ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Un nou studiu demonstrează că medicii subestimează pericolele Paracetamolului

În zilele noastre, se pare că din ce în ce mai puţini oameni mai cred că medicamentele farmaceutice sunt sigure. Cum aproape că nu trece nici o zi fără ştiri despre vreun medicament care are efecte secundare neaşteptate şi despre faptul că pacienţii riscă să contracteze noi boli în loc să se vindece, nu este deloc surprinzător faptul că interesul pentru terapii naturale a crescut exponenţial în ultimii ani.

În acest context, merită luat în seamă un nou studiu ştiinţific care a evaluat riscurile administrării de paracetamol pe termen lungm descoperind că pericolele acestuia sunt subestimate chiar şi de către medici. Publicat online în Annals of the Rheumatic Diseases (Analele Bolilor Reumatice), conţine opt studii ale cercetătorilor din Marea Britanie care au investigat legătura dintre utilizarea analgezicelor în bolile cronice şi efectele adverse majore. Contrar impresiei generale susţinute de industria farmaceutică şi acţionarii acesteia că paracetamolul ar fi un medicament ”vindecă-tot” foarte sigur, cercetătorii au descoperit că utilizarea acestuia pe termen lung creşte riscul de infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale, hipertensiune arterială, insuficienţă renală, sângerări gastrointestinale şi moarte timpurie. Ca atare, au recomandat desfăşurarea de cercetări ulterioare în ceea ce priveşte eficienţa şi tolerabilitatea acestui medicament.

Pentru mai multe, apasă aici.

Ziua Mondială a Cancerului 2015:
Milioane de pacienţi mor fără să ştie adevărul

În fiecare an, la data de 4 februarie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Cancerului, cu scopul creşterii conştientizării, a încurajării prevenirii, detectării şi tratamentului acestei boli. Sub coordonarea organizaţiilor de caritate care se folosesc de reflectoarele mass-media pentru a le stimula campaniile de colectare de fonduri, impresia pe care o lasă este aceea că descoperirea aşa-ziselor medicamente ”miraculoase” şi învingerea cancerului vor fi posibile numai dacă noi cu toţii contribuim cu suficientă generozitate. Totuşi, ceea ce aceste organizaţii caritabile nu ne spun este că vânzările industriei farmaceutice la scară globală se ridică la peste 1 TRILION de dolari  anual. Mai mult, până în anul 2018 se estimează o creştere a acestei cifre de vânzări până la nivelul de 1.3 trilioane de dolari pe an. ?i atunci ne punem întrebarea: de ce o industrie care rulează trilioane de dolari pe an aşteaptă ca noi să donăm bani pentru a-i susţine cercetările?

Pentru mai multe, apasă aici.

Afacerea cu boala

Victorie asupra Cartelului farmaceutic în Europa: Comisia Bruxelles UE obligată la o jenantă cale întoarsă

Avem plăcerea de a vă anunţa confirmarea oficială a faptului că medicamentele vor rămâne în cadrul departamentului Sănătăţii şi Consumatorilor în următoarea Comisie Bruxelles UE. Într-o întorsătură jenantă a lucrurilor, noul preşedinte al Comisiei, Jean-Claude Juncker a fost obligat să-şi schimbe planul de a transfera responsabilitatea pentru politicile privitoare la medicamente departamentului pentru Întreprinderi şi Industrie al Comisiei Europene.

Pentru mai multe, apasă aici.

Legile industriei farmaceutice

Principiile de bază care guvernează „afacerea cu boala” a industriei farmaceutice. Nu este în interesul financiar al industriei farmaceutice să prevină bolile comune – menținerea șI răspândirea bolilor este o precondiție pentru creșterea financiară a industriei.

Pentru mai multe, apasă aici.

