ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Eradicarea naturală a bolilor cardiovasculare

În lumea industrializată, un om din doi moare din cauza consecinţelor depozitelor aterosclerotice pe arterele coronare (ceea ce duce la infarct miocardic) sau pe arterele care alimentează creierul cu sânge (ceea ce generează accident vascular cerebral). Răspândirea epidemică a acestor boli cardiovasculare se datorează, în mare măsură, faptului că până acum adevărata natură a aterosclerozei şi bolii coronariene nu au fost suficient înţelese.

Aflați mai multe despre sănătatea celulară

Medicina convenţională este limitată la tratarea simptomelor acestei boli. Antagoniştii canalelor de calciu, beta-blocantele, nitraţii şi alte medicamente sunt prescrise pentru ameliorarea durerii provocate de angină. Procedurile chirurgicale (angioplastia şi operaţia de bypass) au ca scop îmbunătăţirea fluxului sanguin pe căi mecanice. Rareori medicina convenţională se adresează cauzelor care se află la originea problemei: instabilitatea peretelui vascular, care declanşează dezvoltarea depozitelor aterosclerotice.

Medicina celulară oferă o deschidere revoluţionară în înţelegerea noastră asupra cauzelor care se află la originea acestor boli şi duce la prevenirea şi tratarea eficientă a bolii coronariene. Cauza primară a bolii coronariene şi a altor forme ale bolii aterosclerotice este deficitul cronic de vitamine şi alte elemente nutritive esenţiale în milioanele de celule ale peretelui vascular. Acest lucru are ca efect instabilitatea peretelui vascular, leziuni şi fisuri, depozite aterosclerotice care duc eventual la infarcte miocardice şi accidente vasculare cerebrale. Deoarece cauza primară a bolii cardiovasculare este deficitul de elemente nutritive esenţiale în peretele vascular, aportul zilnic optim al acestor elemente nutritive este prima măsură de prevenire a aterosclerozei şi reparare a peretelui arterial deteriorat.

Cercetarea ştiinţifică şi studiile clinice au documentat deja valoarea deosebită a vitaminei C, vitaminei E, beta-carotenului, lizinei, prolinei şi altor ingrediente care fac parte din recomandările pentru sănătate celulară ale Dr.Rath pentru prevenirea bolilor cardiovasculare şi îmbunătăţirea sănătăţii pacienţilor cu boli cardiovasculare existente.

Vitaminele şi alte elemente nutritive pot opri progresul şi determina regresia bolii coronariene

În fiecare an, milioane de oameni mor din cauza infarctelor miocardice, pentru că nu există nici un tratament eficient pentru oprirea progresului şi determinarea regresiei bolii coronariene. De aceea, am decis să testăm eficacitatea recomandărilor de sănătate celulară ale Dr.Rath pentru problema de sănătate numărul unu a vremurilor noastre: ateroscleroza coronariană, cauza infarctelor miocardice. Dacă aceste recomandări de sănătate celulară pot opri evoluţia aterosclerozei coronariene, lupta împotriva infarctelor miocardice va fi câştigată şi eradicarea bolilor cardiovasculare va deveni realitate.

Pentru a evalua succesul acestui program, nu am monitorizat în primul rând factorii de risc din fluxul sanguin. Ne-am focalizat atenţia direct pe problema cheie, depozitele aterosclerotice de pe pereţii arterelor coronare. O nouă procedură de diagnostic, neinvazivă, pentru măsurarea dimensiunilor depozitelor de pe arterele coronare este acum disponibilă: Ultrafast Computed Tomography (Ultrafast CT, tomografie computerizată ultrarapidă).

Ultrafast CT măsoară suprafaţa şi densitatea depozitelor de calciu fără utilizarea de ace sau vopsele radioactive. Computerul calculează automat dimensiunea acestora prin determinarea scorului CAS (Coronary Artery Scan). Cu cât scorul CAS este mai mare, cu atât acumulările de calciu sunt mai mari, ceea ce indică un stadiu avansat al bolii coronariene.

