ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Ultimele noutati de la Institutul de Cercetare Dr. Rath

Afecțiunile țesutului conjunctiv și legătura cu bolile cardiovasculare

Ţesutul conjunctiv este cel mai răspândiţ tip de ţesut în întregul organism. Forma corpului, inclusiv organele, mușchii, oasele și cartilagiile sunt determinate de proprietăţile ţesutului conjunctiv. Pielea, sângele, vasele de sânge, ţesutul adipos (celulele grase), tendoanele, ligamentele și dinţii sunt numeroase exemple de ţesut conjunctiv. De aceea termenul de ”afecţiuni ale ţesutului conjunctiv” cuprinde o largă gamă de suferinţe, unele sunt moștenite iar altele se dezvoltă din cauza inflamaţiei excesive. Exemple de boli inflamatorii sunt scleroderma, lupusul, artrita reumatoidă, vasculita (inflamarea vaselor de sânge), afecţiunile amestecate ale ţesutului conjunctiv etc.

Inflamaţia poate duce la numeroase boli ale ţesutului conjunctiv. Bolile cardiovasculare sunt de asemenea asociate cu procese inflamatorii. Prin efectul lor de blocare a diferitelor enzime inflamatorii, microelementele nutritive au capacitatea de a suprima inflamaţia în mod eficient.

Un studiu recent publicat în revista cu acces deschis Rapoarte Știinţifice indică o asociere puternică și o incidenţă crescută a bolilor cardiovasculare la persoanele care suferă de boli ale ţesutului conjunctiv.¹ Aceasta este o publicaţie bazată pe evaluarea retrospective a înregistrărilor medicale a aproximativ 250.000 pacienţi adulţi cu afecţiuni ale ţesutului conjunctiv printer care artrită reumatoidă, lupus, scleroderma și dermatomiozită (un tip specific de slăbiciune musculară simetrică cu urticarie). Autorii au ajuns la concluzia că pacienţii afro-americani cu afecţiuni ale ţesutului conjunctiv erau mult mai susceptibili să sufere și de o anumită boală cardiovasculară – ateroscleroză, infarct miocardic, angina sau accident vascular cerebral – comparativ cu cei de rasă caucaziană. Aceste boli cardiovasculare sunt caracterizate de îngustarea vaselor de sânge și inflamaţie sistemică. Rezultatele au indicat și faptul că pacienţii afro-americani tineri care aveau afecţiuni ale ţesutului conjunctiv au dezvoltat afecţiuni cardiovasculare mai curând decât restul populaţiei.

Deși acest studio anume nu s-a axat pe cauzele incidenţei din ce în ce mai mari a bolilor cardiovasculare în rândul pacienţilor afectaţi de boli ale ţesutului conjunctiv, se știe că la baza ambelor tipuri de afecţiuni stă inflamaţia sistemică răspândită peste tot în corp. Inflamaţia este o reactive temporară ca răspuns la orice tip de afectare a ţesutului pentru a iniţia procesul de reparare tisulară. Deși este o reacţie temporară, inflamaţia poate persista timp de ani în șir dacă agenţii vătămători precum fumatul și alte substanţe iritante care cauzează deteriorarea ţesutului nu sunt înlăturate. Acestea pot duce la artrită, gastrită, scleroză multiplă, ateroscleroză și chiar cancer.

Am documentat efectele anti-inflamatorii ale unui amestec de microelemente nutritive compus din vitamin C, aminoacizii lizină și prolină și extract de ceai verde în celulele musculare netede din aorta umană.² Aceste descoperiri sunt importante în legătură cu procesele inflamatorii asociate cu progresul aterosclerozei. Într-un alt studiu am arătat că un amestec de microelemente nutritive în combinaţie cu bioflavonoide din citrice și quercetină a lucrat sinergic și a redus semnificativ markerii inflamatorii din sânge³. În plus, rezultatele au arătat și că suplimentarea cu microelemente nutritive a oferit o mai bună protective împotriva inflamaţiei decât analgezicele commune – ibuprofen – și a redus nivelul enzimelor Cox2 și altor marker inflamatori. Este important de observat că inhibitorii farmaceutici de Cox2 precum Vioxx au un risc de efecte adverse care pun viaţa în pericol și au fost retrase de pe piaţă cu câţiva ani în urmă.

La ora actuală, în afară de suprimarea artificială a simptomelor, nu există nici un tratament satisfăcător disponibil pentru inflamaţie, afecţiunile ţesutului conjunctiv sau boli cardiovasculare. Am demonstrat că microelementele nutritive sunt sigure, eficiente și au beneficii suplimentare asupra sănătăţii.

Ref:
1. F J. Alenghat. Scientific Reports, 2016; 6:20303 (2016)
2. V. Ivanov, et al., Journal of Cardiovascular Pharmacology 2007, 50(5): 541-547
3. V. Ivanov, et al., International Journal of Molecular Medicine 2008; 22(6): 731-741