Evaluarea riscului elementelor nutritive:
Ce nu vi se spune

De Paul Anthony Taylor

Ianuarie 2007 (Revizuit August 2007) – Forţele pro-farmaceutice şi anti-sănătate au făcut eforturi semnificative în ultimii ani pentru a-şi atinge scopul de a înlătura toate suplimentele alimentare inovative, eficiente, cu doze mari de elemente nutritive de pe piaţa globală. Odată cu intrarea în vigoare a Directivei Suplimentelor Alimentare (Food Supplements Directive) a Uniunii Europene în 2002, de exemplu, şi cu adoptarea de către Comisia Codex Alimentarius a Liniilor directoare pentru suplimente cu vitamine şi minerale la nivel global în 2005, scena a fost potenţial pregătită pentru restricţii dure asupra nivelului elementelor nutritive conţinute în suplimentele alimentare, care să fie aplicate la scară globală în următorii câţiva ani.

Pentru mai multe, apasă aici.

Ce nu vor susţinătorii ARV să ştiţi despre aceste medicamente

Medicamentele ARV nu pot vindeca HIV sau SIDA (după cum se cere să se menţioneze clar pe eticheta acestora). Chiar şi pretinsa lor capacitate de a opri progresul bolii este îndoielnică. Eficienţa medicamentelor ARV şi posibilele beneficii ale acestora depind de o serie de factori, în special starea nutriţională a pacientului şi nivelul celulelor CD4 în momentul când se începe tratamentul cu medicamente ARV.

Există dovezi limitate (din studii necontrolate) în privinţa faptului că medicamentele ARV ar oferi beneficii clinice. Există anumite dovezi că medicamentele ARV duc la îmbunătăţirea markerilor surogat precum nivelul celulelor CD4.

Pentru mai multe, apasă aici.

Opriţi genocidul SIDA al Cartelului Medicamentelor!

Adevărul despre medicamentele ARV - şi ceea ce promotorii acestora nu vor să ştiţi

Timp de 25 de ani, promotorii medicamentelor antiretrovirale (ARV) au susţinut aceste medicamente, prezentându-le ca pe un tratament preferenţial pentru SIDA, cu pretenţia că ar avea proprietăţi de prelungire şi chiar salvare a vieţii. Promotorii acestor revendicări includ anumite publicaţii media, susţinători ARV din cadrul comunităţilor clinice, grupuri de activişti ca şi politicieni din întreaga lume.

Pentru mai multe, apasă aici.

Adevărul despre chimioterapie

Medicamentele oncologice reprezintă cel mai mare segment de business din afacerea farmaceutică globală în valoare de miliarde de dolari. Medicamentele folosite în chimioterapie distrug celulele canceroase - dar distrug şi celulele sănătoase. Dacă luăm în considerare doar acest fapt, e deja destul de rău, însă nu se opreşte totul aici. Medicamentele folosite în chimioterapie au şi efecte adverse şi multe dintre acestea produc noi cancere şi noi afecţiuni, conducând la utilizarea a tot mai multe medicamente, care la rândul lor au alte efecte adverse. Este un cerc vicios iar pentru industria farmaceutică, un permis de a face bani.

Pentru mai multe, apasă aici.

Adevărul despre colesterol

Medicamentele pentru scăderea colesterolului sunt al doilea segment al pieţei farmaceutice, în ordinea mărimii. Vânzările globale ale categoriei principale de medicamente – statinele – au depăşit 200 de miliarde de dolari pe an. Această întreagă afacere este construită pe teamă – teama că de fapt colesterolul este cel care cauzează infarcte miocardice. În timp ce această ”spaimă a colesterolului” a devenit o mină de aur pentru companiile producătoare de medicamente – povara economică a acestei afaceri este în ultimă instanţă pe umerii noştri, ai oamenilor.

Pentru mai multe, apasă aici.

Adevărul despre industria farmaceutică

Industria farmaceutică se autoprezintă ca o industrie care luptă pentru prevenirea şi eliminarea bolilor dar, în spatele pretextului acestei nobile cauze, stoarce miliarde de dolari din subvenţiile a zeci de guverne şi pretinde ascultare oarbă din partea a sute de milioane de pacienţi. Industria farmaceutică încearcă să instaureze un monopol global ca "unic furnizor de sănătate".

Pentru mai multe, apasă aici.

Adevărul despre medicamentele antiretrovirale

"ARV" este abrevierea pentru medicamente antiretrovirale. Această clasă de medicamente extrem de toxice este promovată de către industria farmaceutică pacienţilor infectaţi cu HIV ca fiind "medicamente care salvează vieţi".

Pentru mai multe, apasă aici.