ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Nu vă lăsați induși în eroare de către agenții dezinformării și confuziei

Nu vă lăsați induși în eroare de către agenții dezinformării și confuziei

În timpul ultimelor luni și săptămâni ale anului 2009, Fundația noastră a primit numeroase solicitări de la oameni care doreau să știe dacă Codex va “intra în vigoare la nivel global la 31 decembrie 2009”. Citând declarații pe care le văzuseră pe un site web aparținând Rimei Laibow și lui Albert Stubblebeine, ei își exprimau îngrijorarea asupra faptului că utilizarea vitaminelor și a altor terapii naturale va fi interzisă la nivel mondial după această dată.

Din fericire totuși, data de 31 decembrie 2009 nu a avut nici o semnificație practică în ce privește Codex. Cu alte cuvinte, vitaminele și alte terapii naturale nu au fost interzise la nivel mondial de către Codex la sfârșitul anului 2009 și nici nu aveau să fie vreodată.

Deci, cine sunt Rima Laibow și Albert Stubblebine, și de ce intenționează aparent atât de mult să semene dezinformare și să culeagă confuzie în cadrul mișcării sănătății naturale?

Trecutul lui Stubblebine în Inteligența Militară SUA

Major général Albert Stubblebine

Albert Stubblebine

Albert Stubblebine a absolvit Academia Militară a Statelor Unite (West Point) în 1952 și a lucrat în armata SUA timp de 32 de ani. și-a început cariera ca ofițer de unitate blindată și ulterior s-a ridicat la rangul de a conduce trupe la fiecare eșalon al comandei armatei și a avut mai multe poziții de senior în Armata Inteligenței SUA. Autoritățile sale ca Ofițer General au inclus U.S. Army Intelligence Center and School (Școala și Centrul de Informații Secrete al Armatei SUA), Army's Electronic Research and Development Command (ERADCOM) (Autoritatea de cercetare și dezvoltare economică a armatei) și U.S. Army Intelligence and Security Command (INSCOM) (Autoritatea de informații secrete și securitate a armatei SUA). În timp ce era ofițer la datorie, Stubblebine a reproiectat arhitectura informațiilor secrete ale Armatei Statelor Unite și a restructurat programa de instruire a Armatei de Informații Secrete. După retragerea sa din armată în 1984 a lucrat până în 1990 ca vicepreședinte al sistemelor de informații secrete de la BDM Corporation, ca și contractor la sectorul de apărare privată, după care a lucrat pe post de consultant part-time la doi contractori guvernamentali: ERIM și Space Applications Corporation (SAC) (Corporația de Aplicații Spațiale). Mai recent, împreună cu soția sa Rima Laibow, Stubblebine s-a instalat în Consiliul de administrație al Canadian Submarine Technologies Inc, și a pretins că ar fi proiectantul AEGIS, "o inițiativă privată majoră de securitate națională ".

De aceea este semnificativ faptul că, Stubblebine a mărturisit într-un tribunal că ”expertiza sa reală este în principal inteligența secretă guvernamentală” Mai mult, atunci când a fost întrebat de curte dacă are și alte abilități, el a răspuns "Nu în mod deosebit."

Răspândirea persistentă de către Laibow și Stubblebine a informațiilor incorecte și înșelătoare despre Codex

Având în vedere trecutul lui Albert Stubblebine și proximitatea sa de Guvernul SUA care a rezultat din acesta, sprâncenele au început să se ridice în comunitățile sănătății naturale la începutul anului 2005 când, împreună cu Rima Laibow, el lansat site-ul web al Fundației Soluțiilor Naturale și a început să-și facă singur reclamă ca expert în Codex Alimentarius.

Totuși, pentru cineva care a avut anterior mai multe poziții de senior în Informații Secrete ale Armatei SUA și care, ca atare, ar fi în mod acut conștient de asigurarea corectitudinii în colectarea de informații, a devenit repede evident observatorilor cu experiență în sănătatea naturală că Stubblebine, fie nu și-a făcut bine temele de casă, fie el și Laibow au răspândit în mod intenționat material incorect și înșelător cu privire la Codex și alte probleme de suplimente alimentare legate de acesta prin intermediul site-ului lor web și al comunicatelor de presă. Mai mult, în pofida îngrijorărilor exprimate în mod repetat de observatori mult mai experimentați ai sănătății naturale, Stubblebine și Laibow au continuat să răspândească acest material și au ignorat în mod deliberat solicitările de a-l înlătura de pe site-ul lor.

