ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Ultimele noutati de la Institutul de Cercetare Dr. Rath

Sunt eficiente suplimentele pe care le iei?

Piaţa globală a suplimentelor alimentare se ridică la 76 miliarde € anual, dintre care 33,5 miliarde reprezintă industria suplimentelor alimentare din SUA. Consumatorii cheltuiesc miliarde pe suplimente alimentare, având încredere în efectul benefic al acestora. Totuși, în faţa nenumăratelor opţiuni de pe piaţa mondială, alegerea suplimentelor poate fi copleșitoare. Rareori consumatorii au acces la suficientă informaţie știinţifică pe care să își bazeze deciziile de cumpărare; de obicei ei văd doar materialele de marketing ale firmei producătoare. Institutul de Cercetare Dr.Rath conduce cercetări știinţifice în domeniul sănătăţii naturale și oferă o bază știinţifică pentru dezvoltarea de combinaţii unice, bazate pe sinergia microelementelor nutritive.


Există un număr mare de suplimente alimentare pe piaţă. Oamenii de știinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath au desfășurat o investigaţie amănunţită asupra produselor cu microelemente nutritive ale liderilor de piaţă. Rezultatul este clar: multe dintre aceste produse sunt prea puţin eficiente.

Cele mai populare suplimente conţin fie componente individuale – precum vitamina C, vitamina D, calciu sau extracte singulare din plante – fie combinaţii aleatorii de microelemente nutritive. Majoritatea formulelor care conţin multiple elemente nutritive sau extracte din plante nu declară în mod clar criteriile de selecţie a ingredientelor. Se acordă prea puţină atenţie combinării acestora în diferite doze, faptului că acestea lucrează sau nu împreună sau posibilităţii ca unele ingrediente să anuleze acţiunea altora în interiorul organismului. Dacă există menţiuni specifice ale eficienţei lor, acestea sunt adesea susţinute doar de declaraţii generale conţinute în cercetări deja publicate și se referă la ingrediente singulare, nu la combinaţii de elemente nutritive. Focusul principal este pe venitul obţinut, mai degrabă decât pe sănătatea consumatorilor.

De aceea, am decis să testăm și să comparăm eficienţa diferitelor suplimente nutriţionale, analizând cum funcţionează ele la nivel celular, adică nivelul de bază la care se definește starea de sănătate a organismului și capacitatea acestuia de a rezista bolilor. Unele dintre combinaţiile de microelemente nutritive testate au fost identificate la institutul nostru. Altele au fost combinaţii foarte populare disponibile în Europa și SUA1. Cum aceste formule conţin componente antoxidante și unele pretind a avea proprietăţi antioxidante, am utilizat diferite metode pentru a testa cât de eficiente sunt ele în protecţia celulelor împotriva deteriorării oxidative. Deteriorarea oxidativă poate duce la diferite boli cronice inclusiv îmbătrânire accelerată, artrită, boli inflamatorii, boli cardiovasculare, Alzheimer și cancer.

Am constatat că unele dintre combinaţiile comercializate pe piaţă, cu conţinut ridicat de vitamina C și alte componente antioxidante, nu au dovedit proprietăţi antioxidante semnificative asupra celulelor expuse deteriorării cauzate de radicalii liberi. Acest lucru a fost posibil fie din cauza faptului că doza zilnică recomandată de producător era mult prea mică, fie din cauza calităţii slabe a ingredientelor folosite fie chiar din cauza reacţiilor reciproce de anihilare dintre ingredientele conţinute în formulele respective.

În schimb, combinaţiile de microelemente nutritive stabilite de noi au demonstrat proprietăţi puternic antioxidante și protecţie celulară. Aceste combinaţii bazate pe sinergia microelementelor nutritive oferă protecţie mai ridicată diferitelor tipuri de celule umane împotriva toxicităţii H2O2, ceea ce are ca rezultat celule mai viabile și care se recuperează mai bine din punct de vedere metabolic. O evaluare comparativă a arătat faptul că o combinaţie sinergică de microelemente nutritive poate stimula în mod eficient creșterea celulelor sănătoase cu 40-50% în timp ce alte combinaţii au avut ca rezultat un ritm mai lent de dezvoltare a celulelor.

Încurajăm toţi consumatorii de suplimente nutriţionale să ceară producătorilor dovezile știinţifice ale eficienţelor suplimentelor pe care le comercializează. Consumatorii trebuie să ia decizii în mod informat, după ce citesc aceste dovezi știinţifice și înţeleg eficienţa suplimentelor pe care le aleg pentru beneficiul sănătăţii și stării lor de bine.