ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Eradicarea naturală a insuficienţei cardiace

Zeci de milioane de oameni din întreaga lume suferă de insuficienţă cardiacă, ale cărei simptome sunt dispneea, edemul şi oboseala. Numărul de pacienţi cu insuficienţă cardiacă s-a triplat în ultimele câteva decenii. Răspândirea epidemică a acestei boli se datorează în mare măsură faptului că, până acum, cauzele insuficienţei cardiace au fost insuficient, sau chiar deloc înţelese. În anumite situaţii, insuficienţa cardiacă este consecinţa unui infarct miocardic, totuşi în majoritatea cazurilor, precum cardiomiopatiile, insuficienţa cardiacă se dezvoltă în absenţa unui eveniment cardiac anterior.

Aflați mai multe despre sănătatea celulară

Medicina convenţională se limitează la tratarea simptomelor insuficienţei cardiace. Pacienţilor li se prescriu medicamente diuretice pentru a elimina apa reţinută în ţesuturi din cauza deteriorării funcţiei de pompare a inimii. Totuşi, odată cu apa, acestea elimină şi microelementele nutritive solubile în apă, cauzând astfel şi mai multe probleme de sănătate. Înţelegerea încă insuficientă a cauzelor insuficienţei cardiace explică prognoza nefavorabilă a acestei boli. După 5 ani de la diagnosticare, doar 50% dintre pacienţi sunt încă în viaţă. Pentru mulţi pacienţi cu insuficienţă cardiacă, transplantul de inimă este ultima soluţie. Totuşi, majoritatea pacienţilor cu insuficienţă cardiacă mor fără a avea vreodată măcar opţiunea acestei operaţii.

Medicina celulară oferă o deschidere pentru înţelegerea cauzelor, prevenirii şi tratamentului adjuvant al insuficienţei cardiace. Cauza primară a insuficienţei cardiace este un deficit de vitamine şi alte elemente nutritive esenţiale care asigură bioenergie milioanelor de celule ale muşchiului cardiac. Aceste celule sunt responsabile pentru contracţia muşchiului inimii şi pentru pomparea optimă a sângelui în circulaţie. Deficitul de vitamine şi alte elemente nutritive esenţiale duce la scăderea performanţei de pompare a inimii, ceea ce are ca efect dispneea, edemul şi oboseala.

Cercetările ştiinţifice şi studiile clinice au documentat deja valoarea deosebită a carnitinei, coenzimei Q10 şi altor elemente nutritive esenţiale. Aceste componente ale recomandărilor de sănătate celulară ale Dr.Rath ajută la îmbunătăţirea funcţionării milioanelor de celule ale muşchiului cardiac, a funcţiei de pompare a inimii şi astfel la creşterea calităţii vieţii pacienţilor cu insuficienţă cardiacă.

Consecinţele fatale ale tratamentului incomplet al insuficienţei cardiace

Timp de decenii, medicina convenţională s-a focalizat pe diuretice şi alte medicamente orientate pe simptome, ceea ce a împiedicat descoperirea adevăratei cauze a insuficienţei cardiace. Mai mult, tratamentul convenţional al insuficienţei cardiace demonstrează cum lipsa înţelegerii cauzelor care stau la originea bolii declanşează un cerc vicios în care măsurile terapeutice nu fac decât să înrăutăţească problema.

Astăzi ştim că deficitul cronic de elemente nutritive celulare esenţiale în celulele muşchiului cardiac afectează funcţia de pompare a inimii. Acest lucru generează circulaţie sanguină deficitară în diferite organe ale corpului. De exemplu, rinichii elimină apa în exces prin filtrarea ei din sânge în urină. În cazul unui flux sanguin deficitar prin rinichi, apa este reţinută în ţesuturi şi cauzează umflături (edem) la nivelul picioarelor, plămânilor şi altor părţi ale corpului.

Pentru eliminarea edemului, medicii prescriu medicamente diuretice. Această măsură declanşează un cerc vicios în terapia convenţională a insuficienţei cardiace. Diureticele elimină din organism şi vitaminele solubile în apă ca vitaminele C şi B, precum şi minerale şi oligoelemente importante. Cum deficitul de vitamine este deja cauza principală a insuficienţei cardiace, medicaţia diuretică nu face decât să agraveze boala.

Acum înţelegem de ce prognoza insuficienţei cardiace este atât de nefavorabilă. Viitorul terapiei insuficienţei cardiace este simplu: suplimentarea cu vitamine şi alte elemente nutritive celulare esenţiale. Dacă în organismul unui pacient s-a acumulat apă, trebuie să i se prescrie diuretice. Dar indiferent de acest lucru, suplimentarea zilnică cu elemente nutritive celulare esenţiale trebuie să devină o parte esenţială a oricărei terapii a insuficienţei cardiace.

Dacă sunteţi un pacient cu insuficienţă cardiacă, ar trebui să discutaţi cu medicul dumneavoastră despre aceste descoperiri. Un medic responsabil va susţine acest program de elemente nutritive esenţiale.

Lucrări ştiinţifice despre elemente nutritive şi insuficienţă cardiacă
Aflați mai multe despre sănătatea celulară