Lipsa de dovezi susținătoare pentru declarațiile lui Laibow și Stubblebine despre Codex

Rima Laibow, vorbind la Northwest Missouri State University în noiembrie 2005

Rima Laibow, vorbind la Northwest Missouri State University în noiembrie 2005

Laibow și Stubblebine nu citează aproape niciodată bibliografie corespunzătoare și nici nu oferă trimiteri spre documentele relevante ale Codex în articolele lor online. Ca atare, oricine ajunge la materialul lor publicat pe internet ar trebui pur și simplu să îi creadă pe cuvânt că “în cadrul Codex, toate vacile vor trebui tratate cu Hormonul Bovin de Creștere recombinat de Monstanto și nu există limite superioare”, sau că este obligatoriu conform Codex ca “toate alimentele să fie iradiate, cu excepția situației când sunt consumate local și nepreparate”, deoarece ei nu oferă nici o dovadă – sub formă de referințe la cele 16,000 de pagini ale documentației oficiale Codex pe care Laibow pretinde că le-a studiat – pentru a-și susține declarațiile absurde.

Ceea ce desigur ne conduce la ceea ce este în mod evident cel mai important punct din toate: dacă Laibow ar fi citit într-adevăr cele 16000 de pagini din documentația oficială a Codex, nu ar fi oare rezonabil să ne așteptăm ca ea să ofere dovezi corespunzătoare în susținerea afirmației că “la 31 decembrie 2009 Codex va intra în vigoare la scară globală”?

Nu confundați Codex cu Directiva Suplimentelor Alimentare a Uniunii Europene

Liniile directoare ale Codex pentru suplimente alimentare cu vitamine și minerale au fost adoptate de Comisia Codex Alimentarius la întâlnirea de la Roma, Italia în iulie 2005.

Liniile directoare ale Codex pentru suplimente alimentare cu vitamine și minerale au fost adoptate de Comisia Codex Alimentarius la întâlnirea de la Roma, Italia în iulie 2005.

Ca parte a campaniei lor de dezinformare, Laibow și Stubblebine au creat în mod deliberat confuzie între aspecte ale Liniilor directoare ale Codex pentru vitamine și suplimente alimentare și Directiva Suplimentelor Alimentare a Uniunii Europene, pentru a servi scopurilor lor. Ca atare, în interesul de a pune lucrurile la punct, merită să ne oprim un moment aici pentru a explica că acestea două NU sunt unul și același lucru.

Liniile directoare pentru suplimentele alimentare cu vitamine și minerale au fost adoptate de Comisia Codex Alimentarius sponsorizată de FAO și WHO în iulie 2005 și au oferit un cadru pentru dezvoltarea restricțiilor globale la producția și comercializarea suplimentelor alimentare care conțin vitamine și minerale. Totuși, liniile directoare nu au stabilit încă nivelurile maxime de vitamine și minerale care pot fi conținute în suplimente și nici nu s-a stabilit vreo dată pentru adoptarea acestora. Cel mai important din toate este că data de 31 decembrie 2009 nu a avut nici o semnificație practică de nici un fel asupra acestor linii directoare ale Codex.

Deși Directiva Uniunii Europene asupra Suplimentelor Alimentare a intrat în vigoare în Europa la 31 decembrie 2009, aceasta este o parte a legislației interne a Uniunii Europene. Ca atare, numai consumatorii care trăiesc în spațiul Uniunii Europene vor fi afectați direct de aceasta.

Joaca neserioasă cu adevărul…

Lecția din spatele fabulei clasice a lui Esop “Băiatul care striga «Lupul»” este că nimeni nu va crede vreodată un mincinos – chiar dacă acesta spune adevărul. Ca atare, odată cu trecerea datei de 31 decembrie 2009, nu mai rămâne nici o îndoială asupra faptului că masca a căzut de pe fața lui Laibow și Stubblebine.

Pe cei care se îndoiesc că Laibow și Stubblebine se joacă în mod neserios cu adevărul, îi invităm să le scrie prin intermediul site-ului lor și să le ceară dovezi – din acele 16,000 pagini ale documentației oficiale a Codex pe care Laibow pretinde că le-ar fi citit – că într-adevăr Codex avea să “intre în vigoare la nivel global la 31 decembrie 2009” și că utilizarea vitaminelor și a terapillor naturale va fi interzisă la nivel mondial după această dată.

Iar dacă o veți face, vă promitem în mod absolut că nu vă vor da nici un astfel de document cuprins în Codex.

Și dacă tot sunteți acolo, i-ați putea întreba și despre următoarele:

În iunie 2006 Laibow și Stubblebine au declarat că un “ziar major” dintr-o țară africană pe care au vizitat-o a publicat ”o poveste de o pagină întreagă” în culori asupra importanței poziției lor asupra ”Codex și libertății sănătății”. Pretinzând că aceasta a ”stimulat țara respectivă să aibă grijă să protejeze accesul la opțiuni naturale de sănătate”, au promis că vor scana acea pagină de ziar și o vor împărtăși cititorilor săi.

Dar, ghiciți ce? Nici o copie scanată a vreunui ziar african nu a fost vreodată publicată pe site-ul web al Fundației pentru Soluții Naturale sau trimisă abonaților la newsletter-ul lor. Iar ei nici măcar nu au menționat numele ziarului respectiv.

Mai este ceva de spus?