Comparativ cu angiografia şi testele de rutină, Ultrafast CT este cea mai precisă tehnică de diagnostic disponibilă astăzi pentru detectarea bolii coronariene încă din stadiile incipiente. Această testare de diagnostic permite detectarea depozitelor în arterele coronare cu mult timp înainte ca pacientul să sufere de angină pectorală sau alte simptome. Mai mult, întrucât măsoară direct depozitele de pe pereţii arteriali, Ultrafast CT este un indicator mult mai bun al riscului cardiovascular al unei persoane decât măsurarea nivelului colesterolului sau al altor factori de risc din sânge.

Am studiat 55 de pacienţi cu diferite stadii ale bolii coronariene. Modificările dimensiunilor calcifierilor arteriale la fiecare pacient au fost măsurate pe o perioadă medie de un an fără suplimentare cu vitamine, urmată de o nouă perioadă de un an, cu urmarea recomandărilor Dr.Rath pentru sănătate celulară. Astfel, s-au putut compara scanările inimii aceleiaşi persoane înainte şi după programul de vitamine. Avantajul acestui studiu a fost că pacienţii au fost propriul lor criteriu de control.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate în Journal of Applied Nutrition (Revista de Nutriţie Aplicată). Textul integral al acestui studiu de referinţă este documentat la sfârşitul acestei cărţi. Cele mai importante constatări pot fi rezumate astfel: Acest studiu a măsurat, pentru prima oară, cât de agresiv progresează boala coronariană până când eventual se produce un infarct miocardic. Fără utilizarea recomandărilor de sănătate celulară, calcifierile coronare au crescut cu o viteză exponenţială (adică foarte repede) cu o creştere medie de 44% în fiecare an. Deci, fără protecţia vitaminelor, depozitele coronare au crescut anual cu aproape jumătate din dimensiunea lor.

Când pacienţii au urmat recomandările de sănătate celulară, tendinţa a fost inversată, viteza medie de creştere a calcifierilor coronare înregistrând o scădere. Şi mai semnificativ a fost faptul că la pacienţii aflaţi în stadii incipiente ale bolii, acest program de elemente nutritive esenţiale a oprit progresul ulterior al bolii coronariene în decurs de un an. Acest studiu ne-a dat şi informaţii valoroase despre timpul necesar recomandărilor de sănătate celulară să acţioneze astfel ca efectul de reparare al pereţilor arteriali să fie vizibil.

În timpul primelor şase luni depozitele de pe arterele acestor pacienţi au continuat să crească, deşi cu o viteză mult mai mică, însă creşterea s-a oprit efectiv pe durata următoarelor şase luni de urmare a programului de vitamine. Desigur, orice terapie care opreşte evoluţia bolii coronariene în stadiile incipiente, previne infarctele miocardice mai târziu.

Faptul că efectul de vindecare al acestor recomandări de sănătate celulară este vizibil abia după câteva luni nu este surprinzător. Depozitele aterosclerotice se dezvoltă pe durata mai multor ani sau chiar decenii şi este nevoie de mai multe luni pentru a ajunge la controlul acestei boli agresive şi a începe procesul de vindecare. Stadiile mai avansate ale bolii coronariene pot lua şi mai mult timp până când procesul de vindecare vasculară să fie măsurabil. Studiul nostru continuă, pentru a determina acest lucru.

Depozitele coronare existente pot regresa pe cale naturală? Răspunsul este da. Am documentat, la pacienţi individuali, regresia naturală şi dispariţia completă a depozitelor incipeinte pe arterele coronare, în decurs de aproximativ un an. Studiul în desfăşurare ne va spune de cât timp e nevoie pentru regresia naturală a depozitelor coronare avansate.

Dispariţia naturală completă a depozitelor aterosclerotice cu ajutorul recomandărilor de sănătate celulară ale Dr.Rath confirmă că acest program de vitamine conţine ingredientele esenţiale necesare pentru procesul de vindecare naturală a peretelui arterial.

La pacienţii cu boală coronariană în stadiu incipient, această vindecare a peretelui arterial poate duce la dispariţia completă, naturală, a depozitelor aterosclerotice.

La pacienţii cu boală coronariană avansată, aceste recomandări de sănătate celulară le pot stabiliza pereţii arterelor, pot opri dezvoltarea ulterioară a depozitelor coronare determinând regresia, cel puţin parţială, a acestor şi contribui la prevenirea infarctelor miocardice.

Lucrări ştiinţifice despre elementele nutritive şi boala cardiovasculară
Aflați mai multe despre sănătatea celulară