ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Eradicarea naturală a hipertensiunii arteriale

Sute de milioane de oameni din întreaga lume suferă de hipertensiune arterială. Dintre toate bolile cardiovasculare, aceasta este cea mai răspândită. Proporţiile epidemice ale acestei boli se datorează în mare parte faptului că, până acum, cauzele hipertensiunii arteriale au fost insuficient, sau chiar deloc, înţelese.

Aflați mai multe despre sănătatea celulară

Medicina convenţională admite că în peste 90% dintre cazuri, cauzele hipertensiunii arteriale nu sunt cunoscute. Diagnosticul medical frecvent întâlnit de ”hipertensiune esenţială” a fost creat pentru a descrie situaţiile de hipertensiune arterială ale cărei cauze nu sunt cunoscute. Medicina convenţională, orientată pe medicamente, se limitează la tratarea simptomelor acestei boli. Beta-blocantele, diureticele şi alte medicamente pentru hipertensiunea arterială scad în mod artificial valorile acesteia (abordare orientată pe simptome) fără a corecta cauza primară care stă la originea problemei – un ”spasm” al peretelui vascular.

Medicina celulară oferă o deschidere pentru înţelegerea cauzelor, prevenirii şi tratamentului adjuvant al hipertensiunii arteriale. Principala cauză a hipertensiunii arteriale este un deficit cronic de elemente nutritive esenţiale în milioane de celule ale peretelui arterial. Aceste celule sunt responsabile, printre altele, de disponibilitatea ”factorilor de relaxare” (oxid nitric) care scad tensiunea peretelui vascular menţinând presiunea sângelui în limite normale. Aminoacidul natural arginină, vitamina C şi alte componente ale recomandărilor de sănătate celulară ale Dr.Rath contribuie la disponibilitatea optimă a acestor factori de relaxare pentru peretele arterial. În schimb, deficitul cronic al acestor elemente nutritive esenţiale poate duce la spasme şi îngroşarea pereţilor vasculari, ceea ce cauzează creşterea tensiunii arteriale.

Cercetările ştiinţifice şi studiile clinice au documentat importanţa vitaminei C, a magneziului, coenzimei Q10, argininei şi altor elemente nutritive esenţiale în normalizarea situaţiilor de hipertensiune arterială. Recomandările de sănătate celulară ale Dr.Rath cuprind o selecţie de elemente nutritive esenţiale necesare pentru funcţionarea optimă a celulelor peretelui vascular, contribuind astfel la prevenirea hipertensiunii arteriale şi ajutând la ameliorarea cazurilor de hipertensiune deja instalată.

Toate aceste elemente nutritive fac parte din recomandările de sănătate celulară ale Dr.Rath.

Arginina, aminoacid natural care prin descompunere asigură un ”factor de relaxare” al peretelui arterial numit oxid nitric. Oxidul nitric măreşte elasticitatea pereţilor arteriali şi ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

Vitamina C măreşte producţia de prostaciclină, o mică moleculă ce nu numai că relaxează pereţii vasculari, dar menţine şi vâscozitatea sângelui la niveluri optime.

Magneziul, ”antagonistul de calciu al naturii” este esenţial pentru un echilibru optim al mineralelor în celulele pereţilor vasculari. Echilibrul optim al mineralelor este o condiţie preliminară pentru relaxarea pereţilor arteriali.

Lizina şi prolina ajută la protecţia pereţilor arteriali, împiedicând dezvoltarea depozitelor aterosclerotice. Acest mecanism important este descris în detaliu în capitolele 2 şi 3 ale cărţii ”De ce animalele nu fac infarct...dar oamenii, da!”. Întrucât ateroscleroza este strâns legată de hipertensiunea arterială, aceste ingrediente sunt esenţiale şi pentru prevenirea şi corectarea acestei probleme de sănătate.

Lucrări ştiinţifice despre elemente nutritive şi hipertensiune arterială
Aflați mai multe despre sănătatea celulară