ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Eradicarea naturală a aritmiei

Peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de aritmie. Această condiţie este cauzată de o perturbare a generării sau propagării impulsului electric responsabil de bătăi regulate. În unele cazuri, aceste perturbări sunt cauzate de o zonă deteriorată a muşchiului inimii, de exemplu după un infarct miocardic. Totuşi, manualele de medicină admit că în majoritatea cazurilor, cauzele aritmiei sunt necunoscute. Nu este aşadar de mirare că aritmia reprezintă o epidemie în continuă creştere la scară mondială.

Aflați mai multe despre sănătatea celulară

Medicina convenţională a inventat propriul său termen de diagnostic pentru a ascunde faptul că nu cunoaşte originea majorităţii aritmiilor. ”Aritmie paroxistică” nu înseamnă nimic altceva decât ”cauze necunoscute”. Ca o consecinţă directă a acestui lucru, opţiunile terapeutice ale medicinei convenţionale se limitează la tratarea simptomelor aritmiei. Beta-blocante, antagonişti ai canalelor de calciu şi alte medicamente antiaritmice sunt date pacienţilor în speranţa că vor scădea incidenţa aritmiilor.

Totuşi, cel mai frecvent efect advers cunoscut al acestor medicamente este un risc crescut de apariţie a altor aritmii! Formele de aritmie lentă, cu pauze lungi între bătăile inimii, sunt tratate cu implantarea unui pacemaker. În alte cazuri, ţesutul muşchiului inimii care generează şi conduce impulsuri electrice necoordonate este cauterizat (ars) şi eliminat, ca fiind cauza perturbării electrice a muşchiului inimii. Fără înţelegerea cauzelor primare ale aritmiei, abordările terapeutice ale medicinei convenţionale nu sunt specifice şi adesea eşuează.

Medicina celulară modernă oferă acum o deschidere către înţelegerea cauzelor, prevenirii şi tratamentului adjuvant al aritmiei. Cea mai frecventă cauză a aritmiei este un deficit cronic de vitamine şi alte elemente nutritive esenţiale în milioanele de celule ”electrice” ale muşchiului inimii, care generează şi conduc impulsuri electrice declanşând aritmii. Prima metodă de prevenire şi corectare a aritmiilor este aportul optim al anumitor vitamine şi alte elemente nutritive celulare.

Cercetările ştiinţifice şi studiile clinice au documentat deja importanţa magneziului, carnitinei, coenzimei Q10 şi altor componente importante ale recomandărilor de sănătate celulară ale Dr.Rath pentru normalizarea diferitelor forme de aritmie şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor.

Un studiu dublu-orb control-placebo confirmă faptul că vitaminele şi alte suplimente nutriţionale pot ameliora aritmia

Până astăzi, medicina convenţională nu a recunoscut înţelegerea elementară a faptului că aritmia este cauzată de un deficit al elementelor nutritive transportatoare de energie în celulele muşchiului inimii, ca şi cauză care stă la baza mecanismului acestei boli.

În cartea lui Eugene Braunwald, Heart Disease — A Textbook of Cardiovascular Medicine (Boala de inimă – manual de medicină cardiovasculară), cartea de căpătâi a cardiologiei, găsim confesiunea remarcabilă a unui cardiolog de frunte al medicinei convenţionale: ”Este important să înţelegem că metodele noastre curente de diagnosticare nu permit determinarea mecanismelor responsabile de majoritatea aritmiilor”.

Luând în considerare această dramatică lipsă a progresului după un secol de cercetare medicală convenţională în ceea ce priveşte cauzele aritmiei, necesitatea rezolvării acestui puzzle este evidentă. Ba mai mult, este şi urgentă, având în vedere că milioane de pacienţi din întreaga lume nu mai trebuie să sufere din cauza acestei boli.

Cu sprijinul milioanelor de pacienţi care au fost deja ajutaţi de vitamine şi alte suplimente nutriţionale, Institutul de Cercetare Dr.Rath a desfăşurat primul studiu clinic independent cu elemente nutritive celulare asupra pacienţilor cu aritmie. Valoarea ştiinţifică şi credibilitatea rezultatelor acestor studii sunt mai presus de orice îndoială, întrucât acesta a fost desfăşurat ca studiu ”dublu-orb control-placebo”. Acesta este acelaşi tip de studiu pe care companiile farmaceutice trebuie să le facă în vederea obţinerii aprobării pentru medicamentele lor. Citiţi studiul complet pe site-ul nostru. (în limba engleză)

Acest studiu a inclus 131 pacienţi care sufereau de bătăi neregulate ale inimii (aritmie atrială). Aceştia au fost împărţiţi în două grupuri. Un grup a urmat programul de elemente nutritive al Dr.Rath pentru boli cardiovasculare iar celălalt a primit o pastilă placebo ineficientă. Ambele grupuri şi-au continuat tratamentul farmaceutic prescris de medici. Studiul s-a desfăşurat pe o perioadă de 6 luni.

Rezultatele au demonstrat că elementele nutritive au reuşit să:

  1. Diminueze episoadele de aritmie la 30% dintre pacienţi.
  2. Diminueze continuu aritmiile pe durata administrării elementelor nutritive
  3. Dubleze şansele pacienţilor de a scăpa total de aritmie

Aflați mai multe despre sănătatea celulară