ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Ultimele noutati de la Institutul de Cercetare Dr. Rath

Microelementele nutritive susțin funcția mușchiului cardiac

Aproximativ 30-40 % din greutatea organismului uman constă din greutate muscular. Sunt trei tipuri de mușchi în corp: scheletici, netezi și mușchii cardiaci, fiecare cu structură și funcţii specializate.

Inima este singurul mușchi care este în mișcare constantă. Pentry funcţionarea sa optimă, trebuie să beneficieze de aport regulat de microelemente nutritive

Mușchii scheletici sunt în numărul cel mai mare. Sunt atașaţi de schelet și ajută la mișcarea oaselor. Mai sunt numiţi și mușchi striaţi sau voluntari deoarece mișcarea mușchilor scheletici poate fi controlată voluntar. Fiecare dintre mușchii scheletici este alimentat cu un nerv specific pentru a coordona mișcările voluntare. De obicei este nevoie de mai mulţi mușchi pentru a produce o anumită mișcare.

Mușchii netezi sunt prezenţi în interiorul organelor cavitare precum stomacul, intestinele și vasele de sânge. Funcţia lor principală este aceea de a mișca substanţele prin organ. Mușchii netezi mai sunt numiţi și ne-striaţi sau involuntari pentru că mișcarea lor este coordonată de sistemul nervos autonom și nu este sub controlul nostru voluntar.

Mușchii cardiaci, după cum îi descrie și denumirea, se găsesc în inimă. Aceștia sunt mușchi specializaţi, structuraţi similar cu mușchii scheletici (striaţi). Totuși, din punct de vedere funcţional, datorită naturii lor involuntare, se aseamănă cu mușchii netezi. Acești mușchi sunt prezenţi numai la nivelul inimii și sunt răspunzători de pomparea sângelui. O altă caracteristică unică a mușchiului cardiac este aceea că ritmul contractării și relaxării sunt sub controlul ”pacemaker-ului natural” prezent în inimă (nodul sinoatrial) alcătuit de aseme nea din ţesut de mușchi cardiac. Datorită acestei proprietăţi, mușchiul cardiac este considerat autoritmic în sistemul de conducere cardiacă.

Spre deosebire de mușchii scheletici și mușchii netezi, mușchii cardiaci sunt singurii care trebuie să lucreze constant în același ritm de-a lungul întregii noastre vieţi. Inima umană pompează aproximativ 5 litri de sânge prin corp în fiecare minut. Nu este surprinzător faptul că mușchii cardiaci au nevoie de alimentare constată cu microelemente nutritive pentru a funcţiona constant și optim. Când organismul experimentează un deficit cronic al microelementelor nutritive esenţiale, efectele se observă sub forma funcţiei cardiace suboptime care se manifestă sub forma diferitelor boli precum cardiomiopatia, boala valvelor inimii, bătăi neregulate (aritmie) și insuficienţă cardiacă. Cardiomiopatia este o boală în care mușchiul inimii devine inflamat, mărit și rigid pierzându-și elasticitatea. Acest lucru se traduce prin diminuarea fluxului de sânge din corp, cu consecinţele aferente.

Conform cercetărilor noastre, majoritatea bolilor sistemului cardiovascular apar din cauza deficitului cronic al anumitor elemente nutritive și poate fi prevenit numai prin suplimentare corespunzătoare. Mai ales vitaminele B, carnitina, taurina și coenzima Q10 sunt microelementele nutritive cruciale care susţin metabolismul și produc bioenergie esenţială necesară pentru funcţia cardiacă normală. Totuși aceste microelemente nutritive au nevoie să fie susţinute de alte microelemente care lucrează în sinergie unele cu altele și măresc efectul celor esenţiale. Am observant că această sinergie poate fi obţinută prin combinarea elementelor nutritive de mai sus cu vitamina C, acid alfa lipoic, alfa ketoglutarat și altele. Studiile noastre clinice au tras concluzia că o combinaţie specific de microelemente nutritice susţine funcţionarea sănătoasă a celulelor inimii și oferă suport optim pentru producţia de bioenergie în celulele mușchiului cardiac.