ORGANIZAȚIA DE SĂNĂTATE FONDATĂ DE DR.RATH ESTE UNICĂ ÎN LUME: TOATE PROFITURILE PE CARE LE GENEREAZĂ SUNT DIRECȚIONATE CĂTRE O FUNDAȚIE NON-PROFIT. Pentru mai multe, apasa aici.

Dr. Rath Health Foundation

Dr. Rath Health Foundation

 

Opriţi genocidul SIDA al Cartelului Medicamentelor!

Adevărul despre medicamentele ARV - şi ceea ce promotorii acestora nu vor să ştiţi

Întrebări şi răspunsuri despre SIDA

Mai multe informaţii

Timp de 25 de ani, promotorii medicamentelor antiretrovirale (ARV) au susţinut aceste medicamente, prezentându-le ca pe un tratament preferenţial pentru SIDA, cu pretenţia că ar avea proprietăţi de prelungire şi chiar salvare a vieţii. Promotorii acestor revendicări includ anumite publicaţii media, susţinători ARV din cadrul comunităţilor clinice, grupuri de activişti ca şi politicieni din întreaga lume.

Totuşi, valabilitatea ştiinţifică şi adevărul acestor menţiuni de sănătate legate de medicamentele ARV nu au fost niciodată dovedite prin studii ştiinţifice, bine controlate, pe termen lung. Mai mult, promotorii acestor medicamente nu au fost niciodată nevoiţi să-şi apere aceste declaraţii la tribunal, sub jurământ.

Această situaţie s-a schinbat acum. În anul 2007, o reclamaţie împotriva ziarului britanic The Guardian a arătat pentru prima oară oportunitatea de a aduce aceste menţiuni în faţa unui tribunal.

Schimbul de argumente ştiinţifice cu privire la valoarea medicamentelor ARV în tratamentul SIDA a oferit publicaţiei The Guardian şi consilierilor săi ştiinţifici - numiţi în cele ce urmează "apărătorii ARV" - o şansă de a-şi apăra poziţia, într-o declaraţie sub jurământ.

În cele ce urmează vă prezentăm un rezumat al argumentelor cheie din cadrul acestui schimb istoric de idei care a avut loc cu ocazia acestui proces. Aşa cum arată cele câteva sute de pagini ale dosarului procesului, apărătorii ARV nu au fost capabili să combată falsitatea unora dintre menţiunile cheie pe care le-au susţinut timp de un sfert de secol.

Adevărul privind limitările clinice şi ştiinţifice ale medicamentelor ARV sunt prezentate mai jos.

Aceste pagini web sunt oferite în serviciul pacienţilor cu SIDA, medicilor, oamenilor de ştiinţă, companiilor de asigurări şi guvernelor lumii care trebuie să ia decizii cu privire la această provocare în domeniul sănătăţii.