ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Un nou studiu arată că suplimentele cu vitamine B și Omega-3 pot opri evoluția bolii Alzheimer

Un nou studiu publicat în American eJournal of Clinical Nutrition (Revista americană de nutriție clinică) prezintă descoperirea că suplimentele pot opri evoluția bolii Alzheimer. Studiul a fost desfășurat pe o perioadă de doi ani de către specialiști ai Universității Oxford din Marea Britanie și a cuprins 168 oameni vârstnici. Concluzia  a fost că o combinație de vitamine B și acizi grași Omega-3 au împiedicat atrofierea creierului, semn distinctiv al acestei afecțiuni devastatoare. O potențială dezvoltare revoluționară în controlul bolii Alzheimer, prin folosirea unei abordări bazate pe sinergia microelementelor nutritive  oferă dovezi clinice suplimentare asupra faptului că suplimentarea cea mai eficientă poate fi obținută prin utilizarea unor combinații bine alese de elemente nutritive care acționează în sinergie biologică.

Cercetătorul de frunte Prof. David Smith a descris descoperirile rezultate din acest studiu ca fiind ”foarte importante și impresionante” explicând că ”un lucru atât de simplu precum menținerea unui nivel ridicat de omega-3 și suplimentarea cu vitamine B pot reduce dramatic riscul persoanelor expuse”. Acesta consideră că pacienților cu semne de demență incipientă trebuie să li se administreze imediat acizi grași omega-3, vitaminele B6, B12 și acid folic iar această abordare ar trebui adoptată de Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie.

În puternic contrast cu rezultatele acestui studiu, abordările convenționale pentru controlul bolii Alzheimer, bazate pe utilizarea medicamentelor farmaceutice brevetate, au fost complet lipsite de succes. Într-o atât de mare măsură încât companiile farmaceutice au renunțat, în principiu, să mai încerce să găsească un tratament pentru această boală. În ultimii ani, testările de medicamente în valoare de multe milioane de dolari, susținute de companii ca Pfizer, Elan, Johnson & Johnson, Eli Lilly și altele, nu doar că nu au avut nici un impact asupra simptomelor bolii Alzheimer, ci în unele cazuri chiar le-au înrăutățit.

Între timp,  lista studiilor clinice care documentează importanța covârșitoare a microelementelor nutritive și a nutriției în menținerea unei stări optime de sănătate este din ce în ce mai lungă. Ceea ce milioane de pacienți din întreaga lume încă nu știu este că multe boli, printre care bolile cardiovasculare și cancerul, pot fi tratate pe cale naturală.

Și totuși, pentru că vitaminele și alte microelemente nutritive naturale nu pot fi brevetate, această cunoaștere a fost ascunsă, și chiar obstrucționată, în interesul și în numele ”afacerii cu boala”, în valoare de trilioane de dolari anual a industriei farmaceutice. În decursul ultimelor decenii, influența acestei afaceri s-a infiltrat în școlile medicale, media și politică, în întreaga lume. Dar odată cu publicarea acestui nou studiu asupra bolii Alzheimer, atât medicii cât și jurnaliștii și politicienii vor fi obligați să se confrunte cu realitatea faptului că este posibil ca până acum să se fi înșelat. În mod similar, pacienții și electoratul vor afla că există tratament natural sigur și eficient pentru această boală, ca și pentru multe altele. Nu peste mult timp medicii vor fi  invadați de cereri în acest sens din partea pacienților – pentru ei sau pentru familiile lor – prin intermediul sistemelor naționale de asistență medicală.

Conform rezultatelor acestui studiu, un nou sistem global de asistență medicală devine, încet dar sigur, posibil. Dacă suficienți dintre noi lucrează susținut în vederea atingerii acestui scop, totul se rezumă la o chestiune de timp.