ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Biografie ľ Raxit J. Jariwalla, PhD

Raxit Jariwalla este cercetător principal şi director al departamentului de nutriţie şi boli infecţioase din cadrul Institutului de Cercetare Dr.Rath. Anterior, a condus programul de virusologie şi imunodeficienţă din cadrul Institutului Linus Pauling, după care a lucrat ca investigator principal de cercetare în boli virale, imune şi metabolice la California Institute for Medical Research (Institutul de Cercetări Medicale din California).

Domeniul său de expertiză este virusologia, imunologia şi ştiinţa nutriţiei precum şi aplicaţiile specifice ale suplimentării nutriţionale pentru modularea funcţiei imunitare, a infecţiilor virale şi creşterii tumorilor. Este un pionier în descoperirea rolului vitaminei C în suprimarea virusului SIDA iar în 1990, pe când lucra la Institutul Linus Pauling, împreună cu încă un coleg şi cu defunctul Linus Pauling şi-au publicat cercetările cu privire la acest subiect. Până în prezent, Dr.Jariwalla are peste 30 de publicaţii revizuite de experţi în reviste şi cărţi de specialitate, fiind cunoscut în întreaga lume ca cercetător de frunte în domeniul acţiunii microelementelor nutritive în infecţiile cu HIV şi SIDA.

Dr.Jariwalla şi-a obţinut titlul de doctor în microbiologie la Medical College of Winsconsin, cu o lucrare de cercetare asupra agentului natural antiviral al organismului, interferonul. Instruirea sa post-doctorat în virusologie tumorală şi cercetări asupra cancerului a avut loc la Johns Hopkins University unde a desfăşurat studii asupra mecanismelor de transformare celulară şi inducere a cancerului de către viruşii herpesului uman şi secvenţele de ADN modificat ale acestora.

Pe când lucra la Institutul Linus Pauling, a iniţiat studii despre rolul vitaminelor şi elementelor nutritive în suprimarea infecţiilor virale şi cancerului. Jariwalla şi colegii săi au fost printre primii care au arătat că antioxidanţii biologici precum acidul ascorbic (vitamina C) şi N-acetil-cisteina (NAC) au fost eficienţi în blocarea multiplicării virusului în celulele infectate cronic sau latent. A fost de asemenea printre primii care au demonstrat activitatea anti-cancerigenă a fitoelementelor nutritive extrase din plante precum hexafosfatul de inozitol sau IP6.

Mai recent, pe când lucra la California Institute for Medical Research, Dr.Jariwalla în colaborare cu clinicieni, a cercetat efectele acidului alfa-lipoic în SIDA, demonstrând creşteri ale nivelului glutationei, un antioxidant major, în sânge şi îmbunătăţirea funcţiei limfocitelor. Alături de colegii săi, a investigat şi activitatea anticancer a derivatelor din seleniu organic, demonstrând capacităţi de distugere selectivă a celulelor canceroase din partea compuşilor naturali care conţineau acest oligoelement.

La Institutul de Cercetare Dr.Rath, Dr.Jariwalla a continuat să-şi urmărească interesele în studii din domeniul nutriţiei şi bolilor infecţioase. Alături de colegii săi, a făcut cercetări asupra rolului formulelor de microelemente nutritive în controlul natural al SIDA şi al gripei.