ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Tot mai multe dovezi arată că utilizarea zilnică a suplimentelor nutritive poate reduce costurile asistenţei medicale la scară naţională

Există din ce în ce mai multe dovezi asupra faptului că utilizarea zilnică a suplimentelor nutritive poate reduce costurile asistenţei medicale la scară naţională. Într-un nou articol publicat în Journal of Dietary Supplements (Revista suplimentelor nutritive), cercetătorii prezintă o analiză cost-beneficiu care, aplicată populaţiei cu grad de risc care ia suplimente, arată o reducere a probabilităţii ca persoanele respective să aibă nevoie de servicii medicale costisitoare.

Publicarea acestui articol vine ca urmare a unei ‘schimbări de jocuri’ dintr-un raport economic publicat în luna septembrie a anului trecut, care a concluzionat că suplimentele nutritive pot salva miliarde de dolari din costurile asistenţei medicale din Statele Unite. Întocmit de experţi în cercetarea de piaţă de la Frost & Sullivan, acesta prezintă o situaţie economică clară, în sensul că regimurile alimentare care includ suplimente nutritive pot fi de ajutor pentru a ţine sub control cheltuielile crescânde din sistemul sanitar, economisind astfel sume considerabile din costurile asistenţei medicale.

De aceea, este semnificativ faptul că studiile statistice efectuate pe scară largă ajung la aceeaşi concluzie. De exemplu, un studiu publicat în februarie 2013 confirmă faptul că utilizarea suplimentelor nutritive poate reduce perioada de spitalizare, reduce costurile şi probabilitatea revenirii în spital. O concluzie deosebit de impresionantă a cercetătorilor arată că utilizarea suplimentelor nutritive a redus durata medie a spitalizărilor cu peste 2 zile iar costul mediu cu peste 4700 $. În plus, probabilitatea revenirii pacienţilor în spital s-a redus cu aproximativ 7%.

La nivel naţional, cercetările arată că zeci de miliarde pot fi salvate doar printr-o măsură atât de simplă precum aportul corespunzător de vitamina D în cadrul populaţiei.O analiză publicată în 2010 în Germania arată că asigurarea către populaţie a unui aport corespunzător de vitamina D poate economisi aproximativ 37 miliarde € (47 miliarde $) anual din costurile asistenţei medicale. Un raport similar din Statele Unite, care analiza combinaţiile de bază ale suplimentelor calciu/vitamina D şi luteină/zeaxanthină, precum şi elementele nutritive individuale acid folic şi acizi graşi Omega-3, a concluzionat că până şi numai acestea ar putea economisi 24 miliarde $ din costurile naţionale ale asistenţei medicale, pe o perioadă de 5 ani.

La nivel global, potenţialele economii care se pot face ca urmare a aplicării acestor strategii preventive sunt la niveluri astronomice.Un studiu publicat în 2011 de Forumul Economic Mondial (World Economic Forum,WEF) a arătat că impactul economic total a numai cinci afecţiuni cronice – cancer, diabet, boli mintale, boli cardiovasculare şi boli respiratorii – poate aringe cifra de 47 trilioane $ până în 2030. În urma publicării acestui studiu, directorul departamentului de sănătate al WEF a recunoscut public – ceea ce noi spunem deja de mulţi ani – faptul că acest rezultat va duce la falimentul sistemelor naţionale de asistenţă medicală.

Ca atare, luând în considerare şi raportul recent comandat de International Centre for Monetary and Banking Studies (Centrul Internaţional pentru Studii Monetare şi Bancare) care avertizează asupra faptului că nivelurile record ale datoriei la nivel mondial ameninţă să declanşeze o nouă criză financiară, trebuie să acţionăm acum. Cum milioane de vieţi şi întregi economii naţionale sunt puse la zid, vă îndemnăm să răspândiţi această informaţie importantă cât mai mult posibil, prin intermediul contactelor personale şi al reţelelor de socializare. După cum am spus de multe ori în trecut, un nou sistem de asistenţă medicală este posibil – dar trebuie ca noi toţi să acţionăm împreună pentru a-l face să devină realitate.