă – un nou studiu demonstrează că ateroscleroza este un stadiu incipient al scorbutului

25 April, 2015 – Oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr.Rath din California au publicat în American Journal of Cardiovascular Disease (Revista americană de boli cardiovasculare) un studiu revoluționar care demonstrează că boala cardiovasculară este un stadiu incipient al scorbutului, afecțiune cauzată de deficitul vitaminei C. Pornind de la o descoperire a Dr. Matthias Rath de la începutul anilor1990, această publicație reprezintă o lovitură majoră dată teoriei colesterolului ca și cauză a bolilor cardiovasculare și afacerii asociate acesteia, din care industria farmaceutică înregistrează anual profituri de 30 miliarde $ numai din vânzarea medicamentelor brevetate  pentru reducerea colesterolului, din clasa statinelor.

În descoperirea sa inițială, Dr.Rath arăta că boala coronariană are exact aceeași cauză ca și scorbutul în stadiul său incipient – deficitul de vitamina C în celulele care alcătuiesc pereții arteriali. Oamenii, spre deosebire de animale, se îmbolnăvesc de boli cardiovasculare deoarece organismul lor nu poate produce vitamina C. Alimentația obișnuită a oamenilor asigură o cantitate de vitamina C suficientă pentru prevenirea scorbutului, dar nu și pentru a garanta stabilitatea pereților arteriali. Ca o consecință a deficitului de vitamina C, apar milioane de fisuri și leziuni microscopice pe pereții arterelor. Ca urmare a acestui fapt, colesterolul, lipoproteinele și alți factori de risc din sânge se depun pe pereții arteriali deteriorați, pentru a repara aceste leziuni.

Dintre toți acești factori de risc, cea mai importantă este molecula cunoscută sub numele de lipoproteina(a). Aceasta se găsește în organismul uman și al primatelor sub-umane și funcționează ca un factor de reparare care compensează deteriorarea structurală a peretelui vascular. În general, animalele care produc vitamina C în organismunl lor nu produc și lipoproteina(a).

La oameni, în cazul unui deficit cronic de vitamina C, procesul de reparare a pereților arteriali devine continuu. Pe parcursul multor ani se dezvoltă depozite aterosclerotice care duc eventual la infarcte miocardice și accidente vasculare cerebrale.

În acest studiu recent au fost folosiți șoareci transgenici, la care este imitat metabolismul uman în ceea ce privește două trăsături genetice distincte: incapacitatea de a produce vitamina C și capacitatea de a produce lipoproteina (a). La șoarecii care au primit o alimentație cu insuficient aport de vitamina C, s-au observat depozite de lipoproteină (a) pe pereții vasculari, acești șoareci dezvoltând apoi ateroscleroză. Gradul de evoluție al bolii cardiovasculare a fost invers proporțional cu aportul de vitamina C. Șoarecii care au primit cel mai mare aport de vitamina C au avut cele mai mici depozite de lipoproteină (a) pe artere și cea mai slabă evoluție a leziunilor aterosclerotice.

Odată cu publicarea acestui studiu, credem cu tărie că eradicarea bolilor cardiovasculare ca și cauză a mortalității umane este acum posibilă.

Acces online: http://www.ajcd.us/files/ajcd0007056.pdf

Autorii studiului: John Cha, Aleksandra Niedzwiecki, Matthias Rath

Contact: Paul Anthony Taylor

E-mail: paul.taylor@dr-rath-foundation.org