ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Adevărul despre medicamentele antiretrovirale

"ARV" este abrevierea pentru medicamente antiretrovirale. Această clasă de medicamente extrem de toxice este promovată de către industria farmaceutică pacienţilor infectaţi cu HIV ca fiind "medicamente care salvează vieţi".

În acest scop, industria farmaceutică se foloseşte de o armată de persoane cu influenţă, inclusiv celebrităţi şi chiar politicieni, unii dintre aceştia probabil nefiind la curent cu faptele ştiinţifice: niciunul dintre aceste medicamente nu a demonstrat ca ar fi vindecat vreodată HIV /SIDA şi nu e îndreptăţit a fi vândut drept remediu. Mai mult, aceste medicamente toxice sunt recunoscute pentru faptul că atacă sistemul imunitar al pacienţilor şi eventual îl distrug.

Acest site prezintă extrase din prospectele medicamentelor (informaţiile pentru pacienţi), aşa cum sunt publicate de înşişi producătorii acestora.

În continuare sunt câteva exemple despre cum industria farmaceutică se foloseşte de organizaţii întregi pentru a-şi promova afacerea de pe urma vieţilor unora dintre cei mai vulnerabili oameni din lume.

"Tratament pentru viaţă"

Faptul că nici unul dintre produsele antiretrovirale puse pe piaţă în Africa şi în împrejurimi nu poate vindeca HIV sau SIDA este puţin cunoscut. Această lipsă de informaţie are două explicaţii principale:

  1. Companiile farmaceutice multinaţionale investesc milioane de Rand (bani specifici în Africa) în organizaţii care să promoveze antiretroviralele- în ciuda incapacităţii acestora de a vindeca.
  2. Mai mult, aproape niciunul dintre pacienţii care iau antiretrovirale nu primeşte Informaţiile despre produs –lucru obligatoriu din punct de vedere legal - deoarece în multe cabinete medicale şi spitale medicamentele antiretrovirale sunt în mod deliberat scoase din cutia producătorului care conţine prospectul/atenţionările cu mult timp înainte ca pacienţii să-şi primească medicaţia.

Companiile farmaceutice multinaţionale sprijină organizaţii speciale care se infiltrează în spitalele din lumea dezvoltată sub apanajul operei de binefacere. Un rol aparte al acestor organizaţii este să scoată din cutiile lor tabletele antiretrovirale şi să le "reîmpacheteze" în cutii colorate pentru administrarea zilnică, îndepărtând astfel orice informaţie despre produs precum şi atenţionările. Una dintre aceste organizaţii de "reîmpachetare" se numeşte "Médecins Sans Frontieres" MSF (Medici fără frontiere). Fotografia de mai sus este extrasă dintr-o broşură a MSF. Aceasta arată cum sunt "reîmpachetate" antiretroviralele din cutiile lor originale într-o cutie pentru pacienţi care nu mai conţine atenţionările ci doar sigla colorată a MSF.

Vânzarea amăgitoare de medicamente sub acoperirea "carităţii"

Companiile farmaceutice nu folosesc doar organizaţiile sub acoperire din lumea dezvoltată pentru a-şi promova afacerea ci şi alte entităţi. Una dintre acestea este cunoscuta organizaţie "Médecins Sans Frontieres" (MSF) (Medici fără frontiere) al cărei sediu se bazează pe 2 capitale mondiale ale medicamentelor, Bruxelles şi Geneva.

MSF strânge bani de la companiile farmaceutice (de ex. GlaxoSmithKline - GSK) şi altele entităţi interesate (de ex. Rockefeller) şi-i foloseşte pentru promovarea afacerii în lumea dezvoltată. Altă activitate a MSF este reîmpachetarea sistematică a medicamentelor antiretrovirale pentru a le ascunde toxicitatea. O josnică activitate care este descrisă aici.