ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Eradicarea naturală a nivelurilor ridicate ale colesterolului

Sute de milioane de oameni din întreaga lume au valori ridicate ale colesterolului, trigliceridelor, LDL (lipoproteine cu densitate joasă), lipoproteinei(a) şi altor factori de risc. Totuşi, colesterolul şi alţi factori de risc din sânge sunt consideraţi doar factori ”secundari” de risc pentru că pot crea probleme numai dacă pereţii vaselor de sânge sunt deja slăbiţi de deficitul de vitamine. Astfel, nivelurile ridicate ale colesterolului şi ale altor factori de risc din sânge nu sunt cauza bolilor cardiovasculare – ci consecinţa unei boli vasculare în plină desfăşurare.

Aflați mai multe despre sănătatea celulară

Medicina convenţională, bazată pe medicamente, se limitează la tratarea simptomelor bolilor cardiovasculare, ignorând însă cauza care stă la baza acestora – slăbiciunea vaselor de sânge. Campaniile de marketing pentru medicamente destinate scăderii nivelurilor de colesterol pur şi simplu proclamă colesterolul ca fiind un ”ţap ispăşitor”. Medicamentele de ultimă generaţie (statine) care blochează sinteza colesterolului sunt utilizate de milioane de oameni în speranţa unui tratament. Totuşi, slăbiciunea peretelui vascular continuă să rămână netratată. Conform ediţiei Journal of the American Medical Association (JAMA) din 3 ianuarie 1996, statinele sunt cunoscute ca fiind cauzatoare de cancer şi având alte efecte adverse grave şi ”trebuie evitate cât mai mult posibil”.

Medicina celulară modernă oferă o nouă înţelegere asupra factorilor care cauzează creşterea colesterolului şi altor factori secundari de risc, ca şi asupra prevenirii naturale a acestora. Colesterolul, trigliceridele, lipoproteinele cu densitate joasă (LDL) şi alte produse de metabolism sunt factori ideali de reparare iar nivelul lor în sânge creşte ca răspuns la slăbiciunea structurală a pereţilor arteriali. O slăbiciune cronică a pereţilor arteriali creşte cererea, şi prin urmare producţia, de molecule de reparare în ficat.

Medicina celulară ajută la extinderea înţelegerii asupra diferiţilor factori care influenţează profilul personal de risc al unei persoane. Nivelurile de bază ale colesterolului şi altor factori de risc sunt determinate genetic şi nu pot fi schimbate. Cei doi factori pe care îi puteţi influenţa pentru a vă scădea riscul sunt alimentaţia şi – mai presus de toate – aportul anumitor elemente nutritive esenţiale specifice care reglează metabolismul celular.

Cercetarea ştiinţifică şi studiile clinice au documentat deja valoarea deosebită a vitaminei C, vitaminei B3 (nicotinat), vitaminei B5 (pantotenat), vitaminei E şi carnitinei ca şi a altor componente ale recomandărilor de sănătate celulară ale Dr.Rath pentru scăderea nivelurilor ridicate ale colesterolului şi altor factori secundari de risc din sânge.

Cum pot ajuta vitaminele şi alte suplimente nutriţionale în cazul pacienţilor cu niveluri ridicate ale colesterolului

Un fapt interesant este acela că unii pacienţi raportează o creştere trecătoare a nivelurilor colesterolului în sânge atunci când încep să ia vitamine. Întrucât creşterea nivelului colesterolului în sânge nu este rezultatul unei producţii crescute de colesterol, înseamnă că provine din alte surse – în primul rând din depozitele aterosclerotice de pe pereţii arterlor. Acest mecanism important a fost descris pentru prima dată de Dr. Constance Spittle în revista medicală The Lancet, în 1972. Aceasta declara că suplimentarea cu vitamine la pacienţii cu boli cardiovasculare existente ducea frecvent la o creştere temporară a nivelurilor de colesterol în sânge. În schimb, nivelurile colesterolului la peroanele sănătoase nu creştea în cazul suplimentării cu vitamine.

Creşterea temporară a nivelului colesterolului este un semn suplimentar al procesului de vindecare a peretelui arterial şi a scăderii depozitelor de grăsimi. Mecanismul descris aici este valabil nu numai pentru colesterol, ci şi pentru trigliceride, LDL, lipoproteina(a) şi alţi factori secundari de risc care s-au acumulat timp de decenii pe pereţii arteriali şi au fost eliberaţi lent în fluxul sanguin.

Dacă nivelurile colesterolului cresc când începeţi să urmaţi aceste recomandări, acest lucru poate indica regresia depozitelor existente pe pereţii arteriali. Trebuie să continuaţi programul de vitamine până când, după câteva luni, nivelurile colesterolului vor scădea sub valorile iniţiale. O alimentaţie bogată în fibre solubile (de ex. fulgi de ovăz, cereale şi pectine) poate scădea şi mai mult nivelurile colesterolului şi ale altor factori de risc din sânge.

Efectul vitaminei C asupra nivelurilor colesterolului şi altor grăsimi în sânge a fost documentat în numeroase studii clinice. Peste 40 din aceste studii au fost evaluate de Dr. Harrie Hemilä de la Universitatea din Helsinki, Finlanda. La pacienţii cu niveluri iniţiale ridicate ale colesterolului (peste 270 mg pe decilitru), suplimentarea cu vitamina C reuşea să scadă nivelurile colesterolului cu până la 20%. În schimb, la pacienţii cu niveluri iniţiale ale colesterolului medii sau scăzute, acestea au scăzut foarte puţin sau chiar deloc.

Aflați mai multe despre sănătatea celulară