ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Eradicarea naturală a diabetului

Peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de diabet. Problemele diabetice au o bază genetică şi sunt împărţite în două tipuri: juvenil şi adult. Diabetul juvenil este cauzat în general de un defect genetic care duce la o producţie insuficientă de insulină în organism şi necesită injecţii regulate cu insulină pentru a controla nivelul zahărului din sânge. Totuşi, majoritatea pacienţilor diabetici dezvoltă această boală ca adulţi. Formele de diabet întâlnite la adulţi au de asemenea o bază genetică. Totuşi, cauzele care declanşează instalarea bolii la aceşti pacienţi în orice stadiu al vieţii lor adulte au rămas necunoscute. De aceea, nu este deloc surprinzător faptul că diabetul este o altă boală care continuă să se răspândească, la scară globală.

Aflați mai multe despre sănătatea celulară

Medicina convenţională se limitează la tratarea simptomelor diabetului la adulţi prin scăderea nivelurilor ridicate ale zahărului în sânge. Totuşi, bolile cardiovasculare şi alte complicaţii diabetice se manifestă chiar şi la pacienţii ale căror niveluri ale zahărului în sânge sunt sub control. Astfel, reducerea nivelurilor zahărului în sânge constituie un tratament necesar, însă incomplet.

Medicina celulară modernă oferă acum o deschidere în înţelegerea cauzelor, prevenirii şi tratamentului adjuvant al diabetului la adulţi. Cauza primară a diabetului insulinoindependent este deficitul pe termen lung al anumitor vitamine şi elemente nutritive esenţiale în milioanele de celule ale pancreasului (organul care produce insulina), ficatului şi pereţilor vasculari, ca şi ale altor organe.

Pe fundalul unei disfuncţii diabetice moştenite, deficitul de vitamine şi alte elemente nutritive esenţiale poate declanşa un metabolism diabetic şi instalarea diabetului insulinoindependent. În schimb, aportul optim de vitamine şi alte ingrediente din recomandările de sănătate celulară ale Dr.Rath poate preveni instalarea diabetului insulinoindependent şi ajuta la corectarea condiţiei diabetice existente şi a complicaţiilor acesteia.

Cercetările ştiinţifice şi studiile clinice au documentat valoarea deosebită a vitaminei C, vitaminei E, anumitor vitamine B, a cromului şi a altor elemente nutritive esenţiale în normalizarea metabolismului diabetic şi prevenirea bolilor cardiovasculare.

Diabetul este o disfuncţie metabolică deosebit de dăunătoare. Probleme circulatorii şi de formare de cheaguri pot apărea teoretic în orice zonă a sistemului de vase de sânge, pe întreaga sa lungime de 96.000 km

Cum apar problemele circulatorii diabetice

Pentru a înţelege bolile cardiovasculare ale diabeticilor, cheia este înţelegerea similarităţii dintre structura moleculară a vitaminei C şi a moleculelor de zahăr (glucoză). Această similaritate duce la confuzie metabolică, cu consecinţe severe.

Celulele pereţilor vasculari conţin mici pompe biologice specializate în pomparea moleculelor de zahăr şi – în acelaşi timp – vitamina C din fluxul sanguin în peretele vascular. La o persoană sănătoasă, aceste pompe transportă o cantitate optimă de molecule de zahăr şi vitamina C în pereţii vaselor de sânge, permiţând funcţionarea normală a peretelui vascular şi prevenind astfel boala cardiovasculară.

Din cauza concentraţiilor mari de zahăr din sânge, pompele sunt supraîncărcate cu molecule de zahăr. Acest lucru duce la o supraîncărcare cu zahăr şi în acelaşi timp la un deficit de vitamina C în pereţii vaselor de sânge. Consecinţele acestui mecanism constau din îngroşarea pereţilor vasculari pe întreaga lungime a sistemului de vase sanguine, ceea ce generează riscul infarctelor la nivelul diferitelor organe.

Aportul zilnic optim de elemente nutritive selectate – în special vitamina C – ajută la restabilirea echilibrului între vitamina C şi metabolismul zahărului în interiorul celulelor pancreasului, ale pereţilor vasculari şi ale altor organe.

Aflați mai multe despre sănătatea